Reklama

Reklama

Šovinistické prase proti feministce s chlupatýma nohama, takhle neodolatelná nabídka se nedá odmítnout. Začátkem 70. let je sexuální revoluce v plném proudu, v tomto případě dochází mezi muži a ženami ke vzácnému a oboustranně příjemnému souznění a shodě. Ovšem společenská rovnoprávnost žije často jen v představách žen. A tenis není výjimkou, spíše zářným příkladem. Bobby Riggs je ztělesněný testosteron, představuje vše mužské, proti čemu jakékoliv ženské hnutí vždy bojovalo, bojuje a bojovat bude. Bývalý tenisový šampion, gambler, floutek a velkohubý šoumen je známý větou: „Žena patří do ložnice a do kuchyně. Přesně v tomto pořadí.“ Billie Jean King je moderní žena, která jakoby do příběhu spadla z jednadvacátého století. V tom, co dělá, je výjimečná, angažuje se, prosazuje lepší podmínky v ženském tenise, řeší milostné vztahy s muži i ženami. Dva póly, které se odpuzují, až se nakonec přitáhnou. Bobby totiž v tenisové exhibici poráží ženskou světovou dvojku a zápas je posměšně nazýván „Masakrem na Den matek“. To je moment, kdy Billie Jean King zvedne hozenou rukavici a rozhodne se nakopat mu zadek. V následné monstrózní show už nejde jen o tenis, ten je pouhou zástěrkou. Rozehraje se zábavná bitva mezi mužským a ženským světem, která sice nemůže vyhrát na věky vedený střet... ale každý podařený kopanec do koulí se počítá. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (146)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Tak schválně. Byl Bobby Riggs (crypto)feminista který skrz velkou šaškárnu protlačil ženskou emancipaci na další level veřejného povědomí? Byl to gambler který se, skrz prohru v celosvětově sledovaném zápase, dokázal vyplatit z dluhů u lidí kterým dlužit nechcete? Byl to pragmatický hrabivec kterému nezáleželo na tom jestli vyhraje nebo prohraje, hlavně, že na tom skrz reklamu vydělá? Nebo to byl šovinista který ve své aroganci podcenil soupeřku?.. Divák tak nějak tuší, že jakákoliv z variant je možná, protože film samotný se ani nesnaží moc tvářit jako rekonstrukce událostí založená na faktech. Spíše je nám předkládán příběh tak aby byl co nejlíbivější a přitom nikoho moc neurazil... Já si ale sám pro sebe kladu otázku, jestli je v dnešní době pro ženskou emancipaci nějak prospěšný příběh o ženě která ze všech sil dřela aby nakonec porazila o 20let staršího soupeře (prakticky v důchodu) který se na zápas připravoval poleháváním u bazénu... ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Emma Stone je skvělá a velice příjemně mě překvapil můj oblíbený Alan cumming. Znám jména hlavních postav, ale jejich příběh ne, tudíž to pro mě bylo nové a nevěděla jsem, jak to dopadne. Bylo to takové - ok - sportovní prostředí, ok - boj ohledně své sexuality a - je to rok 1973. Dost se mi tam líbily dvě scény - podprsenka v koupelně a reakce na to a situace, kdy postava Cumming na závěr objímá Stone a aniž by jí řekl, že to ví - tak je jí oporou. Film je pro mě průměr a více než samotný film mě zaujalo dané téma a situace. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Tak myslel som si, že ma to bude viac baviť. Športové životopisné drámy mám celkom rád. No dostal som len akýsi slabý vývar od všetkého čo som očakával - slabá réžia, nevýrazní herci, nezáživné dramatické spracovanie, žiaden humor... Proste bolo to sivé ako myška. Zostal akurát len ten feminizmus, ale aj ten len vo veľmi trápnej a klišé rovine. Podpriemer. 40/100 ()

classic 

všechny recenze uživatele

NUDA, NUDA a ešte raz extrémna NUDA, aj keď vidím po kope toľko oscarových laureátov, to neznamená, že automaticky vzniká prelomový, životopisný film, v ktorom je v centre diania - jedna feministická lesbická tenistka... Pozeral som sa na film, ktorý som mal normálne chuť v polovici stopnúť, pretože ma tak strašne umŕtvoval, že nedopozerať ho by nebol žiadny hriech ! Vlastne, čo uznávam, je iba špičkový CASTING, áno, aj EMMA i STEVE sa extrémne podobajú na svoje PREDOBRAZY, slávnych športovcov minulého storočia, ale to je asi tak nateraz všetko ! Podobať sa na niekoho, ešte nezaručuje 100 % filmový úspech, to by musela byť o čosi dynamickejšia réžia manželov Jonathana Daytona a Valerie Faris, alebo aj spomínané herecké výkony, ktoré v skutočnosti sú také nezáživné, až mdlé, ničím extra výnimočné, nadštandardné, iba tuctové, prvoplánové, zištné, skrátka - čakal som oveľa viac od hlavnej herečky a švédskeho kameramana z LA LA LAND, keď si sem odskočili, ale totálne, brutálne zbytočne, strata času i prílišných ambícii. VARUJEM vás, že pokiaľ sa rozhodnete pre túto voľbu, tak sa škaredo popálite, a stratíte ďalšie dve hodiny z vášho života, ktoré by sa dali aj rozumnejšie stráviť, napríklad počítaním ovečiek... ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Dvouhodinový životopisný film, který zpočátku nenabízí zajímavou dějovou linii. Skoro hodinu jsem nechápal, proč jsem si film nahrál, proč Steve Carell nijak neposouvá děj, ale objevuje se na scéně po Billy Jey skoro nejčastěji. Druhá polovina už byla naštěstí filmovější a konečně také nabízela ty souboje pohlaví. Některé dialogy k tématu byly zajímavé, ale to je také tím, že do té doby moc zajímavého k vidění nebylo. Jestli jsou některé detaily podle skutečnosti, jsme rád, že jsem film viděl a udělal si obrázek o době a prosazování žen ve sportu a společnosti. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (10)

  • Film měl premiéru na Filmovém festival Telluride 2. září 2017. (Delock)

Související novinky

Paul Rudd vs. dvojník

Paul Rudd vs. dvojník

13.08.2018

Paul Rudd (The Fundamentals of Caring) momentálně dobývá kina ve dvojce Ant-Mana a příští rok bychom ho měli spatřit ve čtyřce zatím nepojmenovaných Avengers. Mezitím se ale čerstvě upsal novému… (více)

Reklama

Reklama