Reklama

Reklama

Fauda

(seriál)
  • Izrael Fauda
všechny plakáty
Trailer
Izrael, (2015–2022), 32 h 52 min (Minutáž: 32–53 min)

Hrají:

Lior Raz, Tsahi Halevi, Samer Bisharat, Neta Garty, Yaara Benben, Doraid Liddawi, Laëtitia Eïdo, Johnny Arbid, Salim Daw, Tomer Capone, Yaakov Zada Daniel (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(48)

Fauda je arabský výraz pro „chaos“, ale jde především o kódové slovo pro evakuaci izraelských jednotek z akce. Mezinárodně úspěšný izraelský seriál sleduje bývalého zvláštního agenta protiteroristické jednotky Dorona, který se rozhodne vrátit zpět do služby, aby dopadl vrcholného teroristu hnutí Hammás Abu Ahmada. Tohoto muže se před svým odchodem z armády pokusil zabít, leč zřejmě neúspěšně. Abu Ahmad je podle posledních informací nejen naživu, ale připravuje zřejmě rozsáhlou teroristickou operaci. (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (167)

Lischai 

všechny recenze uživatele

Fauda je takový Homeland. Trocha geopolitického kontextu, trocha špionování, trocha střílení a hodně telenovelových zvratů a neprofesionálních milostných pletek. Po prvním dílu jsem byl nadšený, ale čím jsem v tom seriálu dál, tím víc je to tak nějak meh. Naprosto skvělá seriálová detektivka o izraelské tajné službě co řeší konflikty s Palestinci, která netrpí žádnými neduhy Faudy, jsou Naši kluci (TV seriál) které tímto velmi doporučuji. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Jeden z mála seriálov, kde by mali herci povinne nosiť dresy alebo aspoň nejakú vlajočku. Prepáčte, ale ako mám ja laik rozpoznať, kto je Žid a kto Filištínec, keď aj tak tam majú všetci handry na hlave a rovnaké nosy? Bežný človek ich naozaj nemá šancu rozlíšiť, jedine podľa osobitých mravov. Napríklad keď vidím, že si muž bije hlavu o múr alebo ma osloví “Shalom, nechcel by si výhodnú pôžičku?“ tak mi hneď jasné o koho ide. Podobne je to aj s druhou stranou, keď človek počuje Alah akbar hneď mu príde na um, o koho asi ide, hoci sú to väčšinou posledné slová, ktoré v živote počul. Nanešťastie v tomto seriáli je týchto príznakov málo, človek sa môže etnograficky stratiť a nechápať, prečo sa tie dva národy vraždia. Veď sú si toľko podobné, aj keď treba uznať, že Arabi sú výbušnejšej povahy. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První série je spíš taková seznamovací.... Teprve ta druhá má slušný grády. Sice se nevyhnou jistým "kreténským" berličkám, ale jestli vás tyhle politicko-teroristický národnostní třenice bavěj, doporučuji! Třetí série ukazuje možnosti, kam se dá s jejich rozpočtem a nekonečnou zásobárnou příběhů dojít.... Více u jednotlivých sérií. ()

papaguy 

všechny recenze uživatele

V jistém smyslu zajímavější, než Homeland. Nechci spekulovat o reálnosti, nereálnosti, takže to beru, jak to je. Bůh pomsty Doron je mírně řečeno přeexponovaná postava. Seriál dost tlačí na pilu, občas je sledování celkem skličující, nic pro třasořitky. Převažuje především izraelský pohled (očima speciální jednotky izraelské tajné služby). Izraelci se s tím nemažou, a ani to nezastírají. Je možné však vidět i pohled z druhé strany barikády. A není vyloženě jednostranný. Kladem je bezesporu vyvážená akce bez nelogičností. Možná by mohlo být více zpravodajství. Vyloženě edukativní je pro tuzemce vykreslení politického, náboženského a společenského kontextu. ()

el.zapikano 

všechny recenze uživatele

Izraelsko-palestinska laska je nehynuca. Sonda do blizkovychodnych zakuti vasniveho vztahu dvoch nezmieritelnych narodov. Co bolo prve vajce ci sliepka? Kto zacal prvy? Izraelci ci Palestincania? Ani po vzhliadnuti tohto serialu na tieto otazky odpovede poznat nebudete. Nadobudnete vsak istotu, ze tento konflikt s velkou pravdepodobnostou nikdy neskonci :( ()

Galerie (177)

Zajímavosti (6)

  • Představitel hlavní postavy Dorona a spolutvůrce seriálu, Lior Raz, v roce 1993, poté, co ukončil vojenskou službu, pracoval v USA jako osobní strážce Arnolda Schwarzeneggera a jeho rodiny. (jaaara)
  • Představitel hlavní postavy Dorona a spolutvůrce seriálu, Lior Raz, má s hlavní postavou hodně společného – sloužil v izraelské armádě v protiteroristické jednotce, od dětství mluví plynně arabsky a když mu bylo 19, jeho přítelkyně byla zavražděna palestinským teroristou. (jaaara)
  • Při útoku zasáhne Doron (Lior Raz) prchajícího Fauziho Hamdama (Amir Khatib) zezadu do levé lopatky. Ovšem při dalších záběrech útěku má Fauzi průstřel v pravé polovině hrudníku. (mikulin)

Reklama

Reklama