Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dosiahnutí veku trinásť rokov nastáva pre deti zásadný zlom, pretože sa začína bezstarostný život tínedžerov, ktorý mnohí ľudia nazývajú najkrajším obdobím života. Pre Maddie však znamenal vek 13 rokov úplne niečo iné. Prestala rozprávať a ohluchla. V dospelosti je pre takýchto ľudí veľmi ťažké nájsť zamestnanie, takže sa Maddie uchýlila na samotu a stala sa spisovateľkou. V blízkosti žijú jej priatelia John a Sarah, ktorí sa s ňou občas stretávajú. Po jednom obyčajnom stretnutí so Sarah sa však pred jej dverami objaví neočakávaný hosť. Neznámy muž s maskou na tvári a kušou v ruke sa snaží dostať do jej domu, pričom je jasné, že sa nejedná o žiadnu priateľskú návštevu. (Marceloo)

(více)

Recenze (187)

dubinak 

všechny recenze uživatele

Flanagan si během obědové pauzy zatímco natáčel Before I Wake, střihnul tento jednohubkový naháněcí home invasion a nemůžu říct, že by mě tím nějak otrávil. Ba naopak. Je to mnohem lepší počin, než ten druhý zmiňovaný. Je to sice hodně konzumní výtvor, ale nic mi na něm extra nevadilo. Chování hlavní hrdinky až tak nevázlo a řemeslně se taky nemusíme téměř o ničem bavit. Vše bylo v podstatě tak, jak má. Až na to, že máme vraha bez motivu a okolní omáčku jen velmi řídkou, nemůžu si na nic stěžovat. Jako rutinní záležitost opravdu fajn. Jen ten plakát je hnus. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Plus Flanaganovi, že hororové témata občas vystřídá a nevěnuje se pouze jednomu ( Doufám, že někdy v budoucnu bude i Explo!). Hush v mých očích nemá příliš čím zaujmout. Jedná se o velmi Light Home Invasion, v kterém je krve poskrovnu, zvrat žádný a záporák po sundání masky už nepůsobí dostatečně creepy. Napětí občas funguje, ale párkrát jsem se sám přistihl, že se už i nudím, poněvadž nic zásadního se zde nestane. Možná příště dojde i ke znásilnění a k torture :D hehe. 55ˇ% ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Neskutečná píčovina, kterou museli kompletně natočit snad za 3 večery. Všechno špatně. Těžko pohledat více nesympatické postavy. Vrah byl vyloženě k smíchu, nudný děj byl k zblití a atmosféra zde žádná neexistovala. Kolosální propadák. Nechce se mi věřit, že se zde najde někdo, komu se tahle píčovina líbila. Po 20 minutách jsem to sledoval zrychleně. [5 %] ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Slusny home invasion o tom, ako jeden chlap bude terorizovat mladu zenu, reziser Mike Flanagan /Oculus/ je fakt mlady hororovy talent. Hoci sa vacsina filmu odohrava v tme, strasidelna atmosfera je na urovni a par brutalnych scen len potesi kazdeho fundu kvalitneho hororu. Ovsem, na vysiny kultov ako Exorcista, Dawn of the Dead to ani zdaleka nema, film ostava stale v sivom priemere : 62 % ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Film Mika Flanagana je dokonalým príkladom toho, čo môžete robiť s peknými výkonmi, dobrým príbehom a kreatívnou réžiou. Film má určite niekoľko chýb, ale väčšinou je to mimoriadne účinný thriller, ktorý využíva kreativitu na lacné efekty CGI alebo nepríjemné hluky, aby sa nás pokúsil vystrašiť. Najviac na mňa zapôsobil jednoduchý dej a to, ako ho režisér Flanagan dokázal využiť na perfektný efekt. Najväčším problémom našej ženskej predstaviteľky je, že vraha nepočuje a vrahova najlepšia ochrana je, že ju môže počuť. Tu to vytvára veľké napätie kvôli scénam, ako napríklad kde vrah stojí za ňou a klope na okno, ale ona nevie, že je tam. Existuje niekoľko scén, v ktorých vrah práve vydáva hluk, ale náš nepočujúci ho nepočuje, a to vyvoláva napätie. 6/10 ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • V scéne, keď Maddie pripája svoj notebook na nabíjačku, si môžeme všimnúť knihu „Mr. Mercedes“, od jedného z najvýznamnejších hororových spisovateľov, Stephena Kinga. (Marceloo)
  • Režísér filmu Mike Flanagan a herečka Kate Siegel jsou ve skutečnosti pár. Nápad na tento film dostali během rande v roce 2014. O dva roky později se vzali. (MeanWhile)

Reklama

Reklama