Reklama

Reklama

Mizerové: Na život a na smrt

  • USA Bad Boys: Ride or Die (více)
Trailer 6

Obsahy(1)

Kultovní Mizerové jsou zpět a s nimi i pořádná nálož akce a nekorektních vtipů. Tentokrát však detektivy Mikea Loweryho (Will Smith) a Marcuse Burnetta (Martin Lawrence) čeká mise, která by je nenapadla ani v těch nejdivočejších snech. Jejich nedávno zesnulý nadřízený, kapitán Conrad Howard (Joe Pantoliano), byl totiž obviněn z dlouholeté spolupráce s drogovými kartely. Mike i Marcus mají pochopitelně na celou kauzu jiný názor a jsou odhodláni kapitánovo jméno očistit za každou cenu. Netuší však, že za chvíli budou muset sami prchat před zákonem... (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 6

Recenze (235)

J.Lajner 

všechny recenze uživatele

Druhý díl mě svého času nesmírně iritoval, protože ta kombinace přepálené akce a mnohdy trapného humoru (rozhovor v obchodě s elektronikou) se neskutečně mlátila. Inu, ne každý může psát jako Shane Black v dobách svého kreativního rozmachu. Ve čtvrtém dějství mi poměr akce a humoru přijde daleko lépe vyvážený, za což možná může i letmé brnkání na vážnější strunu. Snahu polidštit ikonickou dvojici hrdinů, tedy kvituji s povděkem. Dokonce mi ani nevadí dnes už poměrně často užívaná šablona, kdy staří dinosauři sice narážejí na mantinely moderní výpočetní techniky, ale nakonec mlaďasům dokáží, že časem prověřené postupy fungují nejlépe (viz čtvrtá Smrtonosná past). Výtky ohledně nepřehledné akce nechápu. Klipovitý střih či delší adrenalinové záběry, jež evokují FPS střílečku jsou moc fajn. Stará škola Johna Woo se nekoná. Akční sekvence spíše drží prst na současném tepu doby, což mě osobně nevadí. Fanouškem téhle série se nikdy nestanu, ale tenhle film si v budoucnu určitě zopakuji. ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Trojka Bad Boys bola sviežim návratom po rokoch, ktorej sa v ideálnom pomere podarilo namixovať kvalitnú akciu, humor, chémiu ústredného dua, nostalgiu ale aj pomerne vážny príbeh a napätie v pár vyhrotených scénach. Štvorka je za mňa stále fajn, ale už je to skôr jednoduchá blbina na odreagovanie, ktorá rezignovala na seriózny príbeh a chce hlavne pobaviť. Chémia medzi Smithom a Lawrencom stále funguje, Lawrence je prekvapivo na scéne viac ako WIll Smith, zhovaďuje sa jedna radosť a ja osobne jeho štýl humoru a aj predošlé Lawrencove komédie môžem, takže som sa bavil. Akcia je špičková, nostalgia pre tentokrát nie je tak silná ako minule, príbeh je slabší, obzvlášť s niektorými postavami sa tu pracuje veľmi slabo až vôbec (výnimka je azda len mladý Reggie, ktorého vývoj pobavil). Vo výsledku však stále nadpriemerná akčná buddy komédia z vždy slnečného a atraktívne vyzerajúceho Miami. 80% ()

Reklama

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Asi sem do teďka žil v nějaké noře, která byla zavalena tím největším balvanem co existuje, protože nechápu co je na tomhle filmu špatnýho. Protože tohle bylo absulutně skvělý, ale aby bylo jasno, původní filmy od Baye se mi nelíbili, jako jo akce byla fajn a záporáci taky nebyli špatní, hlavně tedy Tchéky Karyo. Ale o nějaké hlubší slbížení s hlavní dvojicí a nebo nějaký rozvoj postav, to tam nebylo a to byla škoda, protože Smith a Lawrence byli fajn. Takže když byl ohlášen velký návrat Mizerů, byla tam skepse, ale předchozí film, dokázal prokázat svoje kvality a dvojka v tom zdařile pokračuje. Protože co je na předchozím a tomhle filmu skvělý, že ukazuje smrtelnost hlavní dvojice, už to neni jako v těch prvních filmech, kde schytávali všechno a nic se jim nestalo, u těhle nových filmů se dostaví následky jejich divokého života a přesto se rvou dál. Nemluvě o tom, že režisérská dvojice bez milosti, likviduje vedlejší postavy a hlavní dvojici staví před těžká rozhodnutí. Ale i tak je ve filmu dost vtípků, narážek a komických situací, které fungují na jedničku, ať už je to duše pez pindíku co je kojena mateřskou duší a nebo jen to, jak zdařile Mike a Marcus dokáží vynervovat všechny okolo sebe. A když je řeč o těch zlejch, ti zde nemají sice takovou hloubku, jako Bruja a synáček, sou takový víc klasičtější, ale líbilo se mi na nich, že do toho šli na plno a nijak se nedrželi zpátky, dělali všechno proto aby zabili každého, kdo jim zkříží cestu. A to mně dovádí k příběhu, klasická nahánečka, pomsta, křivé obvinění, atd, atd, všechno co už sem viděl stokrát, ale tady to prostě hezky funguje a vše dobře utíká, právě díky tomu že hlavní dvojice už neni nesmrtelná a nejsou nesmrtelní ani lidi, na kterých jim záleží. Co bych však označil za třešničku, je kamera a to snímání akčních scén. Právě v té akci, tenhle neotřelý způsob natáčení akčních scén, posouvá tenhle film zase kousek dopředu a já to vítám, jelikož je to svěží přístup. Pak tady tedy vyvstává otázka, jak moc "špatná" musí být Batgirl ? Režisérská dvojice umí točit a scénáře taky umí psát, takže o tom jak je Batgirl špatná, silně pochybuji. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Nebylo nejspíš úplně příhodné chodit na čtvrté Mizery, když jsem neviděl předchozí díl, na který se ve filmu celkem odkazuje, nicméně - stalo se. I přes prvotní dezorientaci v postavách a vztahy mezi nimi jsem si ale Na život a na smrt v kině užil. Oproti jedničce a dvojce na mě postavy Mikea a Marcuse působily rozhodně sympatičtější, na čemž měla velký podíl jejich zranitelnost spojená s věkem. Vedle toho jsem si užíval akční sekvence, kde se často střídaly záběry celé akce s pohledy postav, takže to chvílemi působilo jako nějaká PC hra, avšak v dobrém slova smyslu. I když jsem se vyloženě neválel při projekci smíchy, nejednou jsem se pobaveně pousmál, takže i humorná rovina byla ve filmu funkční. Teď už jen zbývá zhlédnout trojku! ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Opakovaný vtip přestává být vtipem. To platí i o sérii Mizerů. Trojka byla po tolika letech zajímavý refresh. Sleek uhlazený vizuál, cool Smith a Lawrence po padesátce a překvapivě solidní akce. Čtyřka už ale vypadá jak načančaný televizák, kde recyklují, či dokonce vykrádají momenty z předešlých dílů. Vzpomínáte na "bayovskou" scénu z vizuálně nasteroidované dvojky, kdy kamera rotuje po místnosti tam a zpět při přestřelce ? Téměř jak přes kopírák scéna ve čtyřce a je toho více. Nejlepší momenty tak zachraňují vedlejší a pro vývoj děje nikterak důležité postavy, jako mlaďas mariňák nebo kapitán Joe Pantoliano. Trojka dávala smysl, čtyřka je už úplně zbytečná. Doufám, že tahle série definitivně odchází do důchodu. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (8)

  • Ve snímku má drobné cameo režisér prvních dvou dílů Michael Bay. Ukáže se zde i se svým Porsche 911, které propůjčil na natáčení legendární akční scény na letišti v prvním snímku z roku 1995. (luka4615)
  • Joyner Lucas sa v tomto filme objaví ako vodca gangu, ktorý zajme Mikea (Will Smith) a Marcusa (Martin Lawrence). Joyner už predtým vyjadril veľkú náklonnosť Willovi Smithovi a vydal pieseň a videoklip s názvom „Will“, kde stvárňuje niektoré z najznámejších Smithových postáv. Smith dokonca prispel vlastným veršom na remixe piesne. (Arsenal83)

Související novinky

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Will Smith v novém sci-fi thrilleru?

Will Smith v novém sci-fi thrilleru?

21.06.2024

Facka nefacka, dosavadní tržby a poměrně pozitivní reakce nedávno uvedeného akčního snímku Mizerové: Na život a na smrt tak trochu potvrzují status herce Willa Smitha (Já, legenda, Král Richard:… (více)

Krásné svátky a PF 2024

Krásné svátky a PF 2024

24.12.2023

Nebýt přesunu druhé Duny na jaro 2024, byl by uplynulý filmový rok výjimečný. I přesto ale byl skvělý, plný filmových překvapení. Tím největším byl “selfmade fenomén” sociálních sítí Barbenheimer,… (více)

Spider-Man, Kraven a další se odsouvají

Spider-Man, Kraven a další se odsouvají

29.07.2023

Máme dva týdny od začátku herecké stávky a místo nějakých pozitivních zpráv nebo náznaků, že si chtějí zástupci studií sednout s odbory a domluvit se na férových kompenzacích tak, aby se celý byznys… (více)

Reklama

Reklama