Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 1

(série)

VOD (1)

Epizody(8)

Ve městě Hawkins, ve kterém se dějí podivné věci, se sice po jednom chlapci slehne zem, ale objeví se dívka, která vládne silami, které jako by byly z jiného světa. (Netflix)

Recenze (192)

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stranger Things majú veľmi ďaleko k tomu, aby ich bolo možné označiť za najlepší seriál súčasnosti. Žiadna postava v príbehu nie je tak sympatická, aby si ju divák obľúbil, príliš málo deja sa odohráva v paralelnej dimenzii a potulky El po tme tiež neboli práve vydarenou časťou seriálu. Proste na rozdiel od nemeckej odpovede, seriálu Dark, sú určené skôr detskému publiku a o atmosfére žánrovo podobného filmu To či spomínaného seriálu Dark môžu iba snívať. V zozname seriálov, ktorých pokračovanie chcem v roku 2019 pozieť však Stranger Things bude. Hneď za Game of trones, Peaky Blinders, True detective a mnohými ďalšími... ()

hansel97 

všechny recenze uživatele

Netflix opět potvrzuje kvalitu svých seriálů naprostou topkou letošního roku. Výborné natočené drama, které využívá naplno svou tajuplnost a napětí. Herci jsou kapitola sama o sobě a přestože jsou první díly slabší, pak se to rozjíždí na tolik, že musím jít na plný počet. Druhé série, která má být, bych se bál, ale tohle je opravdu kvalita, přestože kombinuje možná až příliš věcí na jednou. ()

Reklama

Luicy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Koukání na seriál musí být pro některé epileptiky fakt vzrůšo. Chvilkama ta blikačka vadila i mně, ale člověk si časem zvykne. Monstrum na mě působilo trošku lídl dojmem. Prostě splácanina Vileplume a Wendiga s lehkým nádechem Gaping Dragona z Dark Souls, ze které nejde vůbec strach. Škoda. Jinak už nemám co vytknout. Kamera byla pěkná, efekty přijatelné, děj zajímavý, napínavý a dobře vygradovaný. Herci docela sympatičtí. Teda až na Charlie Heatona. Nemůžu si pomoct, ale z jeho kukuče jsem měla nepříjemný pocit víc, než ze samotného Demogorgona. Jinak se mi moc líbil ten feel osmdesátek. Neskutečná atmosféra a ta hudba? Pecka. Příjemné oprášení oldiesek, které miluju. ()

Radyo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriálová první řada připomene kouzelnou atmosféru osmdesátkových filmů US provenience (my tady měli přeci jen trochu jiné osmdesátky) a namixuje do ní napětí přímo hororové, a to takovým stylem, že u každého dílu sedím v křesle jako přikovaný a skoro nedýchám. Asi půjdu přehodnotit svou seriálovou TOPku, tedy pokud to další série nějak zásadně "nepošlou ke dnu". ()

joker.george 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zjistil jsem, že se neumím ptát. Ani jednou jsem důkladněji nedumal po Proč? či Jak?. Naštěstí ale seriál vysvětlení postupně odhaluje. Řada dějových linek je sice jednoduchá a předvídatelná, ale moc mi to nevadilo, protože všechno má příjemnou nebo naopak napínavou atmosféru a dohromady to tvoří osvěžující mix, ke kterému jsem se pokaždé rád vracel. A doufám, že aspoň jeden z dětských herců dokáže zúročit svůj talent a do budoucna o nich ještě v dobrém uslyším. (Netflix) ()

Galerie (80)

Zajímavosti (52)

  • Pan Clark (Randy Havens) sleduje se svou přítelkyní film Věc (1982), na který tvůrci odkazovali několikrát v předchozích dílech. (HellFire)
  • Když se kluci rozhodnout vydat v noci na pátrací akci, aby našli svého ztraceného kamaráda, zastaví se na kolech na kraji lesa. Jejich dialog a dokonce i hudba jsou prakticky totožné se scénou z filmu Rošťáci (1985). (HellFire)

Reklama

Reklama