Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4 (2022) (série)


Kapitola první: Klub Hellfire (S04E01)

(epizoda)
  • USA Chapter One: The Hellfire Club

VOD (1)

Obsahy(1)

El na nové škole šikanují a ona se nemá jak bránit. Joyce otevírá tajemný balíček. V Hawkinsu zamíchá hubatá hráčka pořadím účastníků noční herní seance. (Netflix)

Recenze (90)

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Už po čtvrtý jsem se zamiloval.... Otvírák nový řady je z takřka všech hledisek feel-good teenage limonáda – jenže tuhle subžánrovou rovinu mám u Stranger Things ze všeho nejradši. Závěrečný mix Evil Dead a Noční můry v Elm Street nemá chybu. Indiánský stoner Argyle a dealer Eddie jsou moje nová crush. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naši mladí hrdinovia sú na strednej škole a s tým prichádza aj určitá zmena atmosféry. Pokiaľ neradi trávite filmový/seriálový čas na americkej high school, možno budete trpieť, a keď nemáte radi basket v telocvični, tak detto. Mňa to ale bavilo, rovnako ako aj jedna šikovná paralelná montáž. V závere ale tvorcovia vytasia scény ako z čistokrvného nadprirodzeného hororu a postavy vôbec nešetria. Vystraší to, má to tú správnu atmosféru a chcete vedieť, čo bude ďalej, respektíve ako sa s tragédiou vysporiada okolie. ()

Reklama

Košoun 

všechny recenze uživatele

Těšil jsem se, ale první díl byl hooooodně natahovaný cringe. Úvod nadějný, ale tím to na většinu stopáže skončilo. Trapný dramata i humor a přestárlí středoškoláci. Pro tohle nikdo na ST snad nikdy nezačal koukat. Snad se další díly budou ubírat více k atmosféře jako měl konec dílu, který to zachránil. ()

LUKICKK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak a je to tady, první epizoda této velmi očekávané série, a jo kurva, je to moc dobrý a najetý jak blázen. Dospívání a emoce dětí tady úplně překypuje a je to dobře. Scény z DnD a basketballu, které se prolínaly se mi moc líbily. Všechny postavy dostaly svoje slušné intro do téhle série a je to teď dobře rozjetý. Jako úvodní díl to funguje tak jak má a já nemám co vytknout. Hlavní záporák série na konci.... typičo to bude drsný. ()

ALIENka_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nechápejte mě špatně, není to úplně hrozný, a po otřesný třetí sérii bych řekla, že je čtyřka docela zlepšení. I když jak velký, si netroufám říct. Minulá série mě od celýho seriálu už dost odradila sama osobě (jak asi usoudíte z mých pikantních recenzí), takže od čtyřky toho zase tolik nečekám. Ale pořád si pamatuju první sérii a jako stará babuška vzpomínám na dobrý časy. Ještě když mi prvních pár minut návrat malý El a profesora z laborky připomněl bezchybnou první řadu. Představení nový éry v podobě střední taky není nejhorší, ale jsou z toho dost cejtit klasický klišé, karikatury šikanátorů, který se chovají přesně tak, jak se nikdo nikdy nechoval. Ne vážně, uvidíme někde vůbec reálnej obraz šikany? Tohle je tak přitažený za vlasy, to není možný. Obávám se, že se seriál zase ubírá cestou rádoby komedie, protože u těch příšerných vtipů si rvu vlasy už teď. Ale musím uznat, že ne všechny byly hrozný, třeba ruská panenka. Objevily se taky nový postavy, který vypadají aspoň na třicet. Proboha, to neměli nějaký herce, který by fakt vypadali jako středoškoláci? Tam mohli rovnou dát bandu 50ti letých, a nebyl by vidět rozdíl. Lucasova sestra mě pořád sere, ale za to jsem ráda, že Lucas dostal prostor pro trochu character developmentu. Hodnocení: nová hororová atmosféra skvělá, ale jinak ztrácím víru/10 ()

Galerie (55)

Zajímavosti (11)

  • „Heroes and Hellfire“ je název komiksu X-Men #134, na který se v seriálu několikrát odkazuje. The Hellfire Club je odkazem na skupinu mutantů v komiksu. (KGBelik)
  • V úvodu scény odehrávající se v Kalifornii slyšíme u Eleven (Millie Bobby Brown) píseň „California Dreamin'“ od skupiny The Beach Boys. (Karlosik_4)

Reklama

Reklama