Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4 (2022) (série)


Kapitola první: Klub Hellfire (S04E01)

(epizoda)
  • USA Chapter One: The Hellfire Club

VOD (1)

Obsahy(1)

El na nové škole šikanují a ona se nemá jak bránit. Joyce otevírá tajemný balíček. V Hawkinsu zamíchá hubatá hráčka pořadím účastníků noční herní seance. (Netflix)

Recenze (90)

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z dalšího pokračování jsem měl samozřejmě obavy. Řekl bych oprávněně, neboť Netflix v poslední době zmrví na co jen sáhne. Naštěstí se zatím zdá, že seriál stále neopustilo někdejší kouzlo a drží si poměrně vysokou úroveň. I když byl úvod tak trochu zdlouhavý, nevím jak vy, ale já opětovné seznámení s hlavními představiteli rozhodně potřeboval. Proto je skvělé, že se dílo může i nadále pyšnit velice poutavým způsobem vyprávění, což se obzvláště v těchto nezáživnějších částech skutečně hodí. Takto zdařilý úvod série mne nakonec nasměroval k té čtvrté hvězdě, neboť ačkoli první epizoda nebyla nijak zvlášť nabitá, uteklo to jako voda a už se nemohu dočkat přídavku. Kvalitu následně potvrzují i překvapivě dobré hororové prvky. Tak snad ani ten zbytek nebude k zahození. 79% PS: Všechnu tu teatrálnost ohledně průběhu basketu a D&D si mohli odpustit a považuji průběh obou zápasů za nejslabší část epizody. ()

Košoun 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, ale první díl byl hooooodně natahovaný cringe. Úvod nadějný, ale tím to na většinu stopáže skončilo. Trapný dramata i humor a přestárlí středoškoláci. Pro tohle nikdo na ST snad nikdy nezačal koukat. Snad se další díly budou ubírat více k atmosféře jako měl konec dílu, který to zachránil. ()

Reklama

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden ze projektů, co z Netflixu udělal giganta seriálového světa, se konečně vrátil a zaslouženě trhá streamovací rekordy. Mráz po zádech mi začal běhat už při rekapitulaci předchozího dění a co mě fakt odzbrojilo, bylo dostavení se té neuvěřitelné nostalgie z dob, kdy jsem ST zkusil v roce 2016 zcela náhodou. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už po čtvrtý jsem se zamiloval.... Otvírák nový řady je z takřka všech hledisek feel-good teenage limonáda – jenže tuhle subžánrovou rovinu mám u Stranger Things ze všeho nejradši. Závěrečný mix Evil Dead a Noční můry v Elm Street nemá chybu. Indiánský stoner Argyle a dealer Eddie jsou moje nová crush. ()

-bad-mad-wolf- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Jsme šáhlí nerdi" aneb solidní rozjezd, kámo. Prolínající/doplňující se vyprávění super, bossfight mrkal na pátou hvězdu, hudebně a atmosféricky opět eighties nerdgasm. Ocenit je třeba fakt, že ač ve vzduchu visí potenciál masivního rozpočtu, tvůrci prokazují snahu přitlačit i na stísněně hororovou strunu a mysteriózní komorno, což bylo doménou zejména první řady. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (11)

  • Ve 28. minutě, když jde Eleven (Millie Bobby Brown) po školní chodbě, můžeme v pozadí slyšet skladbu „Running Up That Hill (A Deal with God)“ od anglické zpěvačky a skladatelky Kate Bush, která vyšla na jejím pátém albu nazvaném „Hounds of Love“, které vyšlo v roce 1985. (Trajektt)

Reklama

Reklama