Reklama

Reklama

Robot-monstrum

(festivalový název)
  • Česko Robotí příšera (neoficiální název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Mimozemšťan, vyzerajúci ako gorila s potápačskou helmu na hlave, mal za úlohu zlikvidovať všetko ľudstvo na Zemi. Svoje poslanie ale nenaplnil - 6 ľudí sa zachránilo. Jeho momentálnou úlohou je preto zamerať sa na nich a doviesť svoju misiu do konca. (POMO)

Videa (1)

Trailer

Recenze (185)

Vančura 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný bizar, který však překvapivě není tak blbý, jak by se mohlo zdát z reakcí ostatních. Zrovna u tohoto filmu tak platí více než kdy jindy, že nejlepší je udělat si názor sám a nedat se strhnout pověstí, která film provází. Ó jistě, možnost vidět jeden z údajně nejhorších filmů všech dob samozřejmě naláká a ze studijních důvodů jsem si ji nemohl nechat ujít, ale stejně - podle mě je to jen nafouklá bublina. Za sebe mohu říci, že jsem se při sledování hodně bavil, což pro mě byla velká úleva. Ten film je "jenom" überzlý, trapný, naivní, debilní a všechno ostatní, ale není ani v nejmenším nudný - díkybohu za to, protože zrovna nudy jsem se dost obával. Sledovat tuhle pakárnu je vážně prdel, protože je to tak špatný, až je to dobrý. A když si vezmete dobu vzniku v éře studené války, minimální rozpočet a skutečnost, že - SPOILER ALERT! - je to celé jen snová fantazie malého kluka, odrostlého pravděpodobně na brakové četbě, tak ten film najednou dostává úplně nové rozměry. Protože z pohledu toho malého kluka celý ten šílený děj obsahuje přesně to, co patří ke správnému dobrodružnému sci-fi příběhu, tak jak by ho chtěl prožít každý malý kluk vychovaný pokleslou četbou pro americké teenagery (u nás plnily obdobnou roli tzv. rodokapsy), a vysmívat se tak příběhu možná vůbec není na místě. Něco jiného je samozřejmě šílené technické zpracování, děsivě trapné dialogy, toporné herecké výkony a směšná dramatická hudba, ale jako celek mi přijde adekvátní ohodnotit tento film 3 hvězdami, tak trochu natruc tomu převažujícímu buď-anebo hodnocení, kdy většina lidí hodnotí buď odpadem (který mám vyhrazen pro vzácné případy extrémně špatných filmů, jaké točí třeba Troška), nebo 5 hvězdičkami (které mám vyhrazeny pro nejlepší filmové počiny historie, jaké točil Antonioni, Kubrick, Fellini, Hitchcock, ad.) - dát tomuto filmu 5 hvězd nebo odpad je podle mě dost nefér vůči filmům, které si taková krajní hodnocení zaslouží stokrát víc. ()

ad 

všechny recenze uživatele

Právem vypískaný film... Ano, je to opravdu jeden z nejhorších filmů, jaké jsem kdy viděl, ale také jeden z nejzábavnějších (o to víc, že bezděčně) a srdce každého filmumilovného diváka zaplesá nad každou scénou s "monstrem", stejně jako nad každou pitomoučkou replikou, jako je např.: "Můžeš mě zabít, ale nebyl by mír lepší?" ()

Reklama

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Tato významná sociologická sonda vás naučí mnohé, o čem jste zatím neměli ani tušení. Například, že archeologie se zabývá otloukáním jeskynních maleb kladivem a nošením úlomků do muzea k výzkumu. Nebo že svému nadřízenému nejlépe pomůžete udržet disciplínu v rodině, když pěkně svážete jeho mladou dceru (akorát hrozí, že si ji pak budete muset vzít). Nebo že Darth Vader měl jednu dobu v šatníku kožich a tykadla. Přišlo mi to relativně dokoukatelné, i pro tu milosrdnou délku. A identifikoval jsem i pár filmů, ze kterých byly vykradeny záběry. P.S. nejde obhájit hodnocení bez spoileru, dokomentuji v diskusi... ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[FOD 2014] Ten pocit, když filmový monstrum chodí před plátnem a diváci si hrají s bublifuky, který dostali před projekcí… Ještě že sem si dal před projekcí panáka se sérem proti účinkům kalcinátorovejch paprsků smrti, který vypadalo a nejspíš i chutnalo jako nealkoholickej Iron. Čistě logicky a bez emocí uvažující Romani nakonec nevyhubili posledních 6 přeživších Humanů ani diváky v sále. Taky vám začalo být líto toho vraždícího mimozemskýho monstra, který vypadá jako gorila s helmou z pravěkýho potápěčskýho skafandru s anténkami, když se tak nešťasně zamilovalo? BTW tak si říkám, že neutěšenejch postapo snímků s téměř vyhubeným lidstvem v 50. letech asi moc nevzniklo. Nádherně film vystihla Lindiště. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Kdybych ten film měl hodnotit vážně, tak je to jasný odpad, ale já tyhle velmi špatné filmy hodnotím hlavně podle toho, jestli jsem se u nich bavil a tady jsem se bavil neskutečně. Film je to samozřejmě příšerný, plný smysl nedávajících dialogů, wtf scén a zvratů (sotva si začali mezi sebou povídat, pak se jednou políbí a hned na to mají svatbu? :D), monster z pravěku, jakéhosi gorilo-medvěda s helmou, hrůzné hudby, děsivých bublin z bublifuku a ještě mnoho dalšího. Jenže v tom je právě to nechtěné kouzlo tohohle braku, jelikož mě to bavilo celý film a ani mě to nestihlo nudit, nejen kvůli krátké stopáži, ale taky kvůli tomu, že každou chvíli přišla další nová šílenost, ze které zůstává rozum stát. Jestli tohle Tucker myslel opravdu vážně... No, každopádně si tenhle film řadím mezi ty, které jsou tak strašně špatné, až jsou dobré a klidně se na něj podívám ještě několikrát. A vždycky se u toho skvěle pobavím. 5* ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Film bol uvedený v roku 1978 v knihe "Päťdesiat najhorších filmov všetkých čias" ("The Fifty Worst Films of All Time (and How They Got That Way)") od Harryho Medveda a Randy Dreyfussa. (Arsenal83)
  • Sci-fi "zetko" s rozpočtom 16 tisíc USD, natočené v nejakom kameňolome za 4 dni. Režisér Phil Tucker sa po uvedení do kín a následných ohlasoch kritiky pokúsil o samovraždu zastrelením. Jeho dielo dnes nesie status jedného z najhorších filmov všetkých čias. (POMO)

Reklama

Reklama