Reklama

Reklama

Pat a Mat ve filmu

  • angličtina Pat and Mat in a Movie (festivalový název) (více)
Trailer 1
Animovaný / Rodinný
Česko, 2016, 80 min

Režie:

Marek Beneš

Scénář:

Marek Beneš

Kamera:

Jan Chvojka

Hudba:

Petr Skoumal
(další profese)

Známí nešikové v roce 2016 slaví 40 let od svého vzniku, a byť se na stříbrném plátně ještě nepředvedli, pro kutily jejich kalibru to přeci nemůže být problém. Obzvlášť, když mají na půdě krabice plné filmů a pod schody promítačku, na které fanouškům své příhody rádi odpromítají... Nebyli by to ale oni, kdyby se nepotýkali s celou řadou nástrah. A tak se tentokrát utkají se zákeřným kaktusem, suchým stromem nebo se rozhodnou „zvelebit" svůj příbytek originálními úpravami. A jelikož jsme ve 21. století a všude se propaguje zdravý styl života, i „ajeťáci" se pokusí dostat do kondice protáhnutím svých těl na rotopedu. Jak se jim to povede? (Bohemia MP)

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (111)

Rominator 

všechny recenze uživatele

Pat & Mat ve filmu (2016) jako samostatný film nefunguje, protože jde pouze o deset epizod z cyklu Pat a Mat na venkově (Vodovod, Papírový servis, Vysavač, Podlaha, Suchý strom, Pomerančová šťáva, Rotoped, Kaktus, Obkladačky a Sluneční clona), které si dvojka nešikovných kutilů pouští na promítačce (fragmenty z dílu Promítačka). Všechny tyto epizody lze na Streamu zhlédnout zadarmo. Kuťáci Pat a Mat nedostali ke svým 40. narozeninám odpovídající dárek. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Název lže, Pat a Mat se sice dostali do kina, ale ne ve filmu. Tohle je jednoduše poslepované pásmo deseti večerníčkových epizod, což prostě v kině není dvakrát dobrý nápad. Jejich technická řešení jednoduchých problémů jsou stále dostatečně originální a vtipná, ale při deseti dílech po sobě to nějak přestane bavit (především mnohé děti). ()

Reklama

Autogram 

všechny recenze uživatele

Pat a Mat si doma púšťajú A je to... Ani to sa samozrejme nezaobíde bez problémov a nezdarov. A keď si pustia 10 dielov, je z toho film do kina. Niektorým to vadí, ale mne nie, lebo som to vedel a neočakával som spletitý a poučný príbeh s veľkým presahom pre dospelých. To naozaj nie je, ale sú to staré dobré zlaté české ručičky a geniálne riešenia domácich majstrov. Po prvých dvoch dieloch som zaváhal, či bude plné hodnotenie, ale Ovolis, Vysávač, Stacionárny bicykel a Plávajúca podlaha mi všetko vynahradili. ()

balcazar 

všechny recenze uživatele

Bol to darček legendárnemu seriálu, no po skončení filmu sa človek pýta, či také niečo bolo potrebné. Štyri hviezdy dávam za to, lebo to bola nefalšovaná zábava, ale celkom som nepochopil štýl, akým to bolo celé spracované. Spraviť z 8-minútového seriálu, v ktorom postavy nehovoria, celovečerný film s jedným príbehom, je extrémne náročné, ale spojiť skečovité príbehy do 80 minút rad za radom mi príde akoby bez nápadu. Takže po skončení máte taký ten pocit: áno, bavil som sa, ale to je celé? ()

Lisabellla 

všechny recenze uživatele

Pro milovníky těch dvou malých loutkových kutilů asi fajn zavděčení se. Pro mě už jen opakující se a dávno vyždímané vtípky. Tak vyždímané, že na začátku každičké scénky jsem přesně věděla, jak to dopadne a jak se to ti dva koumáci pokusí vyřešit. Pro mě dost zklamání, ale asi hlavně proto, že jsem čekala nemožné. ()

Galerie (17)

Zajímavosti (4)

  • Film vznikl k výročí 40. let Pata a Mata. (JosefTomas)
  • Příběhy, které jsou ve filmu, byli už vysílány v sérii Pat a Mat: Na venkově.... Scéna s promítačkou se jako jediná liší od té ze seriálu. (JosefTomas)
  • Film nevznikal v žádném velkém televizním či filmovém studiu, ale ve sklepě činžáku v Hostivicích u Prahy, který si režisér filmu Marek Beneš předělal na malé studio (max21)

Reklama

Reklama