Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 1

(série)

VOD (1)

Epizody(8)

Ve městě Hawkins, ve kterém se dějí podivné věci, se sice po jednom chlapci slehne zem, ale objeví se dívka, která vládne silami, které jako by byly z jiného světa. (Netflix)

Recenze (193)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pecka, granát, bomba, uragán, atomovka...... Jeden z nejoriginálnějších a nejpoutavějších seriálů za poslední roky, který je geniálním žánrovým mixem tvůrčích rukopisů Štefana Špilberga a Štefana Krále, a který je víc napínavej jak moje kšandy - je až k nevíře, že tenhle počin nepochází z pera ani jednoho z obou mistrů svého řemesla, poněvadž ta inspirace takovými kulturními šlágry jako 'IT' nebo 'E.T.' je víc než očividná. Dílčí prezentace mytologických prvků Upside Down, neboli světa Druhé strany, naprosto překonává poměry ekvivalentu mysteriózního dramatu. Bratři Dufferové prostě ví jak stylově vykrádat osmdesátkovou popkulturu a zároveň této ikonické éře vzdát hold. No a Millie Bobby Brown jakožto Eleven je jeden z největších talentů svý generace. Tenhle seriál si mě zkrátka okamžitě získal a já se navždy zamiloval...... VERDIKT? Retro obsese nejláskyplnějšího kalibru - prostě nostalgická euforie hadr! 💞 ()

InJo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netflix se vytasil s další seriálovou peckou. Výborně vymyšlené a takřka dokonale zrealizované sci-fi hororové dobrodružství, které skutečně vypadá, jako kdyby ho v 80. letech natočili Spielberg s Carpenterem podle (velmi dobrého) scénáře Stephena Kinga. Tvůrci neskrývaně čerpají z hromady žánrových klasik, vzdávají jim hold a činí na ně sympatické narážky (přirovnávání zdejších postav ke kultovním filmovým charakterům, filmové plakáty visící na zdech hlavních hrdinů atd.). Napínavé, mysteriózní a strašidelné scény patří mezi nejlepší, které jsem za poslední roky viděl. Výraznější chyby se na první sérii hledají docela těžko, snad jen dosti (a hlavně nečekaně) mizerně přehrávající Winona Ryder (ostatní herci, včetně dětských, jsou naopak výteční) mě občas trochu vytrhávala z objetí jinak perfektně ukuchtěné retro atmosféry. Jsem zvědav, s čím přijde druhá řada. 90 % ()

Reklama

Zíza 

všechny recenze uživatele

Docela mě to bavilo a udrželo si to mou pozornost. Vedle mě seděl fish a dělal si své věci, ale jak mi to hrálo nahlas, tak ho děsila jen ta hudba, čili z hlediska ozvučení je seriál velmi kvalitní. Dětští herci nebyli otravní, ano, bezzubka přemoudřelý jako nikdo, ale nakonec mě bavil asi ze vše děcek nejvíc. Postupně to gradovalo a já jsem ráda, že to nemělo víc dílů, protože by stačilo jen o díl navíc a celé to napětí by se rozplynulo. Zajímavě podány mezilidské vztahy i nadpřirozeno. Nakonec to byl poměrně svižný seriál a jsem zvědavá, co přinese druhá série, která prý stojí za prd. Tak uvidíme. Slabší 4*. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je retro, jak má být!! Osmdesátá léta jsou zde zachycena dokonale, i hudební složka je absolutní! Fantastický seriál! Spousta odkazů na kultovní horory jako The Thing, Evil dead, Alien, Kingovy scifárny nebo sérii Star Wars, či Spielbergovy filmy. Obsazení party kamarádů spolu s dívkou Eleven je perfektní a přirozené. Neskutečná temná stylizace " Druhé strany " je fakt bomba! Nejlepší sci-fi hororový seriál za poslední dobu. Těším se na druhou sérii. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neviem prečo som čakal väčšiu pecku. Je to celkom priamočiary príbeh bez výraznejších dejových zvratov. Postavy sú buď hysterické, alebo ukotvené vo svojej prostoduchosti( malý čierny Chris Rock mi liezol neskonale na nervy). Vygradovanie a napätie bolo pre mňa nulové a hoci atmosférou sa jedná o zaujímavý počin, 3 rozdielne paralely rovnakej iniciatívy považujem za celkom nudné, hlavne ak sa v určitom bode stretnú, len aby si vymenili poznatky a každý zase išiel svojou cestou. Netvrdím že je to zlé, ale rovnako ako Night Manager som v rámci seriálu stúpil vedľa a nechal sa pritom oblbnúť pozitívnymi hodnoteniami. Carpetnera, Poltergeista a Kinga zbožňujem. A hoci to na nich výrazne odkazovalo, v tomto prípade ma to nechalo skôr chladným. Mrzí ma to. 60%. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (52)

  • V závěru zazní skladba „Nocturnal Me“ od skupiny Echo & The Bunnymen. (Duoscop)
  • Jeden z výzkumníků, který projde portálem ve zdi do světa na druhé straně, se jmenuje Shepard (Cody Robinson). Alex Shepherd, hlavní hrdina videohry „Silent Hill: Homecoming“ (2008), je mladý voják, který se častokrát vydává do dimenze zvané Hell Descent, kam prochází skrz portál ve zdi. Jedná se tedy o další z odkazů na tuto videoherní sérii. (HellFire)
  • Než Jonathan (Charlie Heaton) odejde hlavním vchodem ze školy, kde předtím na nástěnku pověsil plakát s oznámením o zmizení svého bratra, můžeme v momentě, kdy se zapne školní rozhlas, zaslechnout nezřetelný hlas, jak říká: „Mommy“ („Mami“). (HellFire)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno