Reklama

Reklama

Den patriotů

  • USA Patriots Day (více)
Trailer 4

Působivý akční thriller podle skutečných událostí, které následovaly po bombovém útoku na bostonském maratonu 2013. Policejní seržant Tommy Saunders (Mark Wahlberg) se spojuje s odvážnými přeživšími, záchranáři a vyšetřovateli v závodu o čas - musí vypátrat atentátníky dřív, než znovu udeří. Film v režii Petere Berga (Deepwater Horizon: Moře v plamenech) vzdává poctu všem, kteří v Bostonu projevili odvahu a sílu tváří v tvář tragédii a nepřízni osudu. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (341)

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Nečekaná pecka, která bez kýče a potosu jede vstříc svýmu konci takovým tempem, že ačkoliv vám na hodinkách uběhnou dvě hodiny, pocitově to připadá jak pár minut! Perfektní skloubení autentických záběrů s filmovou rekonstrukcí, skutečně působící postavy, parádní soundtrack, sebejistá režie a masakrální pouliční přestřelka, která tu nebyla od dob Heatu - to všechno podtrhuje onen strhující hon za pomatenejma zmrdama, který ve jménu Aláha nestydatě vybuchují v davech a myslí si, že mění budoucnost vesmíru! ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $45miliónovTržby USA $31,886,361Tržby Celosvetovo $52,461,361Tržby za predaj Blu-ray v USA $4,889,758Tržby za predaj DVD v USA $3,881,319║ Režisér Peter Berg naďalej prekvapuje, konečne sa naučil zdatne režírovať. Po Deepwater Horizon tu máme od neho ďalší drsný bonbónik podľa skutočných udalostí. Je to takmer taký polodokument. Využíva vo filme aj skutočné zábery a výborne dramatizuje dané situácie, má to gradáciu a hustú atmosféru. Herecky to tiež povie svoje. Veľká spokojnosť a normálne sa teším čo ponúkne ďalej. /90%/ ()

Reklama

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Velmi slušně a realisticky zvládnutá akce (atentát, útěk, pátrání), děsně rutinní osnova (jeden typizovaný policista, který je u všeho) a dost mělkých (ne)filozofických řečí, patosu a sentimentu. Přitom ten někdy tvůrci zvládají na výbornou (bezejmenný strážník stojící na stráži u přikryté mrtvolky) a tak jen zbytečně to v některých scénách srážejí přílišným tlačením na pilu. SHRNUTÍ: Jak bychom se zachovali? Doufám, že se to nikdy nedozvíme. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele

Škoda toho toporného konce, jinak bych šel určitě aspoň na tři. A nebo ještě uvidím, mísí se to ve mně a je to tak nějak přesně napůl. Tahle zcela jistě politováníhodná událost si zasloužila určitě pevnější, režisérskou ruku. Něco na způsob Paula Greengrasse. Jeho Let číslo 93 zůstal pro mě zatím zcela nepřekonán. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Tak režisér Peter Berg natočí dvakrát za rok film s Wahlbergom, z ktorého urobí národného hrdinu, dvakrát je to o katastrofe a dvakrát veľmi rozpačité. Film má svoje pozitívne stránky v stredovej línii, keď sa začína vyšetrovanie a naháňanie podozrivých. Vrcholom je scéna s Číňanom. Tým to končí a upadá do trápneho pátosu. Američania na dolapenie jedného - dvoch ľudí potrebujú nasadiť miestnu políciu, špecializované jednotky, FBI, letecké sily i skoro celé vojsko. Úplne trápne. Konečná fáza, pri ktorej máme vyroniť slzičku má svoje posolstvo, ale snaží sa tak trápne tlačiť na pílu, že pôsobí umelo. Koniec koncov mala najväčšiu pravdu jedna z podozrivých, ktorá sa vyslovila, že v Sýrii dennodenne zomiera oveľa viac nevinných ľudí. P.S. Najviac ma rozsekala scéna po výbuchu, kde tam všade navôkol sú kúdele dymu a maratónisti si ďalej veselo behajú, že až Wahlberg musí zakričať nech zastavia závod. Vrchol tuposti. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (27)

  • Mark Wahlberg byl nejprve proti filmu a roli odmítal. Roli přijal až po přečtení scénáře. (Dr Lizal)
  • Napriek tomu, že bol film natočený na motívy skutočných udalostí je postava Tommyho Saundersa (Mark Wahlberg) fiktívna. Sám Wahlberg o tom hovorí: "V priebehu vyšetrovania na miestnej úrovni Bostonskej polície bolo viac vyšetrovateľov. Je vlastne spoločný charakter všetkých.". Logicky tak i postava jeho manželky Carol Saundersovej (Michelle Monaghan) bola vymyslená. (De Large)
  • Jeden z policistů mluví do telefonu iPhone 5s. K bombovému útoku došlo dne 15. 4. 2013, tedy 5 měsíců před tím, než byl iPhone 5s vypuštěn na trh. (Dr Lizal)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno