Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Clive Owen hraje detektiva, který žije ve světě, kde neexistuje soukromí či anonymita. Životy všech jsou transparentní, vysledovatelné a kontrolované příslušnými orgány. Vypadá to na konec zločinnosti. Avšak když narazí na mladou ženu (Amanda Seyfried), o které nejsou vedeny žádné záznamy, začne si uvědomovat, že to nemusí být konec zločinnosti, ale teprve začátek. (ČSFD)

(více)

Videa (3)

Trailer 3

Recenze (133)

bobstock 

všechny recenze uživatele

Po 4 letech se nám znovu ukázal v celovečeráku můj oblíbený futuro scénárista a režisér A.Niccol se svoji další vybroušenou designovkou tísnivé budoucnosti, tentokrát v minimal verzi. A nemůžu mluvit o zklamání, ale také ne úplně o úspěchu. Příběh osekaný na pár postav odehrávající se na liduprázdném poloostrově Manhattan, popisuje informační síť doslova v našich hlavách, kterou už populace nějakou dobu používá, jestli dobrovolně nebo za výhružek kdoví. Detektiv Sol náhodou na ulici narazí na osobu pohledné brunetky, u které nevidí popis, jméno, věk, vztah, zaměstnání, velikost bot, oblíbené jídlo, televizní pořad atd. znáte to :) no a zrovna náhodou se tu objevují vraždy lidí s upravenými záznamy hackerem a podezřelý je na světě. Je tu navozena studená atmosféra ponuré budoucnosti v namodralém filtru, ve které nepotřebujete monitor, ale potřebujete hodně silné nervy pokud se vám někdo nabourá do nervových vláken očí. Detektivní případ o pár postavách s lehkou filozofií, jak nebezpečná je neustále sledující technologie, a kde začíná a končí svoboda a soukromí toho druhého. 65% ()

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* komorní sci-fi od Netflixu nastiňuje temnou vizi budoucnosti, kdy soukromí neexistuje a svoboda je vyprázdněný pojem. Sice hodně utahané zpracování pomáhá k zvýraznění depresivní nálady, ale na druhou stranu vadí záživnějšímu prožitku. Celý film spíš působí jako natažený díl z Black Mirroru - trošku slabší. Ale jeho smysluplnost vytahuje známku ke trojce a budu se zuby nehty bránit jakémukoliv technologickému zásahu do svého těla. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 0 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1 /// ART: 1 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Reklama

bourec 

všechny recenze uživatele

Andrew znovu nezklamal.V mejch očích rejža jednoho jedinýho nadprůměrem se pohybujícího filmu,a to Vyměřenýho času.Jinak Anon je tajemná,pomalá scifi,která plyne,jako když rvete svoje tělo z hostýho bahna.Ale k čemu tohle je,fakt nechápu.A nehrát tam Amanda a Clive,tak ten film dostane jen jednu prťavou hvězdičku.40%. ()

misbos 

všechny recenze uživatele

Cyber Schovávaná - aneb - je to Film Noir, hlavní hero čudí a brousí štětky. Téma výborný, jen kdyby se autoři místo vytuněnejch koitusů a propagace betonu soustředili na dopilování myšlenky, protože v poslední scéně jim už tak varchlatý vyznění ujede do nesmyslu. It is not that I have something to HIDE, I do not have anything I want you to see... ergo... I HIDE everything I have from you. Pro ty Amandiny voči - tři. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Depresivnější Minority Report od krále dystopií Andrewa Niccola. Rozpočet měl viditelně mnohem menší než Spielberg, ale stejně on staví svůj film hlavně na chytrém scénáři a zajímavě vybudovaném světě cyberpunkové nepříliš vzdálené budoucnosti - a ještě intenzivněji tlačí na paranoiu společnosti ve které soukromí neexistuje, čímž o to víc funguje jako kritický komentář na naši současnost. Nápad s hackováním očí je vynikající a rozvíjí ho velice zajímavě... až do série zmatených zvratů v poslední třetině které nedávají moc smysl a zanechají trochu hořkou pachuť - tenhle film to měl dobře rozjeté k silnějšímu finále. 7/10 ()

Galerie (14)

Zajímavosti (1)

Reklama

Reklama