Reklama

Reklama

Den patriotů

  • USA Patriots Day (více)
Trailer 3

Působivý akční thriller podle skutečných událostí, které následovaly po bombovém útoku na bostonském maratonu 2013. Policejní seržant Tommy Saunders (Mark Wahlberg) se spojuje s odvážnými přeživšími, záchranáři a vyšetřovateli v závodu o čas - musí vypátrat atentátníky dřív, než znovu udeří. Film v režii Petere Berga (Deepwater Horizon: Moře v plamenech) vzdává poctu všem, kteří v Bostonu projevili odvahu a sílu tváří v tvář tragédii a nepřízni osudu. (Magic Box)

(více)

Videa (8)

Trailer 3

Recenze (341)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pôsobivo natočene, príbeh nestrhne, ale Peter Berg vie vymačknuť slušnú atmosféru s tých prestreliek, takže miestami je to fakt napínavé, ale aj zaujímavé a viac menej smutne, aj keď sa jedna o Amíkov, ktorý sa chvália do nebies. Každopádne to čo sa stalo je skutočne sila a nechcel by som to zažiť a tento film mi to v dravom štýle od Berga s dobrým Wahlbergom výborne pripomenul a zároveň bavil a zaujal. 80% - 4* ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Deň patriotov je podrobná rekonštrukcia bombového útoku na bostonskom maratóne v roku 2013. Dokonca až tak podrobná, že sledujeme obrovské množstvo vedľajších postáv, čo film predlžuje. Určite by nezaškodilo materiál trochu prestrihať a zdynamizovať celé udalosti. Ambíciou tvorcov však bolo podrobné vykreslenie udalostí. Inak ide o napínavú záležitosť s niektorými vynikajúcimi scénami ( napr. výsluch teroristovej manželky ) a notnou dávkou pátosu. Určite doporučujem, lebo takto komplexne som sa o týchto tragických udalostiach nedozvedel nikde. ()

Reklama

Frajer42 odpad!

všechny recenze uživatele

Spoilery! Na film podobného typu čas od času dostanu chuť, a když se tak stane, tak si sledování zpravidla užiji. Toto bylo výjimka potvrzující pravidlo. Podobnou píčovinu aby člověk opravdu pohledal. Stopáž je brutální, a když si k tomu přidáte nesnesitelnou první polovinu, tak máte o zkažený večer postaráno. Na teroristický útok se divák dívá s kilometrovým odstupem očima nadbytečně roztřesené kamery. To co vidíte vás tedy nechává absolutně chladnými. Do role obávaných teroristů byli obsazení naprostí kreténi. Hlavním lákadlem tohoto snímku mělo být zřejmě herecké obsazení. V tomto případě dostal od tvůrců divák ránu mezi oči. Užijete si pouze Wahlberga, pokud ho máte aspoň trošku rádi. Zbytek se objevuje jen namátkově. 2 výbuchy se odehrají asi během dvou minut. Zbytek stopáže se zoomují kamerové záběry a pátrá se po dvou "extrémně nebezpečných" kokotech. Když se konečně podaří dva retardy dopadnout, tak následuje velká sláva a vlna odporného závěrečného patriotismu. Polovinu filmu jsme se spolusledovatelkou pozorovali zrychleně. Odporná záležitost. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Po kľudnom úvode, kedy sa schyluje k výbuchu, sa to rozbehne v napínavú honičku na atentátnikov, respektíve ich snahu o únik. Nechcem preháňať, ale mali sme tu od Mannovho Heat tak strhujúcu autentickú pouličnú prestrelku? Berg rekonštruuje prelínaním dokumentárnych reálnych záberov s thrillerovou žánrovkou a či už prifarbuje alebo nie, výsledok je super. Akurát vyvážený vo vykreslení postáv, rozprávačskej dynamiky i znesiteľnosti patriotických vsuviek. Miestami som bol prikovaný do sedačky. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Točit tyhle pocty je dost ošemetná, svazující, pro spoustu lidí naprosto zbytečná záležitost. Tohle dopadlo jakž takž. První půlhodina včetně atentátu mně přišla dost otravná a vypadalo to na prázdně patetickou nudu, postupně už lepší, spolu s průběhem vyšetřování, dramatickým útěkem a (hlavně) pouliční přestřelkou s policií. A chápu nutnost ústředního hrdiny, ale největší problém tady toho filmu byl Wahlberg - nejen, že se ta postava (fiktivní) zázračně připletla ke všemu zásadnímu, což dělá z diváků debily, ale taky je Marky v téhle opakované poloze národního hrdiny už těžce iritující a kazí finální emoce. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (27)

  • Největší hvězda místního baseballového týmu David Ortiz 20. 4. 2013 pronesl legendární proslov na stadionu Fenway park, který ukončil slovy. "This is our f*cking city. And nobody's going to dictate our freedom. Stay strong!" ("Tohle je, sakra, naše město. A nikdo nám nebude diktovat, jak být svobodní. Zůstaňme silní!") Tohoto proslovu se dočkáme i ve filmu a to přímo z úst Davida Ortize. Jen pro doplnění: Red Sox vyhráli celou sezonu 2013 a první místo, kam fanoušci a někteří hráči po skončení oslav na stadionu zamířili, byla cílová rovinka bostonského maratonu. (kubsov)
  • Natáčelo se od 29. března do 3. června 2016 v Bostonu, Quincy, Malden a dalších městech státu Massachusetts (USA). (BMW12)

Reklama

Reklama