Reklama

Reklama

Porota

Trailer

Obsahy(1)

Neworleanská vdova si najme právníka, chytrého a čestného Wendella Rohra (Dustin Hoffman), aby zažaloval zbrojařskou firmu, které dává vinu za smrt svého manžela. Terčem obžaloby je morálka tvrdého byznysu. Kdokoliv si může bez potíží pořídit zbraň a použít ji. Soudní proces přivádí na scénu, která se stává skutečným bitevním polem, několik klíčových osob. Je to právník Wendell Rohr, konzultant zbrojařské firmy Rankin Fitch (Hackman) a porotce Nick Easter (Cusack) se svou přítelkyní Marlee (Weisz). Všichni tito lidé mají jediný plán: získat porotu a zmanipulovat ji pro své cíle. Každý má jiný způsob, každý má jiný cíl. Ve hře je spravedlnost a velké peníze... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (278)

zablaga 

všechny recenze uživatele

Milujem filmy z prostredia súdneho pojednávania, mňa to príjemne prekvapilo hneď na prvýkrát som bola napätá až do konca a aj rozuzlenie bolo super a k tomu ešte Rachel Weisz, hmmm:) John Cusack, nebol nič moc..ako obvykle- všade vyhúkaný...(Je mi nesympatický, to je subjektívne). Tiež som prečítala knihu, podľa ktorej sa to točilo..no film mi prišiel zaujímavejší, mal akýsi šmrnc:) Určite môj obľúbenec:) ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Pre mňa jedna z top právnických thrillerov či drám. A to napriek tomu, že nesúhlasím so súdnym rozhodnutím, ale to je Amerika, tam asi hocijaká blbosť na súde vyhrá. Proste scenár na jednotku a herecké výkony ešte viac. Nemyslím tým len slizáka Cusacka, ktorému vtedy išla karta, ale hlavne Hackmana, to bol fakt pán. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Největší problém tohoto soudního dramatu spočívá v tom, že tý "hodný" straně opravdu nejde moc fandit. Nakonec bych teda spíš přál vítězství záporákovi Hackmanovi a zbrojařský firmě. Ale já mám filmy ze soudní síně docela rád, takže mě to bavilo. Možná bych dal i 4 hvězdy, ale ten trapně kýčovitej konec rozhodnul o tom, že dám jenom 3. ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Zručne natočená vecička zo zákulisia o opletačkách pri výbere poroty. Najviac ma prekvapil rýchly strih a pekelný sled udalostí (čakal som skôr dramatický priebeh), ktoré sa kopili a krížili na seba v zbesilom tempe. Je otázne, či to dostatočne pomohlo, pretože pri zásadných filmoch zo súdneho prostredia sa obyčajne dbá na každé slovíčko (pri výpovediach), ktoré má človek hltať, krájať napätie sa má automaticky a nie dojmom polo-dokumentárčiny. Poupravím troška golfistov komentár : 3 sú možno málo, ale 4 zrejme moc. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Velmi zdařilý film s geniálním scénářem. Výborně zrežírované drama ze soudní síně. Kromě toho se spoustou parádních herců John Cusack, Rachel Weisz, Gene Hackman a Dustin Hoffman. Nemůžu jinak než za plný počet, protože mě film Runaway Jury hodně zaujal. Manipulace procesu, má šanci zvítězit dobro nad zlem? Velké překvapení a mohu jen doporučit. ( Hodnocení: 9/10 ) ()

Galerie (41)

Zajímavosti (14)

  • Jedna z porotkyní se jmenuje "Lydia Deets" a je zobrazena jako goth dívka. To je odkaz na Winonu Ryder, která ve filmu Beetlejuice hraje též goth dívku a navíc se jmenuje "Lydia Deitz". (viperblade)

Reklama

Reklama