Reklama

Reklama

Opilí láskou

  • USA Punch-Drunk Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Barry Egan (Adam Sandler) je nesmělý mladý obchodník, který se po celý svůj dosavadní život trápil. Může za to jeho sedm sester, které ho od narození zesměšňovaly. Barry není schopen se zamilovat a v některých situacích propadá záchvatům vzteku. Pod zdánlivě vyrovnaným zevnějškem se chvějí nervy napjaté k prasknutí. Jednoho dne do Barryho života vstoupí půvabná, ale tajemná Lena (Emily Watson). Požádá ho, aby se postaral o její rozbité auto, a toto náhodné setkání je prvním krokem na romantické cestě za láskou. Film scenáristy a režiséra Paula Thomase Andersona (Magnolia, Hříšné noci) získal v roce 2002 na MFF v Cannes cenu za režii. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (407)

klerik 

všechny recenze uživatele

Je to veľmi dobrý film, ale rozhodne ním nezačínajte romantický večer. Je to skôr divná dráma s romantickou zápletkou než romantický film či komédia. Sandler skvelo skryl svoju demenciu za zaujímavú postavu (rovnako dobre sa mu to podarilo vo VOLANÍ O POMOC). Niektoré scény (vrátane akčnej) sú úchvatné a režisér ukázal, že má zmysel pre štýl a atmosféru. Moderný film, ktorý je poctou klasickým ľúbostným drámam... ()

classic 

všechny recenze uživatele

Geniálna Genialita. Adama extra nemusím, ale tu je naprosto ojedinelý. Zahral si extrémneho NEUROTIKA BARRYHO EGANA, ktorý má 7 SESTIER, a mimochodom, je z nich úplne na NERVY, že nezaváha rozmlátiť toaletu na franforce v reštaurácii. Raz zavolá na erotickú linku, kam sa až tak dôverne vyspovedá dievčine so sexy hlasom, že na druhý deň, bude toho veľmi ľutovať... Jedna zo sestier, ho zoznámi so šarmantnou Lenou, s ktorou nadviaže vzťah, ktorý by mohol do budúcna fungovať... ? To je hlavný koncept, o čom je tento fenomenálny film - PAULA THOMASA ANDERSONA. / Iný mexický režisérsky kolega, Alejandro González Iñárritu, mám taký “sedliacky pocit” , že tak trochu „opisoval ” , keď nakrúcal oscarový film BIRDMAN. Nemyslím ani tak tie povestné, dlhé zábery, ako skôr zvukový štýl - ruchy, bubnovanie, alebo i samotné herecké kreácie Adama Sandlera, sa dosť podobajú tým Michaela Keatona... ? Takto mi to príde, keď sa pozerám na originálny názov : PUNCH - DRUNK LOVE, čo by som preložil, ako : „Udretá / Opitá láska” . Lenu stelesnila „božská” Emily, a tak i cez klikanie som sa dostal k filmu, ktorý síce poznám už pomerne dlho, ale nie a nie, sa k nemu odhodlať. Nečakal som, že to bude takýto dynamický a svieži, vynikajúci film, v ktorom si taktiež zahral už nebohý, dvorný herec režiséra a scenáristu P.T.Andersona, P.S.HOFFMAN, ktorý i na veľmi malom priestore, sa vyrovnáva hercom, ktorí sú tu dlhšie, ako Adam a Emily. Sú majstrovskí. PS : Sandler je po celý filmový čas v modrom obleku, a taktiež k tomu počúvam ľubozvučnú HUDBU ! ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Magnolia ma emocionálne roztrhala, Boogie Nights ma fantasticky pobavili. Ale Punch-Drunk Love - nech je akokoľvek inovatívne a nápadito zrežírovaný - so mnou ani nepohlo. Efektne štylizovaná prázdnota. Emocionálne aj intelektuálne. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Keď šiel tento film do našich kín, tak sa o ňom rozprávalo ako konečne o tom, kde Sandler prevádza, že je dobrý herec a že sa jedná konečne o nejakú netradičnú romantickú komédiu v našich kinách. Lenže ak je niečo netradičné, tak to nemusí byť automaticky lepšie ako to tradičné a rozhodne to v takom prípade nesadne každému. Ako napríklad mne. Oveľa viac mi to pripomenulo iného Andersona, a to Wesa, P.T. som v tom nenašiel. Trochu ľutujem, že som vtedy na to neskočil do kina, zaujímalo by ma, aký názor by som na to mal tesne po dvadsiatke. ()

Legas 

všechny recenze uživatele

Předem bych zdůraznil, že nemám příliš v lásce romantické komedie, ale film Opilí láskou mě nadchl. Hlavně jeho vizuální stránka je naprosto úchvatná. Anderson je skutečně talent. Tolik působivých režijních nápadů v jednom filmu? Ale pozor! Opilí láskou nemají vůbec nic společného s klasickými romantickými komediemi s Julií Roberts. Asi nejblíže mají k našim nočním snům, kde se odehrávají absurdní věci založené na reálných podkladech denních skutečností. Jinými slovy - JE TO ÚLET. Tento film můžete buď zcela nepochopit, nebo milovat. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (15)

  • Film je inspirován příběhem, který se objevil v časopise Time. David Phillips, jistý stavební inženýr, narazil na super propagační kampaň, v rámci které mohl získat kupony na slevu v letecké dopravě. Phillipsovi, kterého od té doby zná celý letecký průmysl pod přezdívkou "Pudding Guy", se zakoupením 12 150 pohárků pudingu "Healthy Choice" za puhých 3 000 dolarů podařilo nashromáždit 1,25 milionů mil bezplatné letecké dopravy. (HappySmile)
  • Během propagačního rozhovoru pro film Magnolia (1999) se britský žurnalista zeptal režiséra Paula Thomase Andersona, s jakými herci by chtěl v budoucnu pracovat. Anderson odpověděl, že by chtěl spolupracovat s Adamem Sandlerem a Danielem Day-Lewisem. Novinář věřil, že Anderson žertoval, protože tito dva herci jsou z takového odlišného prostředí a mají velmi odlišné herecké styly. Nicméně Andersonovy další dva filmy skutečně představují tyto dva herce v hlavních rolích (tento film s Adamem Sandlerem a Až na krev (2007) s Danielem-Day Lewisem). (orkadimenza)
  • Hlavní role byla psána Adamovi Sandlerovi přímo na tělo. Paul Thomas Anderson si Adama Sandlera vybral při natáčení filmu Malý Nicky – Satan Junior (2000). Hned se s ním také domluvil a po pár měsících přistála Sandlerovi v poště první verze scénáře. (Itar)

Související novinky

Paul T. Anderson založí sektu

Paul T. Anderson založí sektu

09.12.2009

Jeden z nejosobitějších současných filmařů si na téma manipulace víru hledajících lidí náboženskými vůdci posvítil už ve svém majstrštyku Až na krev. V jeho novém filmu s pracovním názvem Master… (více)

Reklama

Reklama