Reklama

Reklama

Robin Hood

  • USA Robin Hood (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Robin (Taron Egerton), válkou zocelený bojovník, se vrací z křižáckých výprav, aby společně s svým maurským přítelem Malým Johnem (Jamie Foxx) povstal proti zkorumpované anglické vládě v moderní vzrušující akční podívané plné zběsilých bojů, epické válečné choreografie i nadčasové romantiky. (Vertical Entertainment)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (393)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Lidi co jako blbnete, tenhle film, musíte brát trochu s nadhledem, byť to zase nijak šíleně ulítlé sci-fi, jak někteří tvrdí. Ty lehké, ale opravdu lehké, náznaky steampunku, sou skoro nepatrné a nejsou ani moc vidět, takže tady nejsou žádné, moderní věci, které by neseděli, do té doby. Navíc film má áčkové herce, kteří hrají výborně a nijak nepřehrávají, či nepůsobí že by tu postavu hráli, že ji musí hrát, dávají do nich emoce a to je podle mně super. Navíc Taron Egerton, tady umí fakt skvělý nasraný ksicht, to sem mu to normálně i věřil. Ben Mendelsohn, je výborný záporák, který má fajn vzpomínky, na dětství a věrně slouží Impériu..........pardon církvi, chtěl sem napsat církvi, no opravdu. Akce je taky povedená a pěkně přehledná, sice nic u čeho bych skákal, tři metry do vzduchu, ale je to solidně natočená akce, nejvíc se mi líbila honička v dolech, ta byla ve všech ohledech perfektní. A jo, je tady místy vidět, ten Batman styl, ale ano abych byl korektní, tak je to spíš ten Arrow styl, ale je to cool, né že ne. A jelikož neni ve filmu, ani jeden Asiat, tak bohužel nemohu dát plný počet, takže silné čtyři hvězdičky musí stačit. ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Vysvětlí mi někdo účel vzniku tohoto "veledíla"? Nebo proč se toto "veledílo" odehrává ve středověkých kulisách, když se všichni chovají a vyjadřují, jako by se film odehrával dnes? A co ty dnešní hadry? A proč musejí všude s*át ty černochy? (Sorry, Jamie, ale středověk? Vážně?!?) Laciné, ochotnické, tupé a prakticky nekoukatelné. Fakt hnus. ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Na jednu stranu sa to dá prirovnať ku Královi Artušovi od Ritchieho, pretože je to podobne odvážny a výstredný projekt. Na druhu stranu ma Robin Kapuca kvality úplne na inej strane ako King Arthur. Aj tu vyzerá vizuálna stránka fajn (teda až na tie kostýmy, nechápal som či je to vlastne sci-fi alebo tam teleportovali s budúcnosti krajčírov), predovšetkým akcie majú čo ponúknuť a je to taká podobná zmes ako seriálový Arrow. Herci v pohode, no postavy sú dosť ploche (asi tak ako Sherwoodsky les) a tak isto je nudný a ničím nezaujímavý aj príbeh. S Robinom to moc spoločne nemá, ide si to úplne inou cestou ako iné Robino Húdovky a lepšie by bolo keby, že sa to tak ani nevolá, možno by to ako iný film malo aj iné hodnotenie, ale chápem, že sa tvorcovia chceli zviesť na slávnej značke, ktorá im par doláčov prihodí. 40% - 2* ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Všetkým, čo boli dnes so mnou v kine na tomto filme sa ospravedlňujem. Normálne nebývam takto nedisciplinovaný, no tu sa to skutočne nedalo. "Robin Hood" je pre mňa ukážkou toho, ako sa filmy nerobia. No musím povedať, že ma tvorcovia skutočne v druhej polke filmu maximálne pobavili. Tak dlho som sa už nerehotal už dlho. Záverečná akčná scénka je ukážkou absolútnej stupidity, kde nikto nevedel ako sa má robiť stredoveký film. A miesto toho z toho urobili moderný film zasadený do stredoveku, kde sa všetci správajú ako v súčasnosti. Dialógmi, akciami a dokonca by som dovolil povedať aj kostýmami. Šerif z Nottinghamu tu má kožený kabát ako keby to bolo z Matrixu. Záverečná akčná scénka je ako keby sme pozerali v televízii boj ťažkoodencov proti vzbúrencom v modernej dobe. Chýbajú iba obušky. Úvodné časti sú celkom okey, no postupne sa film absolútne rozsypáva a vyzerá to ako keby ho režíroval veľký Paul W. S. Anderson. Nedá sa to brať ani v najmenšom seriózne. Čím to ide ďalej, tým je film stupídnejší a ku koncu už absolútne nevie čo robiť a tak len strieľa hrach na stenu. A okrem toho tu máme Jamieho Dornana, ktorý chce urobiť v stredovekú obrovskú politickú kariéru. Neviem čo viac k tomu dodať. Efekty sú otrasné, kostýmy sú otrasné, príbeh je mizerne napísaný a ku koncu si robia už asi srandu aj tvorcovia sami zo seba. Je to čistá tragédia. A ja za týmto filmom v žiadnom prípade stáť nebudem. Nemôžem mu dať pozitívny rating len z dôvodu, že som sa na ňom rehotal. To nie je kvalitou filmu. Je to bez debaty špatný film. Ale miestami má svoje humorné nekvality, ktoré ma pobavili. Hodnotenie: D ()

Yardak 

všechny recenze uživatele

Moderní variace na klasickou legendu o Robinu Hoodovi, která se opravdu moc nepovedla. Ať už jde o hroznou středověkou stylizaci, špatný scénář či velmi slabou režii. Často v komentářích zmiňovaný film Král Artuš od Guye Ritchieho je ale opravdu minimálně o třídu větší filmařský zážitek. Fakt škoda dobrých herců v tomto snímku. Celkové hodnocení tak mezi 2/3 hvězdami. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (9)

  • Veľká časť zbraní, oblečenia a techniky, ktorú je možné vidieť vo filme, nebola v stredovekom Anglicku ešte dlhšiu dobu dostupná. (MikaelSVK)

Související novinky

20 největších propadáků poslední dekády

20 největších propadáků poslední dekády

15.12.2019

S blížícím se koncem roku se pochopitelně pojí vznik různých žebříčků, rok 2019 je ale specifický ještě v tom, že spolu s ním zároveň končí i celá dekáda, a to ohlížení proto bude místy větší.… (více)

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

Nejhorší filmy roky vyhlášeny

23.02.2019

Zlaté maliny (v angličtině zkráceně Razzies) jsou ocenění za nejhorší filmy roku, které jsou každoročně „slavnostně“ udíleny den před Oscarovým ceremoniálem. Letošek pak nebyl výjimkou a byť nás ty… (více)

Raubíř Ralf zdolal kina

Raubíř Ralf zdolal kina

26.11.2018

Pokračování Raubíře Ralfa Ralph Breaks the Internet vstoupí do tuzemských kin bohužel až v lednu, v zámoří ale mezitím sympatická disneyovka otevřela za úctyhodných 84,6 milionů dolarů v rámci pěti… (více)

Reklama

Reklama