Reklama

Reklama

Kocour Bob

  • Velká Británie A Street Cat Named Bob (více)
Trailer 2

Kocour Bob, dojemný a povznášející film, který vznikl podle skutečného příběhu popsaného v mezinárodním knižním bestselleru, vezme za srdce každého. Když londýnský pouliční umělec a bývalý narkoman James Bowen (Luke Treadaway) najde zraněnou toulavou kočku, vůbec netuší, jaká velká změna ho v životě právě potkala. (Bontonfilm)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (149)

tahit 

všechny recenze uživatele

Chodci se shlukují jako by kocour v duších lidí něco odemykal. Marně vzpomínám, jestli jsem už kdy viděl tak zvláštní spojení, téměř magické sblížení. Sny se uskutečňují. Přičtu-li k tomu všemu kytarové songy, a ozvláštňující uličky Londýna plné života. Moje očekávání naprosto splnilo. A můj žihanej kocour přitom spal stočený v křesle, aniž by měl ánung, oč tu běží. Tak určitě nebude náhodou, že buskerovi vždy do pouzdra nějaký obolus rád hodím. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele

Uvítal bych, kdyby se film pevněji držel Jamesova návratu z drogové žumpy do života, jelikož kontrast drastické odvykačky s péčí o nového čtyřnohého kámoše je klíčovou linkou celého příběhu. Tuctové melodramatické odbočky s tátou a skoro-přítelkyní nefungují zrovna stoprocentně. Úplně konzistentní není ani celkový feel filmu (drsné momentky ze života fetujícího bezdomovce versus feel-good rodinná komedie), nicméně z velké části je to dané už povahou původních skutečných událostí. Souhrn: sympatický malý film, bojící se intenzivního prožitku. P.S. Obsazení typově super a ten kocour (hraje sám sebe, mimochodem) má regulérní charisma. (: ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jednoduchý, ale velmi milý lidský příběh o jednom nevšedním přátelství. Pohodová atmosféra, velice příjemný soundtrack, parádně natočené i zahrané. Žádný velký dějový konstrukt, žádná přehnaná dramatizace, pouze kvalitně odvyprávěný příběh ze života. Příběh, který měl pro jednou dobrý konec. Bob hraje defacto sám sebe a i cameo rolička pro skutečného Jamese Bowena je velice vtipně zakomponovaná - takové propojení reálného příběhu a filmové adaptace se jen tak nevidí. Překvapuje mě, že jsem o tomhle příběhu doposud neslyšel. S knihou to určitě plánuji napravit. ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Je to ten druh filmu, který vás svým brutálním optimismem nakonec ukecá, i když k němu od začátku přistupujete skepticky. Strašně mě od začátku prudily ty nekončící kocouří POV a měl jsem pocit, že Ruta Gedmintas opravdu neumí hrát. Ale songy byly kupodivu fajn a příběh, jak už bylo řečeno, se vás neptá, prostě vás nekompromisně zoptimismuje a vy nemáte na výběr. 7/10 ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Film je milý, ale příběh je dokonalý - za něj dávám plné hodnocení. Podle mě, když bůh stvořil vesmír, Zemi a pak na ni šoupl člověka, tak si řekl: "No, možná jsem to přece jen trochu přehnal." A tak nám pro útěchu daroval kočky.____ Když v začátku filmu James hledá Bobova majitele, tak je ještě člověkem nepoučeným soužitím s kočkou. Protože kočky žádné majitele nemají, ony vlastní nás. _____ V tomhle filmu zaujme skvělá práce se zvířetem. Kdo zná kočky, ví, jak je to složité. Scény s Bobem působí samozřejmě, ale natočit je muselo být, sakra, těžké. I když Bob je evidentně mimořádná kočka. Jak chodí na řemínku, jak nosí šáličku, jak dává pac, jak sedí na zádech - tohle je skutečně neskutečně vstřícná kočka.___ Ale ony jsou mimořádné všechny. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Fakt, že Luke Treadaway vie spievať a ovláda hru na gitare zavážil pre jeho obsadenie do hlavnej role Jamesa. (chesterko)
  • Na autogramiáde knihy môžeme vidieť skutočného Jamesa Bowena, ktorý pri podpisovaní knihy prehlási, že podobný príbeh prežíva každý deň svojho života. (einar)
  • Při natáčení měl Luke tu výhodu, že roli Betty dostala Ruta Gedmintas, jeho přítelkyně, se kterou chodil už několik let před prací na tomto filmu. (ČSFD)

Reklama

Reklama