Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4

(série)
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2022, 13 h 2 min (Minutáž: 63–150 min)

Hrají:

David Harbour, Winona Ryder, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Těsně před jarními prázdninami se do Hawkinsu vrací temnota. Čeká nás nová porce hrůz, děsivých vzpomínek a taky úplně nové nebezpečí, ze kterého tuhne krev v žilách. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 1

Recenze (299)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Celkem mě baví, že bratři Dufferovi se tváří jakoby sežrali patent na dobrou tvorbu a v celých prvních osmi dílech jim to vlastně všichni žerem i s navijákem, protože dokázali vytvořit komplexní, zábavné a extrémně dobré seriálové dílo, jenž víceméně nemá hluchých míst a jede na jedničku s hvězdičkou jak ve vizuálním aspektu, tak v herectví, napětí a všem, na co si divák vzpomene. O to větší šok je pak fakt, že se ve studiu při tvorbě posledního dílu asi všichni zkouřili, jinak si totiž nedokážu vysvětlit, jak se může takhle rozjetá série obrátit v naprosto klišovitou sentimentání patlaninu, ve které v posledním 3HODINOVÉM!!! dílu dostaneme doslova každý prvek, který dělá špatný film špatným filmem - šablonovitou kostru celé epizody, nudný průběh, po třech sériích klasický a popravdě už nudný cliffhanger, který snad už nikoho nemůže překvapit, a extrémní ždímání citů a slz diváka, jen aby měl pocit, že viděl “kvalitní finální epizodu”. Celý tento fakt pak zanechává prapodivně rozpačitou hořkost v puse z toho, že takhle výborná série dostala tak parodické zakončení. Až si říkám, jestli si z nás nedělají prdel. ()

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Délkou maximálně táhlé, ale zároveň i velice záživné. Čtvrtá série si vzala za úkol dát dohromady celou řadu různých dějových linek, což se jí daří krásně a s přehledem. Tentokrát tu máme hororovější sérii, zcela otevřeně reagující na osmdesátkový hit: Nightmare on Elm Street. Však i ten Robert Englund si zde zahrál epizodní roli. Padouch byl excelentní, hrdinům jsem fandil a tu a tam se ušklíbl nad pitomým nápadem či scénou. Všem ale kraluje zasedání občanů města, kde policii (jenž tuto schůzi svolala) vyruší jeden místní výrostek s protrženou hubou, který strhne pozornost na sebe a policie to ani nijak neřeší. Je to stejně tak pitomé, jako fakt, že tato dějová odbočka pak vyznívá do ztracena, zcela určitě na rozhodnutí samotných tvůrců. Tyto vady na kráse mi ve výsledku brání udělit čtvrté sérii lepší hodnocení, než pilotní sérii. Ve výsledku je to stejně na podobné kvalitativní úrovni. 90% ()

Reklama

Lucasion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"It's time..." Byly to neuvěřitelně dlouhé tři roky. Ale nakonec jsem se dočkal pokračování svého oblíbeného seriálu. A víte co? Zase je to další perfektní bonbónek! Nevím, jak to bratři Dufferové dělají, ale jejich scénáře mají atmosféru, nostalgii, šťávu, šmrnc a i emoce. Čtvrtá řada je dosud nejtemnější. Hrdinové jsou starší a je vidět, že celý příběh jde do finále. Každý začátek, má konec a u Stranger Things je o to hustčí, jak s poměrně málo epizodami mohli dojít, tak moc daleko. Je to už fenomén, který boří rekordy. Navíc pronikl do komiksů i knížek. Svět Upside Down je prostě sexy. Nejvíc jsou ale herci. Stranger Things má nejlepší obsazení ze všech seriálů, co jsem aktuálně sledoval. Napsal jsem to k první sezóně a platí to i u čtvrté. I tuhle sezónu jsem si naprosto užil a je vidět, že tvůrci gradovat umí. Celá série je neuvěřitelně epická a neustále šlape do pedálů. Už to není jedno monstrum v lesích s ztracený Will. Přátelé z Hawkinsu stojí proti nejsilnější nepříteli, kterého dosud potkali. Ten zabijí velmi brutálním způsobem náhodné kamarády. Klub Hellfire, tak musí do zbraně a varovat ostatní kamarády v Kalifornii. Vecna se totiž blíží. Všechny epizody jsem si užil, i když bych preferoval stejnou stopáž a raději více dílů. Přesto je ST4 nejlepší seriálovou událostí. Zase se jí to povedlo! Těšing na Pětku může začít! (97 %) ()

William_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po naprosto skvělé 3. sérii, která byla zatím moje nejoblíbenější, jsme se dočkali naprosto gigantické 4. série, která svojí délkou a budgetem bere dech. Avšak i přes obrovské očekávání se to opět povedlo - povedlo se nasytit nenasytné diváky novým příběhem, dokonalou 80´s hudbou, úžasnými postavami a nádechem nejúžasnější doby, tedy osmdesátých let v USA. Nebudu zde vypisovat co vše se stalo/nestalo, pouze smeknu kloboukem nad všemi, kterým se už 6 let daří produkovat jeden z nejlepších seriálů všech dob - Stranger Things. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Na to, jak to tady je hodnoceno, mám docela dost těch ale, které mě u této série trápí. Tím pozitivním je určitě Kate Bush a její teď už nesmrtelný song, který bortí hitparády po celém světě. Opět po 35 letech. Negativum pak vnímám hlavně v ruské lince, která mi přišla úplně zbytečná a pak i v atmosféře, ze které už není cítit ta dětská naivita, pro kterou jsem měl Stranger Things tak rád. Navíc ta délka těch epizod...tu si tvůrci také mohli odpustit. Poslední dvouapůlhodinová epizoda nastavovala kaši tak, že když by byla o hodinu kratší, vůbec nic by se nestalo. ()

Galerie (569)

Zajímavosti (77)

  • Během hraní v garáži vidíme odkazy na anglické heavymetalové skupiny Motörhead a Iron Maiden. (Duoscop)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Stranger Things dostanou další sérii

Stranger Things dostanou další sérii

30.09.2019

Přestože to tak nějak všichni očekávali, teprve nyní Netflix oficiálně oznámil, že prodlužuje fanoušky milovaný seriál Stranger Things o čtvrtou sérii. Zároveň s tím přišla zpráva, že tvůrci seriálu,… (více)

Reklama

Reklama