Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 1

(série)

VOD (1)

Epizody(8)

Ve městě Hawkins, ve kterém se dějí podivné věci, se sice po jednom chlapci slehne zem, ale objeví se dívka, která vládne silami, které jako by byly z jiného světa. (Netflix)

Recenze (193)

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je retro, jak má být!! Osmdesátá léta jsou zde zachycena dokonale, i hudební složka je absolutní! Fantastický seriál! Spousta odkazů na kultovní horory jako The Thing, Evil dead, Alien, Kingovy scifárny nebo sérii Star Wars, či Spielbergovy filmy. Obsazení party kamarádů spolu s dívkou Eleven je perfektní a přirozené. Neskutečná temná stylizace " Druhé strany " je fakt bomba! Nejlepší sci-fi hororový seriál za poslední dobu. Těším se na druhou sérii. ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pro mě jeden z takovejch těch dnešních typickejch "vlajkovejch" seriálů - vlastně je to všechno hrozně vymazlený a kouká se na to dohromady pěkně, jen tomu něco prostě chybí. Stejně jako tady - skvělá Winona a úžasná atmosféra prvních dílů, kdy člověk fakt přemejšlí, co se to kurva děje (společně s celkem sympatickym, pro mě ale nijak zásadnim odkazem na konec americkejch osumdesátek), která v sobe ale nakonec nemá nic víc, než co člověk podle těch prvních dílů tak trochu odhaduje. A právě tohle něco navíc, něco zajímavýho, nějakej další nápad nebo prvek, to mi tam chybělo (POZOR, TROLEJ) - nakonec přišlo "jen" prozaický vysvětlení původu Eleven, nakonec to byla fakt "jen" paralelní dimenze, nakonec to nebylo o ničem jinym než o zlikvidování tý jedný obludky (s tim, že ten konec byl na mě obecně moc doslovnej, moc dlouhej, moc zbytečnej... - a to i včetně to slizkýho slimáka nebo čehosi, co jen prvoplánově a bezskrupulózně mělo otevřít vrátka pro další série). To všechno jsou ale jen důvody, proč to nepovažuju za jeden ze zásadních seriálů - jinak se na to totiž kouká fakt dobře a smysl vidět to rozhodně má. ()

Reklama

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Opravdu spíše 7hodinový fantaskní rodinný film, u kterého by se mi, předpokládám, více osvědčil sledovací "maratón", než dávkování 1 díl týdně. Nicméně i při 2. variantě jsem si klučičí dobrodružství s jasnou "80s DNA" (výprava, hudba, styl) báječně užil. Výrazněji s přibývajícími epizodami, protože některé linky (např. hroucení zoufalé matky, zamilovanost premiantky do třídního plejboje), byť později obhajující svou příběhovou opodstatněnost, mě bavily mnohem méně než jiné (osud "Jedenáctky", pátrání zarputilého šerifa, rošťáckost party kluků). Rozjížděly se tedy poněkud rozvláčně až do SPOILER paralelního temného světa, jenž mi zase přišel poněkud "za hranou". ()

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když jsem zjistil, že už je venku čtvrtá série tohohle kdysi tak zbožňovaného seriálu (a protože jsem nehodnotil jednotlivé epizody), jsem se rozhodl zhlédnout ho od začátku do konce. A na druhé zhlédnutí musím přiznat, že úvodní série jistě dostála hype, který ji obklopoval už od začátku. A vůbec se nedivím, že si Stranger Things tolik lidí zamilovalo. Ono totiž jde opravdu o skvělý počin, který ženou ke hvězdám zejména postavy, hudba a celkové kvalitní dramaturgické zpracování. O to smutnější je, kam až dokázala sklouznout třetí řada, která není ani slabým odvarem té první. Z takové první série si pamatuji hodně, i když jsem ji viděl poprvé hned po uvedení seriálu, zatímco ze druhé nevím skoro nic a třetí mi utkvěla v paměti jenom proto, že byla nesmírně špatná. Jako kdyby se tvůrci vyprdli na jakoukoliv snahu o unikátnost a vezli se na vlně oblíbenosti. Možná při druhém zhlédnutí změním názor, ale možná taky jednou vyhraju miliony v Sazce... ()

fmash 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemně civilní, skoro nepřehnané, až na v závěru typickou stoupající výslovnost (tajemno mizí, nahrazováno zobrazením všeho dříve jen tušeného) dokonalé ztvárnění dětského sci-fi hororu. Pro mě od E.T. možná nejlepší podívaná svého druhu, ale pravda je, že zase tolik toho na pultech není (nebo se nepídím). V pohodě 4¾, jen mi není jasné, jak to chtějí nafukovat na druhou sérii, k čemuž slimejš v umyvadle v úplném závěru jednoznačně a pro mě nepříjemně nasvědčuje. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (52)

  • První epizoda celé série, která se odehraje během jednoho dne. Předchozích šest epizod začínalo v noci a končilo následující den. (HellFire)

Reklama

Reklama