Reklama

Reklama

Cokoliv

  • USA Anything Else (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ďalšia romantická komédia z pera osvedčeného Woodyho Allena plná vtipných náhod, nehôd a nedorozumení. Jerry (Biggs) je mladý 21-ročný komediálny spisovateľ žijúci v New Yorku. Aj napriek tomu, že je talentovaný, má problémy preraziť. Zásluhu na tom nesie jeho agent Harvey (DeVito), ktorý má sice o sebe vysokú mienku ale je dosť nepraktický a tiež David (Allen), jeho excentrický a paranoidný učiteľ. Ďalším kameňom úrazu je Amanda (Ricci), jeho priateľka. Od prvého momentu, kedy ju zbadal, vedel, že je do nej zamilovaný. Ale Amandine mnohopočetné neurózy, strach zo záväzkov a frustrácie najrôznejšieho druhu jej zabraňujú, aby bola Jerrymu nablízku, keď to najviac potrebuje. Krízovým bodom sa ukáže byť situácia, keď sa ocitne v malom byte s Amandou, ktorú nečakane navštívi jej matka Paula, ktorá sa rozhodla, že sa stane kabaretnou speváčkou. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (192)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Moje druhé setkání s "neurotickou hnidou z NY" v životě. Podruhé rovněž u takzvaně horšího mistrova filmu z jeho novější tvorby (ještě jsem viděl Celebrity) a podruhé jsem velice spokojený. Neurotická hnida je správně cáklá a neurotická. Trpaslice Ricci k sežrání a film prošpikovaný jednou hláškou za druhou. Už se teším na nášup. ()

F.man 

všechny recenze uživatele

Cokoliv asi není nějaké velké dílo, které by na vždy ovlivnilo Váš život. Není to asi ani zrovna ten film pro který by jsme si budeme pamatovat jméno Woody Allen. Je to ale standardně velmi povedená konverzačka, ve které se najde několik vět, které jsem schopné člověka naprosto odrovat, je to standardně film ve kterém se Woody pomocí humoru snaží řešit mezilidské problémy a je to stardardně hodně dobrý film jako takový. Takže 4 hvězdy jsou asi tím nejlepším hodnocením, které si Cokoliv zaslouží. Ale bavil jsem se královsky. What you don't know, won't hurt you, it'll kill you. Like if they tell you you're going to shower but they turn out not to be showers. ()

Reklama

Nos 

všechny recenze uživatele

I na můj vkus hodně ukecaný a přece jen i na Woodyho trošku delší snímek, řešící typická Woodyho témata - paranoiu, frustraci, antisemitismus....nebo i cokoliv jiného. Jason Biggs se zhostil svého nejen komediálního ztvárnění na výbornou a dal zapomenout na své pubertální zamindrákované zamilované postavy. Také Christina Ricci zvládla svůj part vcelku bravurně, ale s její postavou bych se v reálném životě moc setkat nechtěl. Její replika :"to nebyla nevěra, vyspala jsem se s ním jen jednou, abych zjistila, jestli jsme sexuálně kompatibilní" je velmi příznačná. Škoda, že takovýchto "vychytávek" se zde nenachází mnoho. To máte jako cokoliv jinýho.... Škoda. Tři hvězdy. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Nechápu, co proti tomuhle filmu všichni mají... Mě se líbil, a to tak, že hodně. Woody v netypické vedlejší roli mnohem drsnějšího, sebejistějšího a protřelejšího hláškaře než obvykle, vskutku překrásná Christina Ricci, s diváky hovořící prcičkář Biggs... Ano, je to místy možná trochu natahované, ale nestalo se mi, že bych se nudil. Prostě pro mě trochu atypická, leč genialitou stále hýřící Allenovina. A nikdy nevěřte nahému řidiči autobusu!:) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Už v 90. letech se o Woody Allenovi v kruzích filmových kritiků tradovalo, že je trochu vyčpělý a značně se opakuje. I když to pochopitelně zdaleka není celá pravda o Allenově tvorbě, právě komedie Cokoliv je dokladem, že není šprochu, aby na něm nebylo pravdy trochu. Když jsem Cokoliv začal sledovat, uvědomil jsem si po chvíli, že už jsem snímek cirka před třemi lety viděl, ale dokonale jsem ho vytěsnil z paměti. A i poté jsem si nedokázal vybavit, co bude následovat v dalších minutách. Vlastně byl pro mě film svým způsobem nový. Allen si pochopitelně udržuje stále určitou a ne právě nízkou laťku, takže svého fanouška vysloveně nezklame a diváka, který ho vidí poprvé, může upoutat, nicméně jde opravdu do značné míry o styl a motivy, které použil už mnohokrát v lepším podání. Film je tradičně založený na dialozích, z nichž některé vyloudí na divákovi úsměv, ale neutkví v paměti, a na kvalitním obsazení, kterému tentokrát vévodí Christina Ricci. Filmu ale schází nějaká výraznější dramatická zápletka a údernější pointa. A v neposlední řadě je Cokoliv dokladem toho, že Allen je ke stáru lepší režisér než herec. Celkový dojem: 60 %. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Tento film otervíral 60. ročník filmového festivalu v Benátkách. Na otevíracím večírku se objevil i Woody Allen, který se jinak na veřejnosti příliš neukazuje. (ČSFD)
  • Na stěně bytu, ve kterém bydlí Christina Ricci a Jason Biggs, je kolekce fotek - na jedné z nich je herec a nezávislý režisér Vincent Gallo. (ČSFD)
  • Film o lidech, kteří nejsou schopni odejít domů po večeři u známých, který popisuje muž při odchodu z kina, je dílo Luise Buñuela Anděl zkázy (1962). (ČSFD)

Reklama

Reklama