Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah Jordan (Angelina Jolie), společensky velmi dobře postavená mladá žena, žije v Londýně a jednoho dne náhodou vyslechne naléhavou prosbu nezvaného hosta - humanitárního pracovníka, dr. Nicka Callahana (Clive Owen). Žádost o pomoc pro zbídačené děti, o které muž pečuje, zcela změní její život. Je přitahována Nickem i jeho případem a naráz se rozhodne připojit se k němu, opustit klidný život v Londýně a přacovat po jeho boku v utečeneckých táborech. Nesnadný úkol dovede Sarah do podivných míst, kam přijde množství lidí, ale jen málokdo přežije. Brzy zjistí, že tvrdé podmínky, které zařívá - a její rostoucí přitažlivost k charismatickému a nevypočitatelnému doktorovi - v ní zažehnou touhu po zachraňování lidských životů... a je odhodlána riskovat ten svůj. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bohatá, rozmazlená slečinka se stane během snobského večírku svědkem vystoupení humanitárního pracovníka, který demonstruje bídu třetího světa na vyhublém etiopském chlapci. Slečinku to pochopitelně vezme za srdce a rozhodne se pomáhat. Přes počáteční odstup v sobě pracovník a slečinka najdou zalíbení a vznikne s toho velikánská láska. Klasický příběh, i když trošku netradičně podaný, který se snaží hrát u diváka na city prostřednictvím otřesných záběrů z Etiopie a z Kambodži, což se mu do určité míry daří. Oceňuji i celkem realistické podání toho, čím musí dobrovolníci projít, aby alespoň trochu ulehčili domorodcům bídný život. Naopak se mi vůbec nelíbila Angelina Jolie, která pouze střídala různé odstíny soucitných pohledů a celkově její výkon vyzněl tristním způsobem. Nicméně i to jsem byl schopen akceptovat, protože se mi to, i přes tu kýčovitost, líbilo, ale bohužel závěrečná mise v Čečně to celé zkazila a zachránit to nemohl ani, pro mě celkem překvapivý, konec.50% ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

toto je drama, s naprosto odlišnými dvěma částmi filmu! Ta první aspiruje i na 5* ohodnocení! Nástup Cliva Owena je naprosto ohromující( viz scéna s banánem - nutno viděti ), ale bohužel se jedná o předčasný vrchol snímku. Druhá polovina filmu se " utápí " v přespříliš romantickém duchu. Velká škoda, potenciál snímku byl opravdu veliký! Nebýt excelentího Cliva Owena v roli humanitárního pracovníka dr. Nicka Callahana , který snímek posouvá o stupínek výše, jednalo by se o zcela tuctovou záležitost. Dávám 3 a 1/2 *, přičemž min 1* je za skvělého Cliva! ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Solídne sfilmováná dráma, ktorej sa dá vytknúť iba jedna, ale zásadná vec - nefungujúca chémia medzi ústrednou dvojicou. Príbeh filmu je ale príliš silný a rozdielne svetové lokácie príliš pekne nasnímané na to, aby ho podržali nad priemerom a divák neľutoval tie dve hodiny s ním. Dávam do jedného vreca s Hackfordovým thrillerom Proof of Life a budem si pamätať pre záver a strašidelného digitálneho černoška, ktorý musel stáť produkciu viac než Clive Owen. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Je to jen film. To jsem si říkala při sledování, ale stejně můžu bohu poděkovat za to, že jsem se narodila ve střední Evropě a ne někde na africkém kontinentu. Být humanitárním pracovníkem je poslání a ne práce. Člověk na to musí být dost silný. Vstup Clivea Owena na scénu byl opravdu efektní. Ale jinak se těm snobům oči otevřít nedaly, i když je otevřeli jen někteří. Angelina Jolie se sem hodila akorát. Jen to Čečensko tu být nemuselo. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Snímka veľmi pôsobivá a fascinujúca. Som veľkým zástancom americkej produkcie, pretože som presvedčený o tom, že americkí tvorcovia dokážu natočiť a to komerčne veľmi úspešnú, akúkoľvek tému. A to napriek všetkým tým odporcom, ktorí americkú kinematografiu hania. Nesklamal ma v žiadnom prípade ani tento film. Je len ďalším dôkazom toho, že jeho tvorcovia dokážu divákovi "naliať" do duše toľko veľa bolesti a utrpenia, biedy, choroby a to v dnešnom "našom" civilizovanom svete, kedy drvivá väčšina z nás nevie nájsť a doceniť ľudské a životné hodnoty. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Počas natáčania niektorých scén museli aktéri doslova mrznúť pri teplotách 40 stupňov pod nulou. Ďalšie scény sa však pre zmenu natáčali počas 40 stupňových horúčav. (MikaelSVK)
  • Stejně jako ve filmu i v reálném životě Angelina spolupracuje s UNHCR. Od roku 2001 je vyslancem dobré vůle této organizace. (Kajouska)

Reklama

Reklama