Reklama

Reklama

Den patriotů

  • USA Patriots Day (více)
Trailer 1

Působivý akční thriller podle skutečných událostí, které následovaly po bombovém útoku na bostonském maratonu 2013. Policejní seržant Tommy Saunders (Mark Wahlberg) se spojuje s odvážnými přeživšími, záchranáři a vyšetřovateli v závodu o čas - musí vypátrat atentátníky dřív, než znovu udeří. Film v režii Petere Berga (Deepwater Horizon: Moře v plamenech) vzdává poctu všem, kteří v Bostonu projevili odvahu a sílu tváří v tvář tragédii a nepřízni osudu. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (341)

Rominator 

všechny recenze uživatele

15. dubna 2013 vybuchly necelé tři hodiny po startu v cíli Bostonského maratonu dvanáct sekund po sobě dvě bomby. Rozjíždí se obrovské vyšetřování, které má za cíl dopadnout pachatele atentátu... Film vzdává poctu obětem, zraněným a přeživším. Peter Berg akci umí a jasně to dokazuje desetiminutová scéna ve Watertownu, kde se policie snaží zadržet dvojici bostonských atentátníků. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Škoda toho toporného konce, jinak bych šel určitě aspoň na tři. A nebo ještě uvidím, mísí se to ve mně a je to tak nějak přesně napůl. Tahle zcela jistě politováníhodná událost si zasloužila určitě pevnější, režisérskou ruku. Něco na způsob Paula Greengrasse. Jeho Let číslo 93 zůstal pro mě zatím zcela nepřekonán. ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Spoilery! Na film podobného typu čas od času dostanu chuť, a když se tak stane, tak si sledování zpravidla užiji. Toto bylo výjimka potvrzující pravidlo. Podobnou píčovinu aby člověk opravdu pohledal. Stopáž je brutální, a když si k tomu přidáte nesnesitelnou první polovinu, tak máte o zkažený večer postaráno. Na teroristický útok se divák dívá s kilometrovým odstupem očima nadbytečně roztřesené kamery. To co vidíte vás tedy nechává absolutně chladnými. Do role obávaných teroristů byli obsazení naprostí kreténi. Hlavním lákadlem tohoto snímku mělo být zřejmě herecké obsazení. V tomto případě dostal od tvůrců divák ránu mezi oči. Užijete si pouze Wahlberga, pokud ho máte aspoň trošku rádi. Zbytek se objevuje jen namátkově. 2 výbuchy se odehrají asi během dvou minut. Zbytek stopáže se zoomují kamerové záběry a pátrá se po dvou "extrémně nebezpečných" kokotech. Když se konečně podaří dva retardy dopadnout, tak následuje velká sláva a vlna odporného závěrečného patriotismu. Polovinu filmu jsme se spolusledovatelkou pozorovali zrychleně. Odporná záležitost. ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Spolu s Královstvím zatím nejlepší Berg, citlivě natočené, hezky přízemní, očekávaný patos se dá skousnout, herci jsou super (jo, i Wahlberg tu docela válí)...teda jestli jsem to pochopil správně, že jeho postava má být tak trochu vocas), a aby to nestačilo, Reznor z Rossem pro tenhle film složili naprosto fantastický soundtrack (to oni vždycky, ale tenhle protáčím nejčastěji ze všech). Silné 4* ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Ať nadáváte na americký patriotismus a film kvůli tomu posíláte do kytek či nikoli, je mi to úplně fuk. Přestože mi připadalo objevení a ukázáním prstem na pachatele snad až příliš zjednodušené, film byl napínavý, dramatický, nenudil jsem se a nevytýkám mu ani závěrečné dokumentární dojímavé povídačky. Dívat se podruhé nepotřebuji, ale čtyři hvězdy mu klidně fláknu. >70% (viděl jsem: 1x cz) ()

Galerie (54)

Zajímavosti (27)

  • Natáčelo se od 29. března do 3. června 2016 v Bostonu, Quincy, Malden a dalších městech státu Massachusetts (USA). (BMW12)
  • Jeden z policistů mluví do telefonu iPhone 5s. K bombovému útoku došlo dne 15. 4. 2013, tedy 5 měsíců před tím, než byl iPhone 5s vypuštěn na trh. (Dr Lizal)
  • Název filmu se objeví až před závěrečnými titulky. (griph)

Reklama

Reklama