Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pátém díle série Dominic Toretto (Vin Diesel) se svou partou elegantně sejmul mocného brazilského narkobarona. Velkou úlohu v tom sehrály jeden most v Rio de Janeiro a obří sejf, který po něm Domovi parťáci táhli. Nikdo z nich neměl tušení, že svědkem celé události byl zločincův syn Dante (Jason Momoa). Ten od toho dne osnuje plán pomsty, která má ošklivě postihnout nejen Toretta, ale i všechny jeho blízké, včetně Domova osmiletého syna. A protože na děti se nesahá, rozhodne se Toretto Danteho zastavit. Bohužel však příliš pozdě přijde na to, že tak odhodlanému a rafinovanému soupeři ještě nečelil. Zvlášť když má Dante neskutečný organizační talent a vytvoří tým, který spojuje jediná věc – nenávist k Dominicu Torettovi a jeho kámošům. Opulentní bitva, kterou střet obou táborů vyvolá, se bude odehrávat po celém světě, přičemž asi nejvíc bude hořet asfalt pod koly rychlých a zběsilých aut v nádherných kulisách italské metropole. Římské koloseum se tak znovu stane svědkem soubojů na život a na smrt. (Cinemart)

(více)

Videa (16)

Trailer 1

Recenze (425)

Algernons 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě nejambicioznější zakončení ságy od Infinity War a Endgame a Fast X končí největším filmovým cliffhangerem od Thanosova lusknutí. Je to naprosto stupidně geniální a já chci víc a chci to hned! Dejte mi další díl! Protože čekání na pokračování bude nekonečný. Abych se přiznal málem jsem v kině vypustil duši a umřel smíchy. Prostě jsem se extrémně bavil. Tohle je jednoznačně nejlepší díl za dlouho dobu a po nejslabší devítce se tu nabral druhý dech na finále. Vím, že poslední dobou nedávám moc často do recenzí číselné hodnocení, protože mi to přijde hloupoučký, ale desátý díl Fast Ságy, Fast X si prostě nezaslouží nic jiného, než upřímných a nefalšovaných 10/10. PS.: Lidi by měli pochopit, že ty filmy jsou dělaný, aby jste se smáli tomu filmu a ne s ním. (Tady máte tak 10 pomrknutí do kamery) ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Nevěřím, že se tohle opravdu děje, ale že by se konečně FF série vrátila do starých kolejí, kde hlavní devízou filmu byly auta, akce a brutální tempo? Ve Fast X totiž ani zdaleka není tolik bullshit do očí bijících CGI sekvencí, při kterých se divák chytá za hlavu, ani debilní lítání do vesmíru, ale drží si celkem uvěřitelnou akci a dost se drží při zemi (kromě závěrečné honičky, kde jsem se občas dost pousmál a při které si tvůrci přeci jen nemohli odpustit jeden “přeskok” z auta do auta…), což působí přece jen daleko lépe, než přehnaně sebevědomé naivní kousky. Velkým plusem je ikonický záporák Momoa, který si egocentrického vyšinutého narcise střihnul prostě s radostí a jehož motivace působí přirozeně a nenuceně, potěší fajn akce, auta, honičky, přestřelky, klasická “family” (dík za nový meme materiál) a celkově z nového dílu nemám špatný pocit jako z předchozích, ba právě naopak jsem překvapen a nadšen zároveň. Humor šlape, vedlejšáky Johna Ceny a Stathama vykouzlí úsměv (k dokonalosti chybí snad už jen Dwayne) a ikdyž otevřený konec je dobrá nasrávka a trochu mi to do téhle série nesedí, tak musím říct, že jsem se bavil skvěle. Jen mi teda přijde, že Vin Diesel je už rolí trochu otrávený a jakoby zašlý životem, bez emocí a bez nálady…? Tak snad další kousek ovládne Hobbs a Shaw a budu spokojený na maximum. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nevzpomínám si, že bych v celé sérii viděl trapnějšího záporáka, než byl zdejši Aquaman. Bylo opravdu utrpení sledovat tuto zoufalou hru na humor. Děj se posunul zase o schodek blíže septiku. Z dialogů jsem se musel několikrát vyzvracet. Jedině přepálená akce měla znovu koule a člověk se mohl zasmát. Ale i ta mi přišla ve srovnání s předchozími díly výrazně slabší. [20 %] ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Keď som si pred rokmi pozrel prvý pôvodný film "Rýchlo a zbesilo", tak som o ňom napísal niečo v tom duchu, že je určený predovšetkým pre ľudí, čo sa venujú tuningu. A i keď ja túto vášeň s nimi nezdieľam, uznal som, že autá v tomto snímku boli fakt vymakané. Kvalitne boli spracované aj scény, kedy sú tieto stroje v akcii. Motory hučia, pneumatiky pištia, divák doslova cíti tú rýchlosť. Tieto momenty sú veľmi dobre natočené. Nepozdával sa mi však nesympatický Vin Diesel, gambatá Michelle Rodriguez a horda slabých hercov všetkých možných etník. Iritovala ma aj rapová hudba, ktorú z duše neznášam. Vtedy som ešte netušil, že sa to natiahne na nekonečnú sériu. Ďalšie diely som ignoroval, až teraz som si náhodou pozrel časť s poradovým číslom desať, ktorá bola natočená v roku 2023. No a ono je to presne také prostoduché ako bola jednička. Tuning, autá, rýchlosť, multikulti komunita, lacné fľandry, rap, telnatý Vin Diesel a škaredá Rodriguezová. Bolo to nie len rýchle a zbesilé, ale aj nesmierne dlhé a dosť nudné. ** ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Tato série již dávno dosáhla svého absurdního maxima a teď pouze variace všemožné situace a vlastně předkládá divákovi přesně to, co chce...tedy velké množství akce, mnoho humorných hlášek hlavně ze strany jedné postavy a k tomu k desítce přidává dosud nejextravagantnějšího záporáka s tváří Jasona Momoy, protože všechny nejrůznější drsňáky už jsme viděli. Zároveň se taktéž zapracovalo na návratu několika postav z předchozích dílů a už jich dle mého moc nezbývá. Ovšem pokud na tuto hru přistoupíte, budete se královsky bavit (výhodou je, když je vám kolem 13 let) a jen občas koukat na hodinky, že už by to mělo směřovat do konce, než vám dojde, že finále bylo rozpůleno (nyní dokonce roztrojeno). Naviděnou za 2 roky.                        PS se spoilerem : hodně mě naštvalo, že se pár dnů před premiérou profláklo, že má v mezititulkovce cameo The Rock, to fakt mohli nechat na to kino. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (24)

  • Pekná symbolika je, že 10. film série bude mať premiéru v roku, kedy uplynie 10 rokov od tragickej smrti jedného z hlavných predstaviteľov, Paula Walkera. (andykanadan)

Související novinky

Paramount oznámil řadu nových projektů

Paramount oznámil řadu nových projektů

12.04.2024

Pokud přítomnost na letošní konferenci CinemaCon v Las Vegas pojalo nějaké hollywoodské studio ve velkém a hodlalo se co nejvíc předvést před kinaři z celého světa, byla to nejspíš společnost… (více)

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

Jak si zatím v létě vede Hollywood?

10.07.2023

V celkových číslech relativně dobře, ačkoliv za sebou má několik neuspokojivých výsledků z kin a novým titulům z úspěšných franšíz se nedařilo tolik, jako v minulosti. Celkově Hollywoodské filmy na… (více)

Reklama

Reklama