Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sarah Jordan (Angelina Jolie), společensky velmi dobře postavená mladá žena, žije v Londýně a jednoho dne náhodou vyslechne naléhavou prosbu nezvaného hosta - humanitárního pracovníka, dr. Nicka Callahana (Clive Owen). Žádost o pomoc pro zbídačené děti, o které muž pečuje, zcela změní její život. Je přitahována Nickem i jeho případem a naráz se rozhodne připojit se k němu, opustit klidný život v Londýně a přacovat po jeho boku v utečeneckých táborech. Nesnadný úkol dovede Sarah do podivných míst, kam přijde množství lidí, ale jen málokdo přežije. Brzy zjistí, že tvrdé podmínky, které zařívá - a její rostoucí přitažlivost k charismatickému a nevypočitatelnému doktorovi - v ní zažehnou touhu po zachraňování lidských životů... a je odhodlána riskovat ten svůj. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (142)

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

Krásný film a dokonce mi v něm nevadila ani Angelina Jolie, která patří mezi mé nejméně oblíbené herečky. Krásný námět o bohaté dívce, která se rozhodne pomoci lidem umírajícím hladem v různých zemích světa a přitom se setkává s lékařem z těchto oblastí. Jen je škoda, jakým stylem se to natočilo. Námět by se dal zpracovat mnohem lépe a mohl by z toho být možná i oscarový film. Vzhledem k tomu, že film končí smrtí hlavní představitelky, nepatří mezi ty šablonovité klasiky s happyendem. Což mu rozhodně prospělo. ()

slovan1 

všechny recenze uživatele

No... Tenhle film je strašně nevyrovnaný. Ze začátku v Africe našlapané, hraje to na city, je to smutné, při tom ale strhující a zajímavá podívana. Člověk má v úmyslu chňapnout po mobilu a poslat DMS. Ale do doby než se přesuneme do Kambodže je to strnulé, nudné. Zvrat přichází v Kambodži. Nějaká ta akce, opět je člověkovi smutno a sleduje to ze zaujetím. Pak jede Angelina domů a opět nudné kecy... Dostávame se do Čečny a opět hvezdičky můžou stoupat, protože se zase něco děje. Hudba se mi zdá lepší v první pulce, v Africe. Dále už hraje jen druhé nebo dokonce až třetí, čtvrté housle. Jolie je zde pěkná pouze když v džungli zmokne. Owen se mi líbil. Celkově silnější 3 hvězdy. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Je mi to nesmírně líto dávat filmu s takovým námětem tak nízké hodnocení, ale nelze jinak. Pásmo romantiky a ta patetická prvoplánovost snad jakoby byly z jiného snímku. Je to škoda. Těch klišé bylo ale tolik, že vystříhat je, zbyl by sotva krátkometrážní film... Za závažnost, významovou hloubku, skutečně naturalistické a mnohdy až otřesné záběry a Angelinu Jolie, která v podstatě hrála ve filmu samu sebe, dávám však *****. Jen více takovýhle filmů, které nám budou otevírat oči... Podobné filmy: Po svatbě, Spy Game ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Další film, který jsem viděla už dřív a uvědomila jsem si to až při repríze pár dní zpátky - jinak řečeno nic moc dojem po prvním shlédnutí. Angelina s konstantně rozněžnělým výrazem a s neustále pootevřenou hubou jak hamerské cukle prakticky nesleze z obrazovky, z tématu poněkud odkapává kalkul, z pouště zamíříme do pralesa, z pralesa na sníh, aby se divák nenudil, od problémů lidstva postupně bohužel sklouzáváme k romantice, z obstojného dramatu vznikne harlekýnka jak od Rosamundy Pilcher. Původní zamýšlené čtyřhvězdičkové hodnocení šlo definitivně do kopru v závěrečné, devalvující, kýčovité půlhodince. Nicméně Clive Owen a jeho charisma udrží film v nadprůměru, kvůli něj nemůžu jít s hodnocením níž:-). 65% ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

Film, který mohl být o lidské zodpovědnosti, ale není. Stejně tak daleko má do romantické komedie a na drama se málo věnuje dilematům hlavních hrdinů. Je prostě o dvou bláznech, co chtějí spasit svět (kdyby chtěli jet do Iráku, zaručeně je tam někdo podřeže), ačkoliv, jak zazní v Obchodníkovi se smrtí, stejně nemůžou všem pomoct. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (8)

  • Angelina adoptovala svého syna Maddoxe během natáčení tohoto filmu v Kambodži. (viperblade)
  • Stejně jako ve filmu i v reálném životě Angelina spolupracuje s UNHCR. Od roku 2001 je vyslancem dobré vůle této organizace. (Kajouska)

Reklama

Reklama