Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po dosiahnutí veku trinásť rokov nastáva pre deti zásadný zlom, pretože sa začína bezstarostný život tínedžerov, ktorý mnohí ľudia nazývajú najkrajším obdobím života. Pre Maddie však znamenal vek 13 rokov úplne niečo iné. Prestala rozprávať a ohluchla. V dospelosti je pre takýchto ľudí veľmi ťažké nájsť zamestnanie, takže sa Maddie uchýlila na samotu a stala sa spisovateľkou. V blízkosti žijú jej priatelia John a Sarah, ktorí sa s ňou občas stretávajú. Po jednom obyčajnom stretnutí so Sarah sa však pred jej dverami objaví neočakávaný hosť. Neznámy muž s maskou na tvári a kušou v ruke sa snaží dostať do jej domu, pričom je jasné, že sa nejedná o žiadnu priateľskú návštevu. (Marceloo)

(více)

Recenze (187)

bourec 

všechny recenze uživatele

Flanagan točí divně,tady má parádně krátkou stopáž,ale nuda je to dost velká,prostě to v tomhle vokoralym subžánru to chce buď nějakou inovaci,nebo neskutečnej zvrat.Nic takovýho tady neni,a tak to jako všechny podobný filmy plyne podle šablony,prostě průměr nad průměry.A ani to závěrečný vypořádání nemá ale vůbec koule.Zatim se ti to pořádně nedaří,Mikeu.50%. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Takhle - jako za pár dnů natočená jednohubka, kterou si Flanagan střihnul mezi většími / ambicióznějšími projekty, je to fajn. Ale určitě nic, na co by se mělo nějak víc vzpomínat a co by mělo sbírat pomalu nadšené ohlasy na velkých festivalech. To mi úplně nejde na rozum. Hush je prostý home invasion slasher, který staví svou existenci na tom, že jeho ničím nemotivovaný záporák si se svými oběťmi rád hraje jako kočka s myší a současně je docela neschopný, takže dá hlavní hrdince nejednu příležitost, aby ho zvládla odpravit. O hluchoněmé hrdince se toho také moc nedovíme a tak neexistuje zásadnější důvod, proč jí nějak víc fandit. Je to prostě taková kočkovaná, která ve mne nevzbudila výraznější emoce. Sound design fajn. Nejlepší na celém filmu závěrečná pozitivně nabuzená skladba v titulcích. ()

Reklama

Sludger 

všechny recenze uživatele

Hluchonemá spisovateľka žije osamote v lese a stretáva sa len so susedkou. Jednej noci zabije jej susedku vrah v maske a so spisovateľkou sa začne hrať na mačku a myš. Originálny námet v slasher/home invasion horore, kde sa slušne narába s napätím a atmosférou, no je mi ľúto, že nápadom s hluchonemou nešli hlbšie. Mohli to poňať z jej pohľadu a my by sme počuli stále len ticho a nejaký šum. To by mohlo byť zaujímavé. Trošku mi vadilo, že hlúpejšiemu vrahovi režisér držal palce a občas mu pomáhal nad mieru jeho schopností (zbytočne veľa náhodných scén). Slušný kúsok, ale u mňa nefungoval na plno. Povedzme, na takých 60%. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Děvka jedna, já hned od začátku věděl, že to přežije.. Neschopný kocour hrající si na Viléma Tella vs. hluchoněmá myš. Home invasion, při kterém se do domu moc nejde, řemeslně sebevědomé, šablonu bez nějakých přetahů nerušeně obkreslující. Ozvláštnění zvukem ticha (jako když se člověk potopí do napuštěné vany) či variace možných konců v hlavě hrdinky se míjí účinkem a navíc překáží logické nesrovnalosti, jako třeba že vrah někoho patnáctkrát bodne do břicha a oblečení má čisté jak na konci reklamy na prací prášek. Princ hrůzy Flanagan by měl zvážit, jestli si pořád nechávat posílat scénáře od agenta jménem Mirror.. ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Tak dlho som odkladal tvorbu Mike Flanagana, až som sa dopustil chyby pri výbere prvého filmu, ktorý si od neho pustím. Hush nebolo to pravé orechové - hororové. Hra na mačku a myš bez akýchkoľvek vysvetlovačiek nemá našťastie prestrelenú stopáž a pomerne rýchlo to ubehne. Ale ak je jedinou kvalitou filmu jeho krátkosť, tak je niečo zle. Hush ma nechytil a verím, že to bol len môj prvotný zlý výber, lebo Flanaganovu tvorbu chcem zrejme sledovať ďalej (režijne to bolo zvládnuté dobre). Ešte chcem poznamenať, že Kate Siegel je zaujímavý zjav. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Film obsahuje méně než 15 minut dialogu. To znamená, že přes 70 minut nepadne ve filmu ani slovo. (MeanWhile)
  • Režísér filmu Mike Flanagan a herečka Kate Siegel jsou ve skutečnosti pár. Nápad na tento film dostali během rande v roce 2014. O dva roky později se vzali. (MeanWhile)

Reklama

Reklama