Reklama

Reklama

Kocour Bob

  • Velká Británie A Street Cat Named Bob (více)
Trailer 1

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (149)

Reesam 

všechny recenze uživatele

Už z prvních 10 minut jsem ten film milovala. Jsem kočkomil a přesně vím, jak ta stvoření umí dělat zázraky. Vím, jaké to je, když tu nejsou, a tak jsem sympatizovala a soucítila s Jamesem. Držela mu pěsti a fandila jim oběma. Cítila jsem z toho lásku a pochopení, a úplně mě to dojalo, až jsem si musela vzít do náruče tu svou malou bestii a dokoukat film s ní. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

+3* ve své podstatě příjemný a povzbuzující příběh, kterému k vyššímu hodnocení dodává autobiografická stránka. Na druhou stránku mi nepřišel ničím výjimečným a pokud nebudu závislák, tak mi nic nepřináší. Je však fajn, že je na světe tolik lidí (a koček), kteří podobným lidem pomáhají a neodradí je, když je šance na návrat do běžného života, tak titěrná, což film taky hezky ukazuje. Prostě jemně nadprůměrné tři hvězdičky. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Môže byť inšpiratívnym príbehom pre každého bezdomovca, že netreba nikdy strácať nádej, ale hlavne človek musí sám zabojovať. Vzťah k filmu ale výrazne ovplyvňuje i divákova priazeň k mačkám a ja nie som ich fanúšikom. Sentimentálna atmosféra ale nevadí a príbeh je dosť priamočiary. Hlavný predstaviteľ mal ale veľké šťastie, že bol bezdomovcom v Británii, kde ľudia čítajú knihy. To ho zachránilo, u nás by si pri priemernej predajnosti nezarobil ani na rajčinovú polievku. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Podobný případ jako nedávno viděné Psí poslaní, pokud máte pro tyhle chlupáče slabost, tak má film z půlky vyhráno, že vás zaháčkuje a už nepustí. O to spíš, když váš kočičí kámoš je na světě už sedmnáct let a překonal všechny nástrahy, co mu život postavil do cesty (tímto tě zdravím, cat named Kenny (ano, podle Kennyho ze SP :-). James Bowen je frajer, Bob ještě větší, a tenhle snímek, i díky parádnímu soundtracku, mě zas jednou (po dlouhý době) dostal... a do toho oka mi jen něco spadlo, fuckt, protože jsem kurva velkej kluk, co nebrečí... :-) Jdu si sehnat knižní předlohu ("Výborná knížka, jako kdybych prožil každou stránku." Jasně, Jamesi, poznal jsem tě, cha). ()

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

I pro NEmilovniky kocek, mezi ktere se urcite pocitam. Pribeh byl super a Boba jsem pozdeji zacal vnimat jako osobnost, ktera byla klicova pro Jamese a jeho ceste "k ociste". Prijemny film inspirovan skutecnosti. ( James a Bob v kratkem dokumentu : https://youtu.be/MePaWG7g5FA ) ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Kocour Bob zemřel 15. června 2020 ve věku 14 let po traumatickém hematomu, který utrpěl po střetu s automobilem. (Marcos22)
  • Fakt, že Luke Treadaway vie spievať a ovláda hru na gitare zavážil pre jeho obsadenie do hlavnej role Jamesa. (chesterko)

Reklama

Reklama