Reklama

Reklama

Hellraiser IV: Bloodline

  • Česko Hellraiser: Pekelný jezdec (více)
Trailer

Píše se rok 2127. Předurčen k uzavření pekelné brány jednou provždy se Dr. Merchant vydal na misi v boji proti zlu. Ta započala již v 18. století, kdy jeho předek sestrojil ďábelskou schránku, která otevírá bránu do pekel. Celé generace se snažily zlu zabránit, ale až Dr. Merchant nad ním zvítězil. (MIDO FILM)

Videa (1)

Trailer

Recenze (139)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ja teda veľmi nerozumiem tomu všeobecnému opovrhovaniu: 1. príbeh je viac než solídny a je bližšie atmosfére Cliva Barkera než hociktoré pokračovanie okrem dvojky; 2. je to stále oveľa lepšie než hocičo počínajúc päťkou a to najmä z dôvodu, že to rozvíja mytológiu a nie je to len detektívka s troma scénami s Pinehadom. Je strašná škoda, že to štúdio takto spackalo. Pôvodný príbeh sa viac sústredil na líniu v osemnástom storočí (ktorá je najlepšia) a na postavu diabolskej Anjelique, ktorá bola protivníkom Pinheada. Výsledný film je prekvapivo koherentný a to napriek tomu, aké zásadné zmeny v príbehu boli vykonané. A je tu kvantum skvelých scén ako napríklad celá pasáž vo Francúzsku, scéna s policajtmi (I AM PAIN!), či dvojčatá cenobiti. PS: Rebríček série: H2, H1, H3, H4, ... H8, H10, H5, H6, H7, H9 ()

petero 

všechny recenze uživatele

Dej je prenesený do ďalekej budúcnosti, kde hlavná postava začína rozprávať príbeh a tým sa zase prenesieme do minulosti a dozvieme sa kto stál za výrobou magickej kocky a na čo bola vlastne prvíkrát použitá. Hlavný hrdina je totiž potomkom majstra, ktorý túto kocku skonštruoval samozrejme na zákazku nejakého okultistu, takže on jediný dokáže zabrániť blížiacemu sa peklu. Pinhead je tentokrát veľmi nespokojný a nestačí mu vstup do pekla ktorý ponúka malá kocočka. Vo vesmíre je však už rozložená veľká kocisko ktorej gigantické rozmery sľubujú veľké problémi. Návrat Pinheada vo vesmírnej stanici je znovu prehliadkou trikov ako sa dajú ľudia veľmi efektne zmutovať na obraz pekelný. Máme tu napríklad dvoch nerozlučných ochrankárov ktorích hlavy sú zliate do kopy a naviac strašidelné psisko s cvakacími zubami. Kedže som čakal strašný odpad (režisér ktorý je zhrozený zo svojho výtvoru a nechce byť použitý v titulkoch použije pseudonim Alan Smithee) nakoniec som bol milo prekvapený, film som v pohode dopozeral aj bez driemot). Proste dozvieme sa niečo viac o Kocke, Pinhead sa tu frajersky prechádza, Cenobiti sú znova cool tak kde je problém. Réžia sa mi tiéž pozdávala. Najslabším dojmom na mňa pôsobila výprava (ako z C-čkového filmu) a tý štatisti vo vesmíre. ()

Reklama

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak zatím bych řekl, že nejlepší díl z celé série Hellraiserů. Triky už jsou mnohem vyvedenější, příběh je poutavý (ta rozličnost mezi francouzským předkem, současným předkem a budoucím potomkem byla zajímavá a udržela si mou zvědavost) a Pinhead je tak ďábelský, jako zatím nikdy. Ostatní Cenobiti jsou taky nápadití (ženská s oloupanou hlavou, stostlá dvojčata, pejsek). Místama to bohužel skomírá a herci jsou takoví jako e-e. Kromě Pinheada samozřejmě - u toho se ta topornost předpokládá. S prvním dílem bych to ještě kvalitativně mohl srovnat, ale dvojka a trojka (hlavně trojka) byly fakt mnohem, mnohem horší než tohle. ()

akisha 

všechny recenze uživatele

Když dávám tři, nemyslím tím průměr, ale myslím tím lepší, než ten humus, co se s tématikou Hellraisera vyvalil později. Srovnáváno s tím by se musely dávat tuplované odpady, kdyby se tomhle dalo míň, jak tři hvězdy. Ještě to totiž má trochu příběh, trochu děj, trochu se odhaluje minulost kostky a párkrát přijde i nápadité zabití. Přesunutí do budoucnosti příběhu vůbec neprospělo, hlavní postava Merchanta je zoufale nesympatická a kvalit předchozích dílů to rozhodně nedosahuje, stejně tak to ale nedosahuje bahna dílů pozdějších. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Moc jsem sice nechápal, proč si démonka a cenobiti tak pohrávají s hračkáři (tvůrci hlavolamu), když je mohou pěkně zákeřně a i s pro ně typickými mučicími praktikami sejmout pěkně ze zálohy jako ostatní nešťastníky, kteří se jim na jejich misi připletou do cesty, ale i tak se mi výlet do minulosti i do budoucnosti pekelného hlavolamu docela líbil a vyloženě jsem si některé momenty užíval (odvážní noční hlídači - bráchové, pejsek). ()

Galerie (46)

Zajímavosti (13)

  • Jedná se o poslední film ze série, který byl distribuován také do kin. (gogos)
  • Kevin Yagher se chtěl soustředit spíše na příběh než na samotného Pinheada. Producenti s ním nesouhlasili a chtěli, aby se Pinhead objevil na scéně co nejdříve. Yagher tak film nedokončil a byl povolán Joe Chappelle. (HellFire)
  • Na Youtube existuje verze filmu nazvaná jako „Hellraiser 4: Bloodline Reconstruction Workprint“, která obsahuje scény navíc a je podobná verzi, kterou chtěl natočit režisér Kevin Yagher, než mu to filmové studio zamítlo. (ČSFD)

Reklama

Reklama