Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Naši hrdinové za zvuku metalu obětavě bojují o každý metr bitevního pole, aby zachránili město Hawkins. A spolu s ním celý svět. (Netflix)

Recenze (104)

stitch7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

/// Stopáže jsem se bál, ale nakonec nebylo proč. Dvě a půl hodiny mi utekly až překvapivě rychle, což je velké plus. Tvůrcům ale fakt chybí odvaha se zbavit nějaké z hlavních postav, u těch vedlejších to ale, koukám, není problém. Když se nad tím otravným klukem co spustil hon na Eddieho vlastně slehla zem, bylo to spíš k smíchu - tahle celá zápletka tak vlastně šla do hajzlu a smrtí se navíc nemusí nic vysvětlovat jiným postavám, žejo. A i když návrat Hoppera a Joyce výsledné dění ovlivnilo, stejně to působilo na sílu a spíše jako by tvůrci nevěděli, co jim na poslední epku vymyslet. A Venca je až přííííliš pomalej. Takhle to nezní na čtyři hvězdy, že? Jenže ono to furt má vtipné chvilky a na konci mě to přeci jen dojalo, takže tak. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani totálny masaker, ani odrazený dekel sa nekonal, nemám 14 rokov, ale treba uznať že táto epizóda sa vydarila s jedným obrovským nedostatkom, ktorý sa vyskutuje od epizódy The Long night v 8 sérii Game of Thrones. Tma. Neuveriteľná. Tá má zmysel na doladenie atmosféry v prípade ak divák ešte niečo vidí. 6 prednastavených a ani 3 vlastné režimy obrazovky nestačili k tomu aby bolo v úvode niečo vidieť, pokiaľ sa Vaša obývačka nenachádza v atómovom kryte pod zemou, prípadne nemáte tak dobré rolety či žalúzie. Počas dňa a za bežných podmienok, teda že aj slnko má miesto vo Vašom živote nepozerateľné. Samozrejme vec názoru, ale počkať do noci a pozrieť to potom by bolo lepším rozhodnutím. Čo sa týka deja a efektov až na samotný záver nie je čo vytknúť, bez spoilerov takže iba takto okrajovo. Čo sa týka korektnej vsuvky o šikane, 12 ročné 50 kilové dievčatko premôže 90 kilového športovca beriem, veď celý príbeh je scifi. Škoda že realita je iná ako mokré sny liberálneho Netflixu a to že s tým nedokážu spraviť nič napriek tomu že to pchajú do každého svojho diela ich musí neskutočne štvať. Ďalej tie jedno a dvojhviezdičkové hodnotenia ktoré sa tu hneď na začiatku objavili. Ani mňa netešilo že LCDP má vždy v úvode 100% hodnotenie, ale občas treba uznať kvalitu seriálu a tomuto dať pod 3* zaváňa zaujatosťou. Jongieui Jib: Gongdonggyeongjeguyeok, teda kórejske Le Prasa a Šrapnel má 47%, pretože ho nehodnotia ľudia čo im niečo len tak odpáli dekel na dva mesáce, možno aj na pol roka ale hodnotiť má právo každý, aj ten kto epizódu pravdepodobne ani nevidel, pretože má málo chýb. Moje hodnotenie by boli 4*, ale za Master of Puppets aj tá piata. SPOILER: Hviezdy by boli štyri z jednoduchého dôvodu. Hawkins zdecimovaný zemetrasením o sile tuším 7,8 magnitúdy vyzerá, okrem jednej budovy presne ako Hawkins pred zemetrasením. A aj keď s jedlom rastie chuť, niekedy je lepšie v najlepšom prestať, čo sa mohlo stať tentokrát, ale je pochopiteľné že sa Netflix svojej vlajkovej lode vzdať nechce. ()

Reklama

aR3Zz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vyvrcholení, ale jen to sériové. Za nejlepší díl považuji jiný (sedmý). Nicméně jsem dostal přesně to, co jsem čekal. Opět lehce zdlouhavé finále s relativně šťastným koncem, byť tentokrát to není ten happyend, na jaký jsme zvyklí. Ale jinak dobrý konec, se spoustou (někdy až zbytečné) romantiky a emotivních (hlavně předzávěrečných) scén. Darebák potrestán, ale přežil. Někdo (důležitý) přežil, ale s otazníkem. A někdo (postradatelný) opět nepřežil. Konec otevřenější než kdykoli předtím. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bitchin. Chápu ty, co jsou po masivní masáži první signální drobátko rozladění, jenže já jsem nadržená cílovka a přesně mířené direkty jsem s chutí sežral. Jasně, je to dlouhé, dějově strašlivě přecpané, trikově rozbombardované, emocionálně agresivní, dramaticky vyšroubované pětkrát přes závit a na některých místech jdou Duffeři divákovi na ruku tak moc, že je skoro fyzicky cítíte -> pravý opak jistého seriálu s releasem ve stejné době, jehož příběhové vakuum museli tvůrci navzdory podstatně kratší stopáži bezradně vypreparovat vajglama z nejbližší autobusové zastávky. Už to je samo o sobě malá výhra - epizoda trvá přes dvě hodiny a přesto se v ní bez přestání děje něco okázalého / bláznivého / vyhroceného / strašlivého / nepředvídatelného (což potvrzuje fakt, že se nevyplnila valná většina fanouškovských teorií) + s různými motivy pracuje v rámci seriálu mnohem lépe, než se na první pohled zdá. Dokonce i ta masivní exploze hororového rituálna je nepopsatelně boží! Ještě spokojenější bych ovšem byl, kdyby se prokrátily některé melodramatické projevy, pozměnila se JEDNA "povinná" položka z kategorie "úhyn příběhových postav" (nejde ani tak o dotyčnou postavu, jako spíše o provedení) a ukázal se dovětek s nejmenovanými kamarády z nejmenované země. Fantastickou práci každopádně odvedli střihač, choreografové, kameraman a lidi od zvuku i ohudebnění - audiovizuální masáž je to spolehlivá a válcující; téměř v každé chvíli má energii, nápad nebo vtip. Duffeři to milujou a já taky. Fandové si vytípou mraky obrázků pro tapety na všechna zařízení a odpustí ne vždy dokonalou úroveň CGI - přeci jen je tady těch triků tolik, že ani rekordní rozpočet nesvede zázraky. A dík za závěr! Je báječně nihilistický a divák moc netuší, co ho čeká v páté sérii, přestože je téma jasně dané. ()

Avathar 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Asi spoiler. Ak by Vecna nerobil dramatické pauzy medzi vetami, zdĺhavo nevysvetľoval svoje plány a nekráčal ako spomalený film, tak by možno nepôsobil ako totálne neschopný panák, ktorý si o to porazenie sám koleduje. O tom, že mal asi tisíc príležitostí hlavných hrdinov zabiť, už ani nehovoriac. Po skvelých troch sériách je štvrtá solídnym pádom do bahna nudy a otravnosti. Som rád, že to piatou sériou skončí... ()

Galerie (120)

Zajímavosti (8)

  • Bratři Dufferové prozradili, že tato jedna epizoda spolkla více digitálních efektů než celá 3. série dohromady. (NiWi)
  • Délka epizody činí 150 minut a jedná o druhou nejdelší epizodu u seriálů. Rekord drží epizoda Amor Vincit Omnia (2018) seriálu Osmý smysl (od r. 2015), jejíž délka činí 152 minut. (HanzoBureshi)

Reklama

Reklama