Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mike letí do Kalifornie a v Hawkinsu se všechno zastaví kvůli mrtvole. Nancy hledá stopy a otřesený Eddie prozradí partě, co viděl. (Netflix)

Recenze (66)

HellFire 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jasně, takže Hopper zázrakem přežil výbuch na konci třetí řady a přišli si pro něho Rusáci. Tak určitě. Jak já nesnáším tyhle seriály, co se jen tváří, že zabíjí oblíbené postavy, aby je zase oživily. Mimochodem, proč je Will pořád jako třetí kolo u vozu? Už v předchozí řade byl naprosto nadbytečný, scénáristé si s ním vůbec nevěděli rady. V předchozí epizodě řekl všehovšudy deset slov, zbytek scén byly jen záběry na jeho obličej. Ve druhé epizodě jsme taky dostali pořádnou ukázku šikany, jak jistě probíhá na každé druhé americké střední škole. NOT. Mimochodem... jestli se nemýlím, tak tvůrci tímhle dílem jasně řekli, že když si někdo v Hawkins vymyslí zlou postavu, ona se zhmotní? V první sérii si děcka vymyslely Demogorgona a puf... byl tam. Tady si borec vymyslel nějakou Vecnu a puf... už je na světě. Zní to zajímavě, ale ta teenagerská omáčka okolo mě fakt nebaví. Určitě by neuškodilo ani ubrat na stopáži. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Z tohoto seriálu se stává karikatura, jejíž aktéři zcela vystoupili ze svých rolí. Příběh postrádá logiku, charaktery prodělaly téměř neodpustitelné změny. Šikana je přehnaná, skoro směšná. Krutosti neubývají, není divu, protože atmosféra prvních dílů je nenávratně pryč. Půlka postav stále dělá prdlajs a děj se natahuje neustálými flashbacky. Jak jinak než na proběhlá znetvoření... Chápu, že některé diváky může stále oslňovat atmosféra 80 let, to je asi tak to jediný, co tomu seriálu zbylo. Walkman, Running up that hill, kterou někteří objevili jako svatý grál (well done, clap clap) a trička s potiskem. ()

Reklama

HenryX018 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Perfektní soundtrack a výbornou příběhovou linku v Hawkinsu totálně KAZÍ příběhová linka s Eleven. Jako vážně? Reálně to není ani vtipný, všechny scény s Eleven a jejími "šikanátory" vypadají a působí jako Wattpad fanfikce psaná 12 letou holkou, určená pro další 12 leté holky. Ale tohle se snad ani těm 12 letým holkám líbit nemůže... Ale DAMN, Psycho Killer... RUN RUN RUN RUN! ()

dO_od 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

// Po dvou epizodách: Vypadá to víc jako film do kin než většina filmů, co Netflix vypouští ven. Má to furt tu boží 80s atmosféru. Každá série včetně téhle zvládá během pár expozičních scén posouvat charaktery dětí dál a dál s tím, jak dospívají, zatímco furt stíhá představovat nové a nové zajímavé postavy, tentokrát tu tedy máme vášnivého D&D dungeon mastera a kytaristu v jednom, který má náběh na nového oblíbence. Záporák se zatím profiluje jako jeden z nejlepších, přitom už ten loňský nastavil laťku dost vysoko. Kolem a kolem jsou ST zpátky v nejlepší formě, a kdo tvrdí, že ne, ten si akorát lže do kapsy, nebo už zapomněl, o čem tenhle seriál v jádru odjakživa byl a furt je. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Právě mi došlo, že Stranger Things nenávidělo Rusy, dříve než to bylo populární. Jinak se to zatím vyvíjí nad očekávání dobře. Je to vtipné, poutavé vyprávění v několika rovinách funguje bezchybně a dokonce je to místy i celkem strašidelné. PS: V této epizodě se odhalí jak se vlastně Red Guardian dostal do Ruského gulagu ve filmu Black Widow. 80% 😅 ()

Galerie (57)

Zajímavosti (9)

  • Když Robin (Maya Hawke) ukazuje seznam Ricků s účty ve videopůjčovně, pod číslem 10 je uveden Rick Sanchez, což je odkaz na populární animovaný seriál Rick a Morty (od r. 2013). (KGBelik)
  • Rezidence Byersových se nachází na Lonzo Way v Lenora Hills. V ulici Lonzo se nacházel Elliotův dům ve filmu E.T. - Mimozemšťan (1982). (KGBelik)
  • Ve 35. minutě, když si Mike (Finn Wolfhard), Will (Noah Schnapp) a Jedenáctka (Millie Bobby Brown) užívají jarní prázdniny na kolečkovém kluzišti, slyšíme v pozadí píseň „Tarzan Boy“ od italské kapely Baltimora, která vyšla v roce 1985 na jejich debutovém albu nazvaném „Living in the Background“. (Trajektt)

Reklama

Reklama