Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Will po cestě domů od kamaráda zahlédne něco děsivého. Nedaleko přitom v útrobách vládní laboratoře číhá zlověstné tajemství. (Netflix)

Recenze (66)

dANo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skvelý začiatok seriálu pre niekoho, ako som ja... t.j. seriály veľmi nevyhľadávam a už vôbec nie také, ktoré majú viac sérií. V tomto prípade som si povedal, že teda mrknem prvý diel a uvidíme, čo ďalej. A keď to skončilo, tak som ostal sedieť ako prikovaný a bolo jasné, že si to pozriem celé... :o) ()

Sany33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Príbeh: Tajomstvu z vládneho laboratória sa podarí dosať na slobodu a je ohrozený osud malého amerického mestečka. Prevedenie: Nostalgia v každom smere. Páčila sa mi hudba doby aj dračí doupe. Bajky ako najlepší dopravný prostriedok. Odvíjajúce sa viaceré dejové linky dávajú vedieť že sa ráta z viac sériami. Pocity: Zatiaľ ma to veľmi neohúrilo. Príjemný návrat do 80. rokov. Ale dekel mi to neodpálilo. Asi som mal veľmi veľký Hipe. 55% ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvním dílu to na nějaké dlouhé bratříčkování nevidím. Hned v prvním dílu mi tvůrci dokázali vytvořit si totální averzi k jednomu prostorově výraznějšímu chlapci, který je pravděpodobně i postižený a byl do seriálu vložen právě proto, aby tvůrci dostali také nějaké ty dotace. Ještě více se mi znelíbila Winona Ryder, která brutálním způsobem přehrává a já ji nevěřím jediné slovo. No, nevidím to na začátek na více než dvě hvězdy. Dost dobře nechápu, proč zde bije do očí takřka 90 % a téměř všichni se rozpouští nadšením. Občas na mě dýchla příjemně tajemná atmosféra, ale nemyslím si, že jsem byl svědkem nějakého kinematografického zázraku. ()

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

„Joyce, tohle je Hawkins, jasný? Víš, co nejhoršího se tady stalo za čtyři roky, co tu dělám? Víš, co bylo nejhorší? Když sova napadla Eleanor Gillespieovou, protože si myslela, že má na hlavě hnízdo.” Jenže Will se skutečně ztratil, toulající se vyholená holčička je skutečně zvláštní a v laboratoři tajné organizace sídlící za městem se skutečně dějí podivné experimenty. Vypadá to na solidní dávku citlivých odkazů na slavná díla 80. let. Milá pocta sci-fi kouskům i mysteriózním hororům dané doby. ()

Cybershot 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pamätám si na čas v ktorom som seriáli z Netflixu považoval sa prevažne nezaujímavé,nudné a nekvalitné. Zrejme kvôli známemu "meme" (Anime,Manga,Netflix Adaptation) avšak musím povedať že prvá epizóda ma veľmi prekvapila. Najviac ma prekvapilo herecké stvárnenie pre mňa doteraz neznámej herečky Winona Ryder (Joyce). Vo svojej roli veľmi autenticky znázornila strátu syna. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (12)

  • Úvodní scénka, kdy kluci hrají hru na hrdiny „Dungeons and Dragons“, je odkazem na film E.T. - Mimozemšťan (1982), ve kterém jsou nám podobným způsobem představeni hlavní protagonisté. Kromě toho můžeme na pozadí zahlédnout plakát ke kultovnímu snímku Věc (1982). (HellFire)
  • Scéna, ve které šerif Hopper (David Harbour) sepisuje hlášení, je úmyslně natočena tak, aby připomínala podobnou scénu z Čelistí (1975), což je jeden z nejoblíbenějších filmů režisérských bratrů Dufferových. (HellFire)
  • Hopper (David Harbour) se zmíní o Eleanor Gillespie, což je odkaz na videoherní sérii „Silent Hill“, kde hraje hlavní hrdinku postava jménem Alessa Gillespie. Alessa sdílí mnoho podobností s Eleven (Millie Bobby Brown) – má řadu paranormálních schopností včetně telekineze, levitace a astrální projekce a v dětství se musela vyrovnat s týráním. (HellFire)

Reklama

Reklama