Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 2
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze uživatele mp5991 k tomuto seriálu (2)

Season 1 (2016) (S01) 

Celkově dost dobré, docela tomu ale ubližuje hromada zbytečných dějových odboček a postav. I hlavních postav je hodně a navíc nepracují všechny společně, takže tu v podstatě máme hned 3 hlavní dějové linie. To seriálu dost přidává na délce, ale taky to znamená, že opravdu zajímavé a hlavně opravdu hororové jsou až poslední 2 díly a to ani ne celé. Přitom ten hororový potenciál je od samého začátku velký, ale těch strašidelných scén je tam málo a jsou odbyté hrozně rychle. Na druhou stranu je tu pár postav docela zajímavých a sympatických, hlavně tedy El a ten kluk, co ji má doma (taky vám připomněli film Ať žijí duchové? :-) ). Ta hororová atmosféra, byť tedy trvá, než se jí člověk dočká, docela stojí za to a děj, jakkoliv je zbytečně natažený, rozhodně nenudí. Takže 80% by sedět mohlo. ()

Season 4 (2022) (S04) 

Přesně ve chvíli, kdy to začínalo vypadat, že už tvůrcům dochází nápady, se rozjíždí nejlepší seriálový zážitek v dějinách Netflixu, ne-li v dějinách seriálové tvorby vůbec. 4.série navzdory očekáváním (alespoň tedy mým) překonává všechny ostatní. Je tedy pravda, že děj, byť s výjimkou prvních primárně úvodních dílů naprosto strhující, je na pár místech už trochu přitažený za vlasy a jde až moc na ruku záměru scénáristů, ale je to jen drobný detail bohatě vykoupený hereckými výkony a pečlivě budovanou atmosférou. V neposlední řadě si tahle série dává dost záležet i na vyobrazení druhého světa. ()

Související novinky

Našel Marvel režiséra pátých Avengers?

Našel Marvel režiséra pátých Avengers?

05.06.2024

Marvel potřebuje hit jako sůl. Poslední díla jako Ant-Man a Wasp: Quantumania nebo Marvels byla přijata s nemalými rozpaky a ani na streamu komiksové studio příliš neoslňuje tak, jak bylo dříve u… (více)

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Reklama

Reklama