Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 2

(série)
Trailer 2
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2017, 7 h 47 min (Minutáž: 46–62 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Noah Schnapp, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Sadie Sink, Natalia Dyer, Charlie Heaton (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Od podivného Willova zmizení uplynul téměř rok. A život v Hawkinsu se ještě nepodařilo uspořádat. Ani zdaleka. (Netflix)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (279)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tvůrci se netají tím, že to neberou jako druhou řadu, ale jako klasické osmdesátkové (jak také jinak, že?) pokračování; odtud ostatně ona dvojka v názvu. Má to tedy veškeré příznaky právě dvojek; větší, delší, dražší, epičtější, více postavené na tom, co se prvně osvědčilo, zalidněnější, více je v sázce a vůbec je to pojaté (i vystavěné) jako druzí Vetřelci k prvnímu Vetřelci. Můžete slyšet kritiku, že to má pozvolný rozjezd, jednotlivé linie si jedou až příliš dlouho po své ose, některé ze songů jsou používány vyloženě prvoplánově a samostatně stojící sedmá epizoda je jak z jiného seriálu (stylově a co hůře i kvalitativně). A jde o oprávněné i pravdivé výtky. Speciálně ta poslední výtka, doufám, nepředznamenává směr, kterým se to hodlá v budoucnu ubírat. Jenže... Klady (od obsazení a práce s charaktery přes vyloženě neseriálovou filmovost až po působivou atmosféru zvládající multižánrový pastiš a kongeniální plesový epilog) stále drtivě převažují a i nadále je to v každém myslitelném ohledu od Dufferů točené přímo mě na míru; zvlášť pak pátá, šestá, osmá a devátá epizoda. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

No fakt nevím, na to, jak moc očekávaná pecka to byla, mě to celkem zklamalo. Buďto měli nechat více dílů, ať se to může více rozjet, a nebo měli dát rychlejší náběh, protože mi přijde, že za těch 9 dílů se tam nic extra zajímavého nestalo, do 8. dílu jsem pořád čekal, až se něco začne dít, 8. díl uplně super a poslední díl zase úplně super zklamání. Nevím, nic extra to nebylo. Něco mezi 3-4 hvězdama... ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak,můžeme bilancovat. Začnu tím,čím vším,tato 2.s.není-není slabší,není horší a není ztrátou času. 2.s.je JINÁ. Velikou otázkou,kterou si ovšem musí zodpovědně zodpovědět každý z vás je,chtěl to někdo? Stál o to někdo? Já tedy (se přiznám ne),ale díky opět bezchybným hereckým výkonům a i navzdory, mnohem silnějšímu příklonu k postavám,než k hororově/thrilerové lince,kterážto jest v 1.s.,jsem v podstatě spokojen. Vyřešilo se zde několik nedořešených linek z 1 a to je moc dobře. Na druhou str.,má velmi oblíbená (ale trávit dovolenou bych tam tedy nechtěl,říkám díky),jak ji já nazývám,Dark Mirror dimenze,zde ztratila hodně ze své děsivosti. S čímž jsem ale už dopředu počítal,protože bylo po skončení 1.s. jasné,že se autoři v pokr.více rozjedou a přestanou uplatňovat zásadu,kterou vždy razil velký mistr Hitchcock-´čím méně toho ukážete,tím víc vyděsíte a napnete´. Jsem si ale jist,že pokud tvůrci ve 3.s. spojí propracovanost postav a jejich vzájemné vztahy ze 2.s. s klaustrofobicko/mrazivou atmosférou hustou tak,že by se dala krájet,z 1.s.,bude 3.s. (jestliže bude poslední),absolutní top, the best, etc.:-) Dodatek : a ještě tolik-ve scénách z Chicága to vypadá,jako by divák omylem přepnul na Heroes či nějaký X-men seriál. Ne,že by mi to vadilo,ale přišlo mi to trochu srandovní. A na závěr mohu prohlásit,že po husté 1.s.,jsem neviděl pohodovější mix Everwoodu s Báječnými Léty:-) Ale Sama Křepelku zabíjet nemuseli,parchanti. Též potěšil (tentokrát v kladné roli),hajzl Carter J.Burke z Aliens. A Winona je zase sama. Pokud ji autoři hodlají ve 3.s.opět dát partnera,tak doufám,že se k němu zachovají o moc lépe,než v této. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bigger, stronger, faster. Šlape to bez větších zaváhání, ale vlastně chvílemi až příliš na jistotu. Ve třinácti uměla děcka svoje vztahy vyhrotit i v osmdesátkách, nepochybuji o tom a trochu mě mrzí to opatrné našlapování kolem. Každopádně, letos ještě o něco víc než před rokem je vidět, jak moc je to Dufferovic dítko, se kterým si rozumí nejlépe oni. To režijní drolení dost bije do očí a na plnou palbu se to vyšvihne až v úplném závěru. Koketoval jsem s tou myšlenkou už minule, ale tenhle nepřiznaný filmový portál do Black messa ocení devět doktorů Freemanů z deseti. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stalo se to, čeho jsem se bál, první série byla tak kvalitní, že ta druhá jí nemohla dorovnat i když šanci by možná i měla, kdyby si tvůrci neodpustili pár klasických chyb. Přidání nových postav nemělo prakticky žádný zásadní význam, jen bylo zpomaleno tempo celé série. První dva díly skoro až o hovně, naštěstí v druhé polovině se série rozjede na plný pecky a hned mělo vše potřebný grády, napětí, scény zapadající do celku. Při závěrečný ploužákový diskošce jsem si vzpoměl na svý pubertální časy, to bylo moc krásný a přesný. ()

Galerie (320)

Zajímavosti (34)

  • V pokoji Billyho Hargrovea (Dacre Montgomery) můžeme vidět plakát prvního alba skupiny Metallica "Kill 'em All" z roku 1983 (2. série se odehrává v roce 1984). V této epizodě také zazní píseň „The Four Horsemen“ z téhož alba. (DarweyD)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama