Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Clive Owen hraje detektiva, který žije ve světě, kde neexistuje soukromí či anonymita. Životy všech jsou transparentní, vysledovatelné a kontrolované příslušnými orgány. Vypadá to na konec zločinnosti. Avšak když narazí na mladou ženu (Amanda Seyfried), o které nejsou vedeny žádné záznamy, začne si uvědomovat, že to nemusí být konec zločinnosti, ale teprve začátek. (ČSFD)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (132)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Pomalší, akčne nenáročný variant na “Minority Report” o nulovej zločinnosti, tento krát so sériovým vrahom v dobe “budúcej”, ktorý disponuje mimoriadnymi schopnosťami. Zaujímavý námet, s originálnymi prvkami, s veľmi sympatickým hereckým obsadením. Celkom to ušlo, aj keď sa o dejový zázrak nejedná. Lepší priemer .. ()

RumbleFish 

všechny recenze uživatele

Zajímavá dystopická jednohubka aneb co Niccols tradičně nerozvíjí tematicky, vynahrazuje všudypřítomný minimalismus. Což ostatně v motivu anonymity a ztráty soukromí dává smysl. Snímek by tak mohl vést k zamyšlení i nad dnešní dobou, kdy naopak všeobecnou lidskou snahou je "být viděn". Současné veřejné i soukromé fízlování i naopak subjekty vyžadované sledování svých životů je predikcí, že podobné náměty nejsou nereálné. Otázkou je, kdo se nad tím zamyslí ve společnosti, jejíž jedna část v zájmu svých domnělých vyšších dober opět donáší a zakazuje ty nepohodlné, jiná část blogerů, influencerů apod. by za sledovanost dala snad i život, a ti další se místo skutečně přítomné reflexe ukájejí v duchaplnosti svého černobílého vidění světa nejlépe souzením minulosti s naprostou absencí hermeneutiky, přičemž jejich univerzálním mentálním vrcholem je asi tak onanie nad Taberyho úvodníky... ()

Reklama

Phietros 

všechny recenze uživatele

Vydařená scifi krimoška od Netfixu, ve které si to doslova rozdávají Owen s Amandou Seyfried na straně policie a hekerky, která nelze dopadnout díky svým vymazaným vzpomínkam a anonymite. Nápad dobrej, svět je propojen pomocí oči, díky kterým můžete vidět co potřebujete vidět, ale i to co by jste v nejhorších murach nechtěli zažít. Zápletka jednoduchá, někdo vraždí a maže za sebou stopy, vyšetřování začíná.. Úhly kamery, pohled z očí a střih super. Za mě 80% ()

Waldir 

všechny recenze uživatele

Zaujímavá utopická sonda do sveta, kde anonymita neexistuje a ani existovať nemôže. Najstrašidelnejší je fakt, že to vo svojej podstate nie je až taká príliš veľká sci-fi myšlienka. Najväčší klad na Anon je samotná chladná až bez-emočná atmosféra, pútavý futuristický audiovizuál a rovnako tak aj námet, ktorý si však až príliš okato preberá aspekty z podobne ladiacich kúskov a vy si pri sledovaní spomeniete či už na videohru Watch Dogs (POV zábermi), miestami Minority Report (vyšetrovanie vrážd) či dokonca minulý výtvor tvorcu Andrewa Noccola, In Time s Timberlakeom (celková štylizácia sveta). Koniec koncov je to opäť "ten film" od Netflixu, ktorý funguje fajn na jedno pozretie a tam to aj končí, na to aby z toho mohla byť žánrová pecka, by to muselo mať omnoho lepší scenár a zručnejšieho režiséra, podobne ako už v spomínanom In Time. ()

IceQueen 

všechny recenze uživatele

Dá sa povedať, že ide o v celku tuctový motív, ktorý bol v rôznych obmenách použitý vo viacerých thrilleroch, akurát s tým rozdielom, že je zasadený do stalkerského sci-fi prostredia. Úprimne, takého sveta, kde by si niekto (vrátena mňa, aby som sa úspešne mohla mučiť) mohol prezerať nahrávky z môjho biedneho života, by som sa nechcela dožiť. Z môjho pohľadu, hlavný problém filmu spočíva v tom, že viac ako ja, si ho užil Clive Owen. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama