Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze uživatele zurivymlok k tomuto seriálu (4)

Season 1 (2016) (S01) 

Parádní série, která mě naprosto strhla. Dobrý nápad, výborný scénář, parádní atmosféra a neuvěřitelné herecké výkony všech herců. ()

Season 2 (2017) (S02) 

Druhá série je parádní hlavně prvních šest dílů, které navázaly atmosférou a kvalitou tam kde byla předchozí. Sedmý díl by sám o sobě nebyl špatný, ale jakoby se sem vůbec nehodil. Prostě mě přišlo, jako bych se díval na jiný seriál. Osmý díl byl slušný, ale až příliš připomínal béčkové zombie filmy, které moc nemusím a také to začalo být trochu předvídatelné. ()

Season 3 (2019) (S03) 

Kdyby neexistovaly první dvě série a dala se na to nálepka "teen komedie", neměl bych problém tomu dát plný počet. Bylo to fakt docela vtipné a zábavné. ALE je to holt pokračování hororového seriálu a já měl pocit, že se divám na úplně jiný seriál, který si jen půjčil ze Stranger Things postavy. Nevím, zda to tak může fungovat i dále. Možná jo. Ale spíše mám strach, že je to první krok k úpadku, a to ne proto, že se změnil celý tón seriálu, ale proto, že zápletka hlavně kolem rusů prostě nemá logiku (nebo nemá logiku, na kterou jsem ochotný přistoupit). 1) Těžko by vybudovali pod městem takový komplex aniž by si toho někdo všiml (ty tuny hlíny vyvezli jak a kam?). 2) Když toto odhalili,nestačilo zavolat americké vládní složky, které by je tam dostaly (za studené války by těžko brali na lehkou váhu - jasně, zavolalo se, ale reakční doba - ehmm....). 3) Těžko se dá předpokládat, že by si nikdo nevšiml (zvláště na vládou monitorovaném místě) náhlému nárůstu spotřeby elektrické energie. 4) K deaktivaci dva klíče, ale dají je na stejné místo – ha ha ha. A hlavně – vůbec mě tato příběhová linka nebavila a to se dá říci, že dle stopáže dostala více času než ta potvora z jiné dimenze. Druhým problémem je, že pokud do hororového seriálu dáváte příliš mnoho humoru (a ten pro mě fakt funguje), tak si sami podkopáváte nohy pro budování hororové atmosféry. Lidi, kteří se smějí, se nebojí.Na druhou stranu, pořád to mělo emoce, což je paráda. ()

Season 4 (2022) (S04) 

Hodnocení 4. série (po 7-mi dílech). Třetí série, která byla spíše teenagerovskou komedií jsme se vrátili zpět ke spíše hororovému nádechu, za což jsem hodně rád. 4. série je určitě mnohem logičtější než série třetí. Má však pár neduhů. Prvním je, že je tam až příliš postaviček, které se chovají "komicky". Tím druhým je, že je to příliš rozplizlé. Těch příběhových linek je příliš až to začíná připomínat první série Hry o trůny, ale sem se to moc nehodí. Linka kolem Harboura a Ryder je sice zajímavá, ale celkově se jeví naprosto zbytečně. Ještě více to platí o další skupině, které po oddělení Millie Brown přestane mít pro děj jakýkoliv význam a navíc ne ještě k tomu nezajímavá. Prakticky to nejzajímavější se stále děje v našem starém dobrém městečku a pokud bychom zůstali jen tam, byl bych úplně stejně spokojený a možná i spokojenější, zatímco Netflix by pár dolarů ušetřil. Ale jinak to je supr pěti-hvězdičková záležitost a těším se na poslední dva díly. Nicméně kdyby to bylo trochu komornější, s méně postavami a omezeno na maximálně dvě lokace (městečko a laboratoř), asi bych byl ještě spokojenější. ()

Související novinky

Našel Marvel režiséra pátých Avengers?

Našel Marvel režiséra pátých Avengers?

05.06.2024

Marvel potřebuje hit jako sůl. Poslední díla jako Ant-Man a Wasp: Quantumania nebo Marvels byla přijata s nemalými rozpaky a ani na streamu komiksové studio příliš neoslňuje tak, jak bylo dříve u… (více)

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Reklama

Reklama