Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4

(série)
Trailer 4
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, 2022, 13 h 2 min (Minutáž: 63–150 min)

Hrají:

David Harbour, Winona Ryder, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(9)

Obsahy(1)

Těsně před jarními prázdninami se do Hawkinsu vrací temnota. Čeká nás nová porce hrůz, děsivých vzpomínek a taky úplně nové nebezpečí, ze kterého tuhne krev v žilách. (Netflix)

Videa (7)

Trailer 4

Recenze (297)

dubinak 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

4. série. Mě už ta zaujatost tímto seriálem po třetí sérii trochu opustila, já jsem zastáncem hesla "v nejlepším se má přestat", a tak jsem do konce života asi upsaná k nespočtu seriálů, které se rozhodly mít další a další nové série a mně nezbývá nic jiného, než dívat se dál. Musím říct, že když jsem se dozvěděla, že každý díl má minimálně 75 minut, nechtělo se mi do 4. série ještě o to víc. No, první díl byl nuda, kde se nic nestalo, druhý, třetí, čtvrtý díl byl absolutní hororový nářez, k mému překvapení brutálnější, než kdy dřív s epickou výpravou a scénářem. Od pátého až osmého dílu jsem byla zase otrávená. Scény a některé dialogy mi přišly extrémně zdlouhavé, nudné a konkrétně linka s Eleven už mě fakt i kolikrát iritovala. No a na poslední díl, který čítá neuvěřitelných 150 minut jsem se musela trochu omámit zelenými bylinkami, abych to přežila a díky tomu to bylo nejeepičtější seriálové finále tohoto roku a naprostý výstřel do vesmíru. Tato série se liší od ostatních hlavně tím, že už to není ledajaké dětské sci-fi, ale pěkně děsivá, zlověstná nálož, která má poměrně vysoký body count. Dramatickou tečku tomu dodal i velice smutný epilog, ale můj názor je ten, že už pátou řadu rozhodně nepotřebuji, ale už teď vím, že mám zas vystaráno na dalších X hodin cesty do Upside Down světa. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

3 roky čekání se nakonec proměnily v notně roztahanou, stopáží přestřelenou, leč stále zábavnou podívanou, které notně spadne řetěz někde v půlce a já si dával delší a delší pauzy ve sledování a ještě navíc obecně nemám rád bingewatching. Takže i když Netflix řadu roztáhl na měsíc, já si to natáhl na dva a měl jsem co dělat, abych se vyhnul alespoň těm nejzásadnějším spoilerům. Naštěstí to na konci nabralo grády a poslední 2,5 hodinový(!!!) díl byl plný emocí, napětí a příslibů do závěrečné série, na kterou už snad kvůli covidu nebudem muset čekat další tři roky, ale jen dva. ()

Reklama

ledzepfan

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nevím no.. Čtvrtá série ze startu hezky brnká na temnější strunu, pár dílů tuhle temnotu vcelku chytlavě rozehrává aby ve čtvrtém díle vše extaticky ejakulovalo v jedné z nejintenzivnějších scén televizní historie... Potom se další čtyři díly jen zdlouhavě natahuje a slibuje velké finále, které je ve svých roztříštěných a překombinovaných dvouapůlhodinách jedním z nejblbějších a nejméně funkčních dílů všech čtyř sérií ST. Chvíli to vypadalo, že snad nakonec situaci přecejen zase zachrání Max, ale ten seriál prostě nemá koule uhnout z požadavků nejprostřednějšího mainstreamu. V čem se topí ten údajně největší seriálový rozpočet, to fakt netuším. Asi to jde na honoráře dětských hvězd, kterým agenti sestavili super smlouvy, jinak fakt nevím (cgi, triky, lokace, nic nevypadá jako, že by to potřebovalo extra money).. Takže co? Moc fajn první čtyři díly. Perfektní Max-finish čtvrtého. Obrovské zklamání ze zbytku.... Podtrženo sečteno= Nula od nuly pojde. ()

Helo 

všechny recenze uživatele

Totální náhul! Seriálová událost letoška! Bez jediný pochyby i když jsme teprve v půlce roku! Úvod je sice pozvolnej, protože je potřeba diváka uvést do novýho rozestavení figurek, ale pak se to začne rozjíždět a to po exponenciále ústící do dvouapůlhodinovýho(!!!!) finále, který je i přes velkofilmovou stopáž (kéž by to poslali do kina!) neskutečně nabušený. A nejenže má i velkofilmovou výpravu, vtip, strašně cool momenty, ale podařilo se v něm vybudovat hlavně brutální napětí a strach o postavy, jakej jsem v seriálu ani filmu už dlouho necítil. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pre mňa rozhodne sklamanie. Táto séria je ako celok skôr len nastavovanou kašou a marketingovým blizardom, ktorý sa z toho snažil spraviť očakávanú seriálovú udalosť prvej polovice sezóny. Zbytočný prechod z epizódnej minutáže na tú celovečernú, veľa zbytočne použitého materiálu ( tu sa strihač zrejme nudil ). Nabudúce ale očakávam zlepšenie, vyhliadky nie sú zlé. ()

Galerie (569)

Zajímavosti (77)

  • Ve čtvrté sérii cestovali herci a štáb na více míst, než kdy předtím, aby natočili záběry s fiktivními místy města Hawkins, Kalifornií a Sovětským svazem znovu vytvořenými na různých místech v amerických státech Nové Mexiko a Georgie; jmenovitě to byla města Albuquerque, Los Lunas, Jackson a dále pak v litevském hlavním městě Vilnius, kde hlavní natáčení sovětské věznice probíhalo ve věznici Lukiskes. (Trajektt)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Stranger Things dostanou další sérii

Stranger Things dostanou další sérii

30.09.2019

Přestože to tak nějak všichni očekávali, teprve nyní Netflix oficiálně oznámil, že prodlužuje fanoušky milovaný seriál Stranger Things o čtvrtou sérii. Zároveň s tím přišla zpráva, že tvůrci seriálu,… (více)

Reklama

Reklama