Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

4. června 1968. Senátor Robert F. Kennedy přijíždí do hotelu Ambassador v Los Angeles přednést projev v rámci své kandidatury na prezidenta Spojených států. Ve všech lidech vzbuzuje naději, vzrušení a dojem, že jeho zvolení bude příčinou velkých změn. V následujících dvou dnech však celý svět bude svědkem události, která změní historii a životy mnoha lidí. Atentát v Ambassadoru není politický film. Není to ani příběh Roberta Kennedyho (ve filmu ho vidíme výhradně ze skutečných archivních záběru). Je to pohled do životů několika lidí, jejichž cesty se na pár hodin protly. Příběh lidí, kteří byli v bezprostřední blízkosti jednoho z největších incidentů 20. století. Režisér a scenárista Emilio Estevez získal do jednotlivých rolí jedinečné herecké osobnosti. Před kamerou se sešly nejzkušenější hollywoodské hvězdy několika generací: držitelka Oscara Helen Hunt (Lepší už to nebude), držitel Oscara Anthony Hopkins (Mlčení jehňátek), Laurence Fishburne (Matrix 1-3), Demi Moore (Neslušný návrh, Striptýz), Sharon Stone (Základní instinkt, Casino), Elijah Wood (trilogie Pán prstenů, Sin City - město hříchu), Lindsay Lohan (Mezi námi děvčaty), Heather Graham (Z pekla, Kurs sebeovládání). (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (318)

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem necekal.Hvezda Mladych pusek Emilio Estevez.... .Jeho predesle rezijni pokusy jsem nesledoval,ale tohle skoro nema chybu.Herci ktere mame vzdycky radi( William H. Macy,Elijah Wood,Anthony Hopkins,Laurence Fishburne),herci ktere mame nekdy radi(Helen Hunt,Christian Slater,Heather Graham) a dokonce Demi Moore a Sharon Stone predvadeji profesionalni vykony.Sice s velikou davkou americkeho patosu,ale tentokrat jako by to nevadilo.(Tech hvezd je tam opravdu 3X vice nez jsem stacil uvest..)Atmosfera filmu je velmi silna diky vyborne kamere a autentickemu prostredi.Sceny se meni s temer zeleznou pravidelnosti kazdych pet minut.Pro nekoho to mozna vytavari dojem,ze k postavam mnoha hrdinu filmu tak nelze proniknout.Na me to funguje.Jen tak dal ....amigo! ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Iñárrituovská zápletka v príbehu s historickým podkladom. Ojedinelý zážitok, ktorý možno viac povie samotným Američanom, ale cez to všetko mi tento mozaikový námet dal viac, než som očakával. Réžia prekvapivo zručná, atmosféra obdobia vystihnutá na jednotku a okrem (už veľakrát zmienenej) postavy československej reportérky tu má všetko svoje miesto. Hudba, kulisy, to všetko stavia skvelý základ pre veľmi kvalitný film, ktorého najhlavnejším a najspoľahlivejším článkom boli herci. Každý si svoju postavu naozaj vychutnal a dotvoril jej charakter úplne hodnoverne. Neveril by som, že tak veľa vedľajších postáv, v tak krátkom čase a na tak malom mieste si dokáže diváka získať. 90%. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Emilio Estevez napsal výborný scénář pro film, který doslova přetéká hvězdnými jmény.... Hopkins, Wood, Lohan, Hunt, Moore, Stone..... celý příběh se odehrává v hotelu Ambassador, kam přijel Robert F. Kennedy přednést svůj projev v rámci kandidatury na prezidenta USA.... bohužel to bylo to poslední co v životě stihl...... celkem povedený filmeček o lidech a jejich osudech před příjezdem RFK a jak se jejich životy změnily po atentátu na něj...... ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Zasmušilé tři hvězdičky pro film, který měl na to, aby utkvěl v paměti na věky. Jenže na to by nesměl stát za scénářem sám Estevez, jenž je velice schopný v dialozích a také nadaný jako režisér, ale dějové myšlení mu prostě uniká. Ambassadoru by stačila polovina postav, na nichž by se dala celá událost mnohem lépe vykreslit, stejně jako by herci dostali prostor pro svoje výkony. Závěrečná scéna postřelení jen ukazuje, kolik postaviček bylo pro příběh zbytečných a obzvlášť vynechání starých bardů (Sharon a Demi mě vážně neoslnily) by filmu jen prospělo. Mladá krev vpřed. To bylo heslo minulosti i současnosti. A troufám si tvrdit, že Bobby by se mnou souhlasil. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Krásný příběh nejen o Kennedym a jeho myšlenkách, které by mu zajistili vítězství i v dnešní době. Takovou kupu hereckého arzenálu už jsem dlouho neviděl a ani neuvidím. Spousta příběhů a lidiček, které se postupem času propracující do finální nevyhnutelné scény, která nenechá člověka bez emocí. John bydlící hotelu Ambassador a vzpomínající na to co zde prožil a hrající své oblíbené šachové partie v podání Anthony Hopkins. Lindsay Lohan jako Diane, zachraňující život , že si vezme Elijaha Wooda hrajícího Williama, tím, že pak nemusí jet do tak nenáviděného Vietnamu. Demi Moore jako Virginia zpívající na koncertech - a představujícího senátora Kennedyho na jeho prezidenské kandidatuře. Její manžel a manažer Emilio Estevez jako Tim . Helen Hunt jako Samantha, manželka Martina Sheena jako Jacka bydlící v hotelu a trávící společný čas. Joshua Jackson jako Wade pomáhajícímu Kennedymu v kandidatuře. Heater Graham jako Angela, pracující v hotelu jako telefonní operátorka spící s ředitelem hotelu Paulem - William H. Macy, i když tam pracuje v kosmetickém salónu jeho manželka Sharon Stone jako Miriam. Shia LaBeouf jako Cooper který místo oběhávání a přesvědčování lidí volili senátora začíná ujíždět na drogách, aby mu bylo dobře. A nakonec ještě Laurence Fishburne jako Edward - šéfkuchař v kuchyni. To vše zpestřené pro české očko reportérkou Svetlanou Metkinou jako Lenka Janáčková, která má po dlouhých útrapách dovoleno se senátorem - budoucím prezidentem udělat 5 minutový rozhovor. Hlášky kolem ČSSR. Československa? To je vedle Sovětskýho Svazu! Československo je komunisticka zeme! Ne, socialisticka! Komunisti. socialisti, ja se v tom tolik nevyznám. No me je jedno kde je jen nechapu proc jste zabili tolik těch lidí? Vážně?! A co asi tak delate ve Vietnamu? ()

Galerie (57)

Zajímavosti (10)

  • V 70. minutě, když si Samantha (Helen Hunt) zkouší černé botičky, sedí na úplně stejné židli, jaké jsme mohli vidět ve filmu Cesta do Ameriky (1988) v 8. minutě, když princ Akeem (Eddie Murphy) snídá s královskými rodiči okolo hodovního stolu. (Petsuchos)
  • Herečka Helen Hunt dostala scénář den před začátkem natáčení. (imro)
  • Emilio Estevez zažil při shánění rozpočtu krušné chvíle. V The Tonight Show Jaye Lena přiznal, že musel prodat své obrazy a několik dalších věcí, aby získal potřebné peníze. Samotná příprava projektu mu trvala sedm let. (imro)

Související novinky

Přátelství je někdy víc než...

Přátelství je někdy víc než...

30.05.2006

JFK vs. RFK - málokomu tento shluk písmen na první pohled něco řekne. Ale Američanovi by patrně byl jasný ihned. Jako válka ve Vietnamu nebo (zmiňované) náboženství, i příběh rodiny Kennedyů stále… (více)

Reklama

Reklama