Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Lucas, Mike a Dustin se snaží domluvit s dívkou, kterou našli v lese. Hopper zpovídá ustaranou Joyce kvůli znepokojivému telefonátu. (Netflix)

Recenze (47)

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vypadá to na seriál (ano, vím, že jsem pozadu), který divák musí sjet za pár dní/večerů. Kdo nebude kamarádce přát postelové dobrodružství, špatně skončí. Tři kamarádi se dál snaží najít čtvrtého do party a přitom skrývají holčičku, na které je divné snad úplně vše. Do toho údajná sebevražda a brzy další záhadné zmizení. Na tenhle zapadákov je toho už krapet hodně. Holt před Rusáky je třeba mít se neustále na pozoru. Bratrské duo Matt a Ross Dufferovi na nás postupně nakládá dravou mysteriózní atmosféru, dokáže parádně míchat žánry, nespočet podobností a odkazů všechny fandy dokonale uspokojí. Zatím jsem nicméně opatrnější. ()

Esgalnor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tempo oproti minulé epizodě trochu zvolnilo a přibylo několik nicneříkajících pasáží. I tak je to pořád nadprůměr a ty čtyři hvězdy jsou hodně blízko u pěti. Především herečka ztvárňující El zde ukázala něco ze svého obrovského hereckého talentu. Na to, že tý holce je 12, tak herecky válí. Zaujala mě postava Barb, takže mě mrzí, že už nedostane o moc víc prostoru. Jinak konec epizody nebyl takový cliffhanger jako minule a hororové atmosféry bylo také méně, pořád je ale ta napínavá atmosféra hustá a občas by mohla konkurovat lecjakému thrilleru. A mě ten seriál stále skvěle baví. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani po zhlédnutí druhého dílu jsem žádnou genialitu seriálu nezaznamenal. Zato jsem zaznamenal spoustu paradoxů. Například ten nejvýraznější, že jsou všichni zúčastnění přesvědčeni o tom, že kouzelný chlapeček s číslem 11 je vlastně kouzelná holčička. Či druhý nejvýznamnější paradox, že malý černoušek zde hraje malého inteligentního černouška. Jinak se to celé táhne v rytmu prvního dílu. Není to tedy ani lepší a ani horší. Snad jen Winona mě více odpuzuje. ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chlapci privedú !Jedenástku" do Mikeovho domu a ten jej dá prezývku El. Mike s kamarátmi sa dozvedia o tom, že El hľadajú !zlí ľudia" a zistia viac o jej schopnostiach aj o tom, že by mohla vedieť, kde je Will. Willova mama dva večere po sebe obdrží hovor v ktorom počuje dýchanie a je presvedčená, že jej volá Will. Mikeova staršia sestra sa zúčastní párty u jej priateľa s kamarátkou Barbarov. Krik z domu privedie k ich záhrade Willovho brata Jonathana, ktorý hľadá Willa v lese po tom, ako navštívil ich otca a zistil, že Will uňho nie je. Seriál má prekvapujúco dobrú atmosféru, avšak v porovnaní zo seriálom Dark sa zameriava na mladšiu generáciu. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá epizóda má jeden menší nedostatok. Netvrdím, že seriál je originálnym poňatím jednej skvelej dekády ( 80. roky ) a je jedným veľkým odkazom na jej kinematografickú činnosť, ale takmer doslova vykradnúť jednu sekvenciu zo Spielbergovho E.T., tak ďaleko to ísť až nemuselo. Odkazy áno, vykrádanie nie! ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Než Jonathan (Charlie Heaton) odejde hlavním vchodem ze školy, kde předtím na nástěnku pověsil plakát s oznámením o zmizení svého bratra, můžeme v momentě, kdy se zapne školní rozhlas, zaslechnout nezřetelný hlas, jak říká: „Mommy“ („Mami“). (HellFire)
  • Když se kluci v suterénu baví s Eleven (Millie Bobby Brown), Dustin (Gaten Matarazzo) nosí tričko s nápisem „Drama Club“. Gaten Matarazzo je ve skutečnosti velkým fanouškem divadla a není tedy divu, že svou kariéru začal hraním a zpíváním na Broadwayi. (HellFire)
  • Při rozhovoru kamarádů padne jméno Michael Myers, postavy maskovaného zabijáka z hororové filmové série Halloween (od r. 1978). (Duoscop)

Reklama

Reklama