Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 1

(série)

VOD (1)

Epizody(8)

Ve městě Hawkins, ve kterém se dějí podivné věci, se sice po jednom chlapci slehne zem, ale objeví se dívka, která vládne silami, které jako by byly z jiného světa. (Netflix)

Recenze (193)

Streeper 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chtěla jsem se na seriál dívat hned jakmile vyšel, ale nějak se mi do toho nechtělo, myslela jsem si, že mě to nebude bavit. Nakonec jsem se na to podívala kvůli skvělým ohlasům a nominaci na Golden Globe a rozhodně jsem neudělala chybu. Eleven je moje nejoblíbenější postava a upřímně doufám, že se v příští sérii nějakým zázrakem vrátí! ()

Chrysopras 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hmmm. Tenhle kříženec X-Files a Stand by me se dost povedl. V první řadě cast, kde sqwěle ladí dětská parta. Pak Winona, která se pro tyhle hysterický role snad narodila a příjemné překvapení David Harbour. K tomu 80ky včetně Dračáku a toulání venku, což je i část mýho mládí, ikdyž v 90kách :-). Snad jen až stoický klid rodičů jimž se dítka toulají venku v době kdy mizí jejich kamarádi by se dal vytknout. The Truth Is Out There. ()

Reklama

MartinezZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Teda, čumím. Tohle mě fakt překvapilo a znovu mi připomnělo kdesi kýmsi nadhozenou myšlenku, že o kolik méně kvalitních a zajímavých filmů na úkor hollywoodsky přepopkornovaných tupých kousků je cpáno do kin, o to komornější, ale kvalitnější a zajímavější produkce se objevuje na "televizních obrazovkách". A i když to není pravidlo, tak poslední dobou je to znatelně častější nepsané pravidlo potvrzující výjimka. V tomhle případě se to jednoznačně povedlo. Nechtěl jsem, tu už v komentářích tolikrát otřepaná jména používat, ale během sledování vás prostě napadnout musí - kapka Spielberga (E.T., derivát Super8 ponechám u ledu bez další zmínky), kapka Kinga, kapka Carpentera, kapka del Tora, kapka Silent Hill, kapka F.E.A.R, jedna kuří nožka, jazyk ropuchy :) a výsledný osmdesátkový lektvar funguje překvapivě dobře. Atmosféře dopomáhala i chytře zvolená hudba a herci, což u dětí bylo o to více mile překvapující. Sice bych poslední epizody klidně snesl i protahovanější o jeden, možná i dva celé díly, ale i tak bez debat poklona Netflixu. Trochu doufám, že se s titulkem "The Duffer Brothers" setkáme i u dalších podobně kvalitních projektů, než jen u kraťasů. --- PS: Asi ať nevznikají raději žádná případná pokračování nevytvářel, i přes kvalitní začátek bych se bál případného pokračování. I kvalitních jednohubek se dá přežrat a pak už moc nechutnají ;) --- PPS: Filmové odkazy a reference :) ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je retro, jak má být!! Osmdesátá léta jsou zde zachycena dokonale, i hudební složka je absolutní! Fantastický seriál! Spousta odkazů na kultovní horory jako The Thing, Evil dead, Alien, Kingovy scifárny nebo sérii Star Wars, či Spielbergovy filmy. Obsazení party kamarádů spolu s dívkou Eleven je perfektní a přirozené. Neskutečná temná stylizace " Druhé strany " je fakt bomba! Nejlepší sci-fi hororový seriál za poslední dobu. Těším se na druhou sérii. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svého času nečekaně působivý seriál, kterému se nemohl žádný jiný vyrovnat a u nějž jsme všichni koukali s otevřenou pusou, třebaže jsme ho ne ve všem plnohodnotně pochopili. Pamatuju si, jak tu první osmihodinovku už měl celý svět dávno za sebou a já musel přečkat celý měsíc než se vrátím z tábora a budu moci konečně vyzkoušet tenhle klenot. Nový level mysteriózna v rámci televizního sci-fi. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (52)

  • Při pohřbu zazní skladba „Elegia“ od skupiny New Order. (bohhous22)
  • Z novinového článku v knihovně se můžeme dočíst, že doktor Brenner (Matthew Modine) pracoval na projektu MKULTRA. CIA ve skutečnosti vyvinulo stejnojmenný program zaměřený na výzkum telekineze a dalších forem ovládání mysli. (HellFire)
  • V epizodě několikrát zazní píseň „Should I Stay Or Should I Go“ od skupiny The Clash. (Duoscop)

Reklama

Reklama