Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4 (2022) (série)


Kapitola první: Klub Hellfire (S04E01)

(epizoda)
  • USA Chapter One: The Hellfire Club

VOD (1)

Obsahy(1)

El na nové škole šikanují a ona se nemá jak bránit. Joyce otevírá tajemný balíček. V Hawkinsu zamíchá hubatá hráčka pořadím účastníků noční herní seance. (Netflix)

Recenze (90)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naši mladí hrdinovia sú na strednej škole a s tým prichádza aj určitá zmena atmosféry. Pokiaľ neradi trávite filmový/seriálový čas na americkej high school, možno budete trpieť, a keď nemáte radi basket v telocvični, tak detto. Mňa to ale bavilo, rovnako ako aj jedna šikovná paralelná montáž. V závere ale tvorcovia vytasia scény ako z čistokrvného nadprirodzeného hororu a postavy vôbec nešetria. Vystraší to, má to tú správnu atmosféru a chcete vedieť, čo bude ďalej, respektíve ako sa s tragédiou vysporiada okolie. ()

Mejras5 

všechny recenze uživatele

Dost pomalý a celkem nudný start, ve kterém většina postav nic nedělá a jsou zde jen kvůli tomu, že byly v předchozích sériích, viz. Nancy, Robin, Will nebo Jonathan. Jasný člověk by mohl říct, že jde jen o první epizodu a časem se to vše rozjede ale pokud má stopáž hodinu a čtvrt a hromadu známých postav, tak mi přijde škoda ztrácet čas sledováním srdceryvného projevu kapitána basketbalového týmu. ()

Reklama

tomik99 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak už bývá u Netflixu zvykem a vlastně i u mě každoročně u jakéhokoliv seriálu počínající prvním dílem - znovu jsme tu měli dlouhonatahovaný úvod, kde jsme zjistili, co naši hrdinové dělají. Zajímavé rozhodně bylo, jak někteří kluci vyspěli a chtějí dospět, zatímco ostatní jsou stále jen děti. Zápletka se ukázala až na konci, takže tady není moc co hodnotit. Párkrát jsem se při epizodě nudil, ale ještě za to nebudu snižovat hodnocení. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tři roky čekání stálo za to! Ten pocit radosti z toho, že vidíte svoje oblíbené postavy, slyšíte tu skvělou hudbu, a celkový styl seriálu stojí za to. Technická stránka je lepší každou sérii a jde vidět, že Netflix do seriálu ty peníze opravdu narval. A já to celému seriálu neskutečně přeji. Jsem zase zamilovaný a strašně se těším na zbytek řady a co si bratři Dufferovi vymysleli tentokrát. Btw poslední hororová scéna, která evokuje Elm Street neměla chybu. Nový záporák vypadá fantasticky! :-) ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z dalšího pokračování jsem měl samozřejmě obavy. Řekl bych oprávněně, neboť Netflix v poslední době zmrví na co jen sáhne. Naštěstí se zatím zdá, že seriál stále neopustilo někdejší kouzlo a drží si poměrně vysokou úroveň. I když byl úvod tak trochu zdlouhavý, nevím jak vy, ale já opětovné seznámení s hlavními představiteli rozhodně potřeboval. Proto je skvělé, že se dílo může i nadále pyšnit velice poutavým způsobem vyprávění, což se obzvláště v těchto nezáživnějších částech skutečně hodí. Takto zdařilý úvod série mne nakonec nasměroval k té čtvrté hvězdě, neboť ačkoli první epizoda nebyla nijak zvlášť nabitá, uteklo to jako voda a už se nemohu dočkat přídavku. Kvalitu následně potvrzují i překvapivě dobré hororové prvky. Tak snad ani ten zbytek nebude k zahození. 79% PS: Všechnu tu teatrálnost ohledně průběhu basketu a D&D si mohli odpustit a považuji průběh obou zápasů za nejslabší část epizody. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (11)

Reklama

Reklama