Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 1

(série)

VOD (1)

Epizody(8)

Ve městě Hawkins, ve kterém se dějí podivné věci, se sice po jednom chlapci slehne zem, ale objeví se dívka, která vládne silami, které jako by byly z jiného světa. (Netflix)

Recenze (191)

Helmutek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě jeden z takovejch těch dnešních typickejch "vlajkovejch" seriálů - vlastně je to všechno hrozně vymazlený a kouká se na to dohromady pěkně, jen tomu něco prostě chybí. Stejně jako tady - skvělá Winona a úžasná atmosféra prvních dílů, kdy člověk fakt přemejšlí, co se to kurva děje (společně s celkem sympatickym, pro mě ale nijak zásadnim odkazem na konec americkejch osumdesátek), která v sobe ale nakonec nemá nic víc, než co člověk podle těch prvních dílů tak trochu odhaduje. A právě tohle něco navíc, něco zajímavýho, nějakej další nápad nebo prvek, to mi tam chybělo (POZOR, TROLEJ) - nakonec přišlo "jen" prozaický vysvětlení původu Eleven, nakonec to byla fakt "jen" paralelní dimenze, nakonec to nebylo o ničem jinym než o zlikvidování tý jedný obludky (s tim, že ten konec byl na mě obecně moc doslovnej, moc dlouhej, moc zbytečnej... - a to i včetně to slizkýho slimáka nebo čehosi, co jen prvoplánově a bezskrupulózně mělo otevřít vrátka pro další série). To všechno jsou ale jen důvody, proč to nepovažuju za jeden ze zásadních seriálů - jinak se na to totiž kouká fakt dobře a smysl vidět to rozhodně má. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zprvu nenápadný seriál, o kterém se ze dne na den, z ničeho nic, začalo všude mluvit jen v tom nejlepším. A proto, kdyý jsem se k němu konečně v polovině srpna dokopal, byl jsem notně naštván (na sebe) protože jsem byl poslední, kdo ho ještě neviděl, ale mnohem víc jsem byl neuvěřitelně nadšený, protože jsem dostal nejlepší seriál nejen léta, nejen roku, ale rozhodně několika posledních let. Dostal jsem skvostnou atmosférickou lahůdku, která oslavuje osmdesátky, nejlepší období v lidské historii, tak skvostně, že těmi osmdesátkami JE. Na Stranger Things je perfektní naprosto všechno - parádní soundtrack, herecké výkony (je dobře že Winona ještě žije, dále tu je pak perfektní Harbour a všechny děti, které všechny hrají opravdu naprosto skvěle a z nich zejména Millie Bobby Brown), Kingův scénář, Spielbergova režie (nebo ne?) a prostě ta skvělá napínavá retro atmosféra od začátku až do konce. A navíc mám díky Stranger Things i novou životná lásku - úžasnou Natalii Dyer. To, že Netflix umí, to víme všichni, ale tohle překonalo naprosto veškerá má očekávání a já jsem hrozně šťastný, že to vzniklo, protože přesně tohle jsem chtěl vidět, aniž bych o tom věděl. A i když je poslední díl nejslabší (ale jenom o trochu) nemůžu se dočkat druhé série. Je to skvost a kdyby na tom opravdu dělali Spielberg a King (eventuelně ještě Carpenter) pravděpodobně by to vypadalo přesně takhle. Osmdesátkové dobrodružství s tím nejlepším z dětství, se sympatickými postavami, které prostě chcete prožít. Naprosto dokonalé, přesně tohle tady chybělo. 100%. ()

Reklama

animaxis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na Stranger Things je zajímavé už jen to, že se odehrávají v 80. letech 20. století a všechno tu tak taky vypadá, včetně soundtracku, atmosféry, atd. Mysteriózní zápletka je dost zajímavá a po 8 dílů vás nenechá vydechnout. Za těch 8 epizod se tu odehraje spoustu věcí, některé dost napínavé až děsivé, jiné zase dost vtipné. Humor tu zajišťují hlavně dětské postavy a i když tu jsou herecké výkony celkově dobré, tak děcka tu hrají naprosto dokonale ať už jde o zábavné nebo vážné scény. Povedená je i už zmiňované hudba a za zmínku taky stojí dobře natočené napínavé scény. Osm dílů je pro první sérii podle mě akorát a i když podle mě funguje i samostatně, jsem dost zvědavý na zápletku 2. série. ()

DragonnCZ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

9/10. - Kurde JO! Jsem uchvácen a vrním blahem jak nejvíc můžu. Nebojím se to říct, ale je to jeden z nejskvělejších seriálů, co byl natočen a takový kult se jen tak nevidí a to víc, udělal ho právě Netflix. Miluju naprosto bravůrně sepsaný scénář, miluju na tomto to mysteriózno. Částma je to horror, částma je to drama, někdy thriller, či fantasy nebo sci-fi a přitom se tu krásně prolíná strach a dobrodružství našich hl hrdinů / dětí který zde mají hl roli. Do toho krásné hudebné ozvučení a miluju jak je seriál zasazen do krásných 80 let a strašně tomu víc buduje atmosféru. Strašně mi seriál celou dobu nevím proč připomínal film To nebo ET Mimozemšťan asi těmi dětmi. Když už sme u dětí, měl sem rád po celou dobu jak jsem s nimi sympatizoval, obyčejní nerdi jako já, bavící se o hrdinech, čtou komiksy a hrajou dračák. Strašně sem se od počátku do tohoto seriálu zažral a miluju ho a ani sekundu sem se u něj nenudil. 1 série je třeba nehorázně taky napínavá nenechávás nadechnout se a prostě vás zajímá v co to vyvrcholí ne o to kdo s kým bude chodit atd. Určitě bych třeba do dalších sérií chtěl nějaký doplňující oblouk okolo dalších našich hrdinů. No to je asi vše, WOW už chci rovnou další sérii! :D Určitě doporučuji a povinnost vidět! ()

BrooksW.Here 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Prvá séria absolútne ničím nesklamala, všetko bolo perfektne vyladené. Svojou atmosférou mi pripomínala prvú časť Votrelca, pretože tu podobne ako tam, po celú dobu tých ôsmich epizód prakticky ani neviete ako ten Demogorgon má vôbec vyzerať. Celú dobu nás necháva v napätí čakať a my si jeho vzhľad môžeme jedine domýšľať. Ani jedna časť pre mňa nebola slabšia a práve preto som sa rozhodol dať každej jednej a aj celej 1. sérii 5*. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (52)

  • Když se kluci v suterénu baví s Eleven (Millie Bobby Brown), Dustin (Gaten Matarazzo) nosí tričko s nápisem „Drama Club“. Gaten Matarazzo je ve skutečnosti velkým fanouškem divadla a není tedy divu, že svou kariéru začal hraním a zpíváním na Broadwayi. (HellFire)
  • V epizodě zazní píseň „When It's Cold I'd Like To Die“ od Mobyho. (Duoscop)

Reklama

Reklama