Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Naši hrdinové za zvuku metalu obětavě bojují o každý metr bitevního pole, aby zachránili město Hawkins. A spolu s ním celý svět. (Netflix)

Recenze (104)

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Finále je obrovským zklamáním po všech stránkách. Strašně natahované a bez špetky napětí. Žádná důležitá postava samozřejmě nezemře, na to nemají tvůrci koule. Záporák je naprosto tuctový, další z těch, co z nějakého důvodu nesnáší celý svět a chtějí ho zničit, aby vytvořili nový a lepší svět, alias Darkside. Spolu s proslovem Vecny jsem musel vytrpět další cringe monolog z úst Mikea, který musel dodat odvahu El. No prostě hodně nepovedené finále a v podstatě celá série. Na finálové epizodě se mi tak líbilo jen zničení Hawkins a Hopperův souboj s mečem. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

TOTÁLNÍ MYSLŠUK! Dufferovci se doslova posrali v kině a mně se nejspíš odjebal dekel. Tohle už prostě není obyčejnej seriál nebo nadstandard quality TV – tohle je prvotřídní televizní blockbuster se vším všudy/dvou a půl hodinová intenzivní žánrová nirvána, která nemá sebemenší obdoby. Nemilosrdná nervydrásající vydíračka, ždímák slz a hotovej gejzír emocí. PTSD zadara.... Eddie je hrdina. Nancy s upilovanou brokovnicí FTW! ()

Reklama

AndrewNewman 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Oproti predošlým epizódam mierne sklamanie, ale aj tak to bolo epické finále, plné zvratov, skvelých výkonov, výborného digifestu s predzvesťou toho, že ten skutočny boj Eleven a jej partiu ešte len čaká. Síce si Dufferovci mohli odpustiť všetky tie povzbudzujúce rozhovory, ale inak to bola opäť paráda. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak po tomhle je jasné, že finále páté sezony bud emít aspoň 4 a půl hodiny a TA jedna postava se dočká minimálně pěti koláží a aspoň třikrát zemře. ... Příliš mnoho epičnosti, digitálních triků a rozhovorů o životě ala Návrat krále oproti vtipnému finále třetí řady. Ale jsou to Stranger Things a pomalu se blíží ke konci, tak budiž odpuštěno. ()

HellFireFery 

všechny recenze uživatele

Někdo může namítat, že se nakonec vlastně nic nezměnilo a zbývá nám opět "nekonečné" čekání na závěrečnou řadu. Na druhou stranu jsem se dočkal skvělého finále této řady a předpokládám, že režiséři příště naloží pod kotel ještě více. Během sledování mi vůbec nepřišlo, že by stopáž byla natáhnuta na téměř dvě a půl hodiny. Celý díl svištěl jako formule 1 a kromě skvělých triků nemohu nezmínit postavu Eddieho, který mi nesmírně přirostl k srdci a v závěru mi dokonce vehnal slzy do očí. A závěrečná scéna mě utvrdila v tom, že to příště bude ještě větší masakr. Těším se a věřím, že to čekání se vyplatí. Věřím tomu! ()

Galerie (120)

Zajímavosti (8)

  • Joseph Quinn (Eddie) pro americký týdeník Entertainment Weekly o kytarové scéně prozradil: „Nic z toho, co slyšíte, ve skutečnosti nejsem já, ale v pozadí hrála druhá stopa, se kterou jsem se snažil pro vizuál držet tempo.“ Robert Trujillo na svém Instagramu zveřejnil informaci, že jeho syn také spolupracoval na kytarové části, a ku pomoci mu byl i Kirk Hammett, kytarista kapely Metallica a jeden ze skladatelů „Master of Puppets“. (DarweyD)
  • Píseň, kterou hraje Eddie (Joseph Quinn), je „Master of Puppets“ od metalové kapely Metallica. Zasazení skladby je příhodné, jelikož se série odehrává v březnu 1986. To znamená ve stejném měsíci, jako vyšlo stejnojmenné album „Master of Puppets“, které vyšlo konkrétně 3. března 1986. Postava Eddieho tedy měla jenom pár týdnů na to, naučit se skladbu zahrát. (Karlosik_4)

Reklama

Reklama