Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dosiahnutí veku trinásť rokov nastáva pre deti zásadný zlom, pretože sa začína bezstarostný život tínedžerov, ktorý mnohí ľudia nazývajú najkrajším obdobím života. Pre Maddie však znamenal vek 13 rokov úplne niečo iné. Prestala rozprávať a ohluchla. V dospelosti je pre takýchto ľudí veľmi ťažké nájsť zamestnanie, takže sa Maddie uchýlila na samotu a stala sa spisovateľkou. V blízkosti žijú jej priatelia John a Sarah, ktorí sa s ňou občas stretávajú. Po jednom obyčajnom stretnutí so Sarah sa však pred jej dverami objaví neočakávaný hosť. Neznámy muž s maskou na tvári a kušou v ruke sa snaží dostať do jej domu, pričom je jasné, že sa nejedná o žiadnu priateľskú návštevu. (Marceloo)

(více)

Recenze (187)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tohle si asi Flanagan natočil jen proto, aby se nenudil, ale i když je to ničím výjímečný kříženec slasheru a home invasion, mě to celkem bavilo. Asi to bylo především díky hlavní hrdince, která mi byla sympatická. Jako bonus bych přidal i sluchové a hlasové postižení, což bylo celkem rozumně využito a hlavně se díky němu film vyhnul zbytečnému ječení. Na druhé straně vrah byl rozumu mdlého a kdyby to nebyl naprostý idiot, tak mohl svojí potenciální oběť odkrouhnout hned několikrát, aniž by se tím narušil námět, že zabiják si se svým cílem rád hraje. Nehledě na to že bych uvítal alespoň náznak vysvětlení, jakou má vrah motivaci. No ale nakonec i to se dalo s přivřenýma očima akceptovat. Nic zapamatovatelného, ale jako žánrová jednohubka zcela vyhovující. 60% ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jakmile si vrah sundá masku, je konec a to teprve bohužel běží asi dvacátá minuta filmu. Další neoriginální a místy až moc hloupá vykosovačka, ve které ouchyla idiotsky chodí jako Pešek okolo, ale i když se na něj ta hluchá kočka kouká jako o život, nakonec nebouchne, ale chcípne. Nečekané a inovativní asi jako miliontý díl Ulice. Flanagan má v rukou možnosti jako hrom, ale neumí je využít. Pořád ale točí malinko líp než čurák Ti West . Oculus nuda, Hush hloupost, tak snad už to s tim Before I Wake vyjde ty ptáku. 49%. ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slusny home invasion o tom, ako jeden chlap bude terorizovat mladu zenu, reziser Mike Flanagan /Oculus/ je fakt mlady hororovy talent. Hoci sa vacsina filmu odohrava v tme, strasidelna atmosfera je na urovni a par brutalnych scen len potesi kazdeho fundu kvalitneho hororu. Ovsem, na vysiny kultov ako Exorcista, Dawn of the Dead to ani zdaleka nema, film ostava stale v sivom priemere : 62 % ()

castor 

všechny recenze uživatele

Docela příjemně natočená rutina, která nepřekvapí, ale ani nezklame. Tvůrci už pár let sahají po nejrůznějším ozvláštnění, tady vsadili na po meningitidě hluchoněmou dívku, která proráží coby spisovatelka a svá dítka píše o samotě na odlehlé vile uprostřed lesů. Venku chlapík s maskou a nožem, který zřejmě obdivuje lidového hrdinu Viléma Tella. Jeho kuš má zálusk na nevinné děvče, jeho motivaci ovšem neznáme. A to je pro mě asi největší problém. Každopádně její handicap dává snímku poměrně zajímavý rozměr: například když vyhazuje spálenou večeři, její kamarádka tři metry za ní dostává několik ran nožem do zad. Posléze už pochopí, je k smrti vyděšená, ale vzdát se nehodlá. A docela logicky pro to něco dělá. Režisér Mike Flanagan v posledních letech hned několikrát potěšil diváky tohohle dost zatuchlého žánru, poměrně sebevědomý závan přináší i nyní. Je to jednoduché, ale zároveň docela účinné. Jen tu masku bych zabijákovi nechal na hlavě déle. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Flanagan točí divně,tady má parádně krátkou stopáž,ale nuda je to dost velká,prostě to v tomhle vokoralym subžánru to chce buď nějakou inovaci,nebo neskutečnej zvrat.Nic takovýho tady neni,a tak to jako všechny podobný filmy plyne podle šablony,prostě průměr nad průměry.A ani to závěrečný vypořádání nemá ale vůbec koule.Zatim se ti to pořádně nedaří,Mikeu.50%. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Film obsahuje méně než 15 minut dialogu. To znamená, že přes 70 minut nepadne ve filmu ani slovo. (MeanWhile)
  • Režísér filmu Mike Flanagan a herečka Kate Siegel jsou ve skutečnosti pár. Nápad na tento film dostali během rande v roce 2014. O dva roky později se vzali. (MeanWhile)
  • V scéne, keď Maddie pripája svoj notebook na nabíjačku, si môžeme všimnúť knihu „Mr. Mercedes“, od jedného z najvýznamnejších hororových spisovateľov, Stephena Kinga. (Marceloo)

Reklama

Reklama