Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4

(série)
Trailer 2
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2022, 13 h 2 min (Minutáž: 63–150 min)

Hrají:

David Harbour, Winona Ryder, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Těsně před jarními prázdninami se do Hawkinsu vrací temnota. Čeká nás nová porce hrůz, děsivých vzpomínek a taky úplně nové nebezpečí, ze kterého tuhne krev v žilách. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 2

Recenze (297)

Marceloo 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

He's not going to stop. Ever. Not until he's taken everything. And everyone. Zážitok na celý život, ktorý ani nemá zmysel nejako obšírnejšie komentovať. Všetko tu v rámci emócií funguje epicky a Dufferovci si už istotne zaistili to, že na nich svet nikdy nezabudne. To, ako do seba všetko od prvej po túto sériu excelentne zapadá, je dychberúce. ()

L_O_U_S 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ačkoliv nemůžu říct, že bych byl vyloženě zklamán, nemůžu hodnotit výš. Nejsem totiž ani tak zklamán, spíš se naplnila má očekávání. Pozdější řady Stranger Things nikdy nedosáhnou kvalit těch prvních. Především z jednoho důvodu: je to totiž hrozně velké. Je mi fuk, že to Dufferovi předem avizovali. Jedná se totiž pravděpodobně o syndrom, kterým začne trpět každý seriál, když se začnou přidávat série – a to neplánovaně či plánovaně. Víte, kouzlo Stranger Things před lety spočívalo především v tom, že dokázaly správně zkombinovat osobní rovinu s rovinou „bigger picture“. Takové drobnosti, jako lezení oknem za přítelkyní do pokoje nebo sice vážné, ale pořád osobní starosti, jako je pohřešování syna, dávaly první řadě něco, s čím se člověk dokázal ztotožnit, něco, co sice v mnohdy tísnivé rovině ale přesto dokázalo seriálu dodat každodennost. Čtvrtá série sice na tohle úplně nerezignovala, ale od zhruba třetího dílu je středobodem většiny děje boj se záporákem z jiné dimenze. Jo, cením, že se Hopper už nechová jako retardovaný fotřík a že se postavy neprohánějí po vycíděné ruské základně uprostřed USA. Nicméně… Dufferovi tvoří stále větší a větší obraz, stále více a více propojují a vysvětlují, ale já bych prostě jen rád prožil s postavami ten civilní strach o blízké. Jasně, je tu Max, která dost možná nepřežije Vecnovo řádění, ale mně daleko víc sedělo, když postavy pořádně nevěděly, co se v Hawkinsu děje, po lese se potuloval možná tak jeden demogorgon a frajeři se ve škole rvali o holku. Méně je někdy více, ale zmlsanému publiku – vidno dle komentářů – prostě tyhle mega propojené vesmíry a mytologie sedí. Není divu, jsme ve věku marvelizace. Ze čtrté série jsem si teda nejvíc užil to, co zde sklidilo nejvíc kritiky, totiž první dvě epizody, kdy se celý děj teprve rozjíždí a postavy řeší své všednodenní starosti, a pak shledávačku na konci. Samotný záporák Vecna se ze začátku jeví zajímavě, ale horor postupně opadá, jak je jeho tajemství odhalováno (megaklišé „lidi jsou zlí, a tak je budu zabíjet, sice ze mě bude největší hajzl na světě, ale neva“), a ty rádobydramatické pauzy v každé větě a pomalá mluva jednoho doženou k přání, ať už se konečně vymáčkne a přestane házet ten drsný ksicht. Zároveň mám problém s tím, že ve spoustě scén není pořádně nic vidět – kritika, kterou si vysloužila bitva o Zimohrad ve Hře o trůny, by se dala aplikovat i zde. Asi byla blbost pouštět si poslední epizodu za bílého dne. V souvislosti s tím, jak se Hawkins na konci série promění, si té tmy a studených filtrů nejspíš v páté sérii užijeme dosytosti. (1 382.) ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Délkou maximálně táhlé, ale zároveň i velice záživné. Čtvrtá série si vzala za úkol dát dohromady celou řadu různých dějových linek, což se jí daří krásně a s přehledem. Tentokrát tu máme hororovější sérii, zcela otevřeně reagující na osmdesátkový hit: Nightmare on Elm Street. Však i ten Robert Englund si zde zahrál epizodní roli. Padouch byl excelentní, hrdinům jsem fandil a tu a tam se ušklíbl nad pitomým nápadem či scénou. Všem ale kraluje zasedání občanů města, kde policii (jenž tuto schůzi svolala) vyruší jeden místní výrostek s protrženou hubou, který strhne pozornost na sebe a policie to ani nijak neřeší. Je to stejně tak pitomé, jako fakt, že tato dějová odbočka pak vyznívá do ztracena, zcela určitě na rozhodnutí samotných tvůrců. Tyto vady na kráse mi ve výsledku brání udělit čtvrté sérii lepší hodnocení, než pilotní sérii. Ve výsledku je to stejně na podobné kvalitativní úrovni. 90% ()

maddy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Menej je niekedy viac. V štvrtej sérií sa zo Stranger Things stal seriál s prehnanými ambíciami, kde na desať minút dokonalých scén bohužiaľ pripadá šesťdesiat minút zbytočnej vaty. A kto bratom Dufferovcom povedal pri poslednej epizóde, že točia nový Interstellar (čo sa týka stopáže) nepochopím. Dve hodiny ničoho a nezmyselne konajúcich postáv na pol hodinu fantastických scén. Ťažko sa mi to hodnotí, pretože ten seriál vie ukázať kde je jeho sila, dopracovať sa k tomu však chce v Season 4 značnú dávku úsilia a trpezlivosti. Neviem prečo sme nemohli ostať pri cca 50 minútových epizódach z prvej sezóny, bolo by to dokonalé. Takto skôr priemer, pretože Season 4 je skutočne nehodná tých 13 hodín, ktoré si jej sledovanie vyžaduje. CELKOVO: 6/10 ... a záverečnú sezónu už plánujem vynechať. ()

DwayneJohnson 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je nad slunce jasné, že seriál Stranger Things se stal za těch několik sezón naprostým fenoménem. Vydělal spoustu peněz a tak jsem se nakonec zas až tak moc nedivil, že natočili tohle další pokračování. A jak jsem v předchozích dával víc, než bylo zdrávo, tady zůstanu nohama pěkně při zemi. Je to pořád hodně dobré, ale přece jen tam malý kousek chybí. Vlastně pořád stejný, nebo podobný muster. Padouch, El, parta ostatních dětí a tak to jde s malými odbočkami od první série pořád dokola. Neříkám, že mě to nebaví, jen mě to nedokáže udržet v takové pozornosti, jako v prvních dvou řadách. Takže upřímně doufám, že ta příští bude už nadobro poslední, protože odcházet se má prý v nejlepším. A to si tady nejsem ale vůbec jist. ()

Galerie (569)

Zajímavosti (77)

  • V úvodu scény odehrávající se v Kalifornii slyšíme u Eleven (Millie Bobby Brown) píseň „California Dreamin'“ od skupiny The Beach Boys. (Karlosik_4)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Stranger Things dostanou další sérii

Stranger Things dostanou další sérii

30.09.2019

Přestože to tak nějak všichni očekávali, teprve nyní Netflix oficiálně oznámil, že prodlužuje fanoušky milovaný seriál Stranger Things o čtvrtou sérii. Zároveň s tím přišla zpráva, že tvůrci seriálu,… (více)

Reklama

Reklama