Reklama

Reklama

Opilí láskou

  • USA Punch-Drunk Love (více)
Trailer

Obsahy(1)

Barry Egan (Adam Sandler) je nesmělý mladý obchodník, který se po celý svůj dosavadní život trápil. Může za to jeho sedm sester, které ho od narození zesměšňovaly. Barry není schopen se zamilovat a v některých situacích propadá záchvatům vzteku. Pod zdánlivě vyrovnaným zevnějškem se chvějí nervy napjaté k prasknutí. Jednoho dne do Barryho života vstoupí půvabná, ale tajemná Lena (Emily Watson). Požádá ho, aby se postaral o její rozbité auto, a toto náhodné setkání je prvním krokem na romantické cestě za láskou. Film scenáristy a režiséra Paula Thomase Andersona (Magnolia, Hříšné noci) získal v roce 2002 na MFF v Cannes cenu za režii. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (407)

castor 

všechny recenze uživatele

Není romance jako romance. Obzvlášť když má hlavní hrdina Adama Sandlera sedm dominantních a nesnesitelných sester, firmu s podivným zbožím, je prchlivý, neschopný citového vztahu a jakmile jedna ze sester v nějaké nejméně vhodné chvíli vytáhne ledajakou nelichotivou historku z jeho dětství, je schopný předvést nemalý výbuch vzteku s nějakou demoliční tečkou. Než blíže pozná potencionální partnerku Emily Watson, která může přinést lepší příští, nenapadne ho nic lepšího než zavolat dámě na sex po telefonu. A nebude to jediné zaškobrtnutí. To, že Paul Thomas Anderson umí hrdiny zabořené v životní mizérii, už nějakou dobu víme. Zároveň je vláčí podivnými náhodami a absurdními situacemi, u kterých se (neznalý) divák může cítit, že se právě probudil po nějakém bouřlivém večírku. Jenže těžko čitelný Anderson „jen“ umně kopíruje duševní stav svého hrdiny. A znovu vsadil i na pestré vedlejší postavy, mezi kterými vyčnívá jeho oblíbenec Philip Seymour Hoffman. Přesto si nemůžu pomoct, protože ve výsledku se tenhle kus tváří jako něco víc, než ve skutečnosti je. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Rukopis P.T. Andersona nelze přehlédnout, Adam Sandler se snaží co mu síly stačí, hudba neuvěřitelně posouvající děj, přesto asi oprávněně nejslaběji hodnocený snímek mého oblíbeného režiséra. Místy hodně zvláštní až padlé na hlavu, jednu chvíli jsem si myslel zda-li se nekoukám na nějaký klon Donnie Darka. ()

Reklama

classic 

všechny recenze uživatele

Geniálna Genialita. Adama extra nemusím, ale tu je naprosto ojedinelý. Zahral si extrémneho NEUROTIKA BARRYHO EGANA, ktorý má 7 SESTIER, a mimochodom, je z nich úplne na NERVY, že nezaváha rozmlátiť toaletu na franforce v reštaurácii. Raz zavolá na erotickú linku, kam sa až tak dôverne vyspovedá dievčine so sexy hlasom, že na druhý deň, bude toho veľmi ľutovať... Jedna zo sestier, ho zoznámi so šarmantnou Lenou, s ktorou nadviaže vzťah, ktorý by mohol do budúcna fungovať... ? To je hlavný koncept, o čom je tento fenomenálny film - PAULA THOMASA ANDERSONA. / Iný mexický režisérsky kolega, Alejandro González Iñárritu, mám taký “sedliacky pocit” , že tak trochu „opisoval ” , keď nakrúcal oscarový film BIRDMAN. Nemyslím ani tak tie povestné, dlhé zábery, ako skôr zvukový štýl - ruchy, bubnovanie, alebo i samotné herecké kreácie Adama Sandlera, sa dosť podobajú tým Michaela Keatona... ? Takto mi to príde, keď sa pozerám na originálny názov : PUNCH - DRUNK LOVE, čo by som preložil, ako : „Udretá / Opitá láska” . Lenu stelesnila „božská” Emily, a tak i cez klikanie som sa dostal k filmu, ktorý síce poznám už pomerne dlho, ale nie a nie, sa k nemu odhodlať. Nečakal som, že to bude takýto dynamický a svieži, vynikajúci film, v ktorom si taktiež zahral už nebohý, dvorný herec režiséra a scenáristu P.T.Andersona, P.S.HOFFMAN, ktorý i na veľmi malom priestore, sa vyrovnáva hercom, ktorí sú tu dlhšie, ako Adam a Emily. Sú majstrovskí. PS : Sandler je po celý filmový čas v modrom obleku, a taktiež k tomu počúvam ľubozvučnú HUDBU ! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Takúto dávku romantiky by som zniesol v každom filme, nehovoriac o štýle, akým bola natočená. Nevtieravým, príjemným, ľudským. Režijne si ma Anderson získal hneď od začiatku. Myslel som, že dostanem len klasickú dávku rom-comu, no dotal som to, čo ponúkajú tradičné allenovky. A to film, keď potrebujete vymeniť mainstream za trošku artovejší a nezávislejší. Keby sa Sandler zo začiatku neprezentoval viac v charakterových úlohách ako je táto, mal by na svojom konte možno aj pár oscarových nominácií. 85%. ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Výborná "romantická" podivnost, která ani na chvíli nenudí. Sandler v roli podivně znepokojujícího Barryho je až děsivě dokonalý (a to jsem se nejvíc bála právě tohohle "komediálního blbečka") a atmosféra snímku tak silná, že jsem tomu ani pořádně nemohla uvěřit - tohle že je ona "romantická komedie", na kterou jsem se znuděně chystala (aha, PTA, už chápu)? Víc takových romancí a začnu snad koukat jen na ně - krásně (i když pro opravdový "bezpečný" život možná až příliš) pošahaná láska, která je silnější než dveře od hajzlu a větší než vzdálenost z LA do Utahu a zpět. Jediné, co zamrzí, je tak krátká stopáž (jasně, hodinka a půl je běžná - ale tenhle snímek by snesl mnohem víc, a přesto by nestihl nudit) a snad i absence trochu většího množství milých divností typu "piano". I tak jsou to jasné 4*, mj. i za skvělou "hudebně-ruchovou" stránku. . . . . "I'm lookin' at your face and I just wanna smash it. I just wanna fuckin' smash it with a sledgehammer and squeeze it. You're so pretty." - "I want to chew your face, and I want to scoop out your eyes and I want to eat them and chew them and suck on them." ()

Galerie (21)

Zajímavosti (15)

  • Kameraman Robert Elswit pro snímek použil speciální film, který mu umožnil natáčet v podexponovaném světle, díky čemuž získaly stíny větší hloubku. (orkadimenza)
  • Film je inspirován příběhem, který se objevil v časopise Time. David Phillips, jistý stavební inženýr, narazil na super propagační kampaň, v rámci které mohl získat kupony na slevu v letecké dopravě. Phillipsovi, kterého od té doby zná celý letecký průmysl pod přezdívkou "Pudding Guy", se zakoupením 12 150 pohárků pudingu "Healthy Choice" za puhých 3 000 dolarů podařilo nashromáždit 1,25 milionů mil bezplatné letecké dopravy. (HappySmile)
  • Režisér Paul Thomas Anderson chtěl po rizikovém natáčení Magnolie (1999) vytvořit velmi odlišný film. Cítil, že svými předchozími filmy „s více hlavními postavami“ dosáhl ztraceného konce, a také chtěl podrývat očekávání kritiků z jeho filmů. (orkadimenza)

Související novinky

Paul T. Anderson založí sektu

Paul T. Anderson založí sektu

09.12.2009

Jeden z nejosobitějších současných filmařů si na téma manipulace víru hledajících lidí náboženskými vůdci posvítil už ve svém majstrštyku Až na krev. V jeho novém filmu s pracovním názvem Master… (více)

Reklama

Reklama