Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Will po cestě domů od kamaráda zahlédne něco děsivého. Nedaleko přitom v útrobách vládní laboratoře číhá zlověstné tajemství. (Netflix)

Recenze (69)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nie som si istý takto spätne, či je priznanie žánru a nadprirodzených prvkov hneď v úvodných minútach tým najsprávnejším riešením, ale vzhľadom na fakt, aký fenomén sa zo seriálu stal, tak asi aj áno. Hneď je jasné, že pôjde o nostalgickú a postmodernú nôtu a že okrem sledovania deja máme priam nakázané sledovať odkazy na všeličo možné z osemdesiatok. Taktiež rozloženie na tých dobrých a zlých je jasné už od prvej časti. ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Konečně jsem se k tomu dostal,protože jsem stále nevěřil,že to bude nějaká velkolepá bomba,kde vystupuje plno dětských herců.Inu,pilot se snažil,ale to co jsem čekal,jsem bohužel dostal.Pilot na to jde chytře a hned se někdo hledá.Asi nejvíc klišé jak zaujmout.Neříkám,že to byla nějaká velká chyba,pilot tím pádem se snažil být produktivní a nechat si dost věcí na další díly.Dám ještě dva díly,kdy se jak už bývá v seriálech rozhodující,kde se člověk zažere do postav nebo ne.Popravdě jen díky humoru,sem tam v pálený hudbě a že Netflix pořád umí,jsou seriály.Zatím jen těch 65%. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Retro atmosféra, díky které je to tak strašně slavné, tu je. Jenže retro atmosféra nevyvolá mystično a právě to tady skoro není. Fakt, seriál, co je pojmenovaný Starnger Things v sobě nemá skoro žádnou divnou věc, která by nahnala husí kůži. Jo, jedna scéna přijde, úplně na konci, díky které to asi s tímhle seriálem nevzdám a budu pokračovat. Zatím jedno velké zklamání. Jo, to rádoby retro intro a většinou se tam nehodící hudba mě spíš irituje... Taky to ještě nevzdám kvůli tomu, že tohle mají na svědomí režiséři filmu Hidden a vím, že oni mají na to, vytvořit atmosféru. ()

WathanajX 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poslední dobou narážím jen na průměrné až podprůměrné filmy a seriály… Tak jsem si řekla, co takhle začít sledovat něco, co má skvělá hodnocení, těší se všeobecné oblíbenosti, a navíc mi to všichni horem dolem cpou. Výsledkem hledání bylo toto dílo. Bohužel, a to fakt hodně smutný bohužel mě po prvním díle vážně nic na tomhle seriálu neuchvátilo. Já nevím ale má představa je taková, že první díl má diváka nadchnout a zaujmout natolik že se zatajeným dechem bude sledovat až do úplného konce. Nejspíš jsem asi od tohohle seriálu prostě jen moc očekávala. Zatím mě zaujala tajemná atmosféra, hororové prvky, a to že se jedná o fantasy. Zmizení dítěte za záhadných okolností je fajn téma stejně jako i to, co se kolem této záhady děje. Jinak kromě zatím dobrého děje jsou postavy pro mě trochu katastrofa jelikož – je to divný ale je to tak – prostě nemám ráda a nevyhledávám filmy/seriály kde hlavní roli hrají děti. Co mi dál vadí a dost je téma osmdesátek. Proboha, co mají všichni s touhle dobou. Já prostě na ní nevidím nic tak extra a možná taky proto mě seriál moc neoslovil. Ale hodlám u něj zatím vydržet i když to podle mě ZATÍM není taková bomba, jak jsem čekala. Hodnocení: (3*) ()

Tom10000 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1.díl. Rok 1983. Skupina kamarádů (mladých kluků) hraje výpravnou hru. Will, jeden z nich, se vrací domů za rodiči. Cestou se však stane obětí podivného stvoření (spíše stínu), před nímž se rozhodne utéci. Schová se do stodoly. Nestihne však ani nabít pušku, aby se bránil, a zmizí. V jiné části příběhu se setkáváme s mužem, vědcem, jemuž uteče divné monstrum. Spolu s ním i velmi mladá dívka. Ta se začne toulat městem, dokud nenarazí na restauraci, a tedy i na jídlo. Jmenuje se prý "11", jak má vytetováno na ruce, a neumí mluvit. Dokáže však myslí zastavit větrák. Když a ni přijdou vědci, dva z nich zabije a uteče do lesa. Kluci pátrají po ztraceném kamarádovi, a v lesích na ni narazí. 80 procent, docela dobrý začátek. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (12)

  • Úvodní scénka, kdy kluci hrají hru na hrdiny „Dungeons and Dragons“, je odkazem na film E.T. - Mimozemšťan (1982), ve kterém jsou nám podobným způsobem představeni hlavní protagonisté. Kromě toho můžeme na pozadí zahlédnout plakát ke kultovnímu snímku Věc (1982). (HellFire)
  • Při postelové scéně slyšíme megahit „Africa“ skupiny Toto. (Duoscop)
  • Když Will Byers (Noah Schnapp) a Dustin Henderson (Gaten Matarazzo) závodí na kolech o komiks, vyhraje Will, ale navzdory tomu v závěru epizody při hledání Willa v lese Dustin křičí, že mu Byers dluží vyhraný komiks. (Delock)

Reklama

Reklama