Reklama

Reklama

Stranger Things - Season 4 (2022) (série)


Kapitola sedmá: Masakr v laboratoři (S04E07)

(epizoda)
  • USA Chapter Seven: The Massacre at Hawkins Lab

VOD (1)

Obsahy(1)

Hopper se chystá na boj s monstrem. Dustin pitvá Vecnovy motivy a rozklíčuje zprávu z druhé strany. Jedenáctku posílí dávno zapadlá vzpomínka. (Netflix)

Recenze (97)

MERKATtv 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je až neskutočné ako celú túto sériu ťahá dole dejová linka s Eleven. Tvorcovia nám ukazujú úplne hovadiny a zbytočne sú potom epizódy hodinu a pol dlhé... Taktiež hlavná štvorica detí bola úplne upozadená a v tejto epizóde zažiarili Nancy, Steve, Robin a Eddie a naozaj scény s nimi bolo to najzaujímavejšie čo vzišlo z tejto série. Dejová linka s Ruskom je tiež fajn a na Willa a Mikea sa úplne asi zabudlo. Neviem no mám veľmi rozporuplné pocity z tejto série lebo Eleven robí stále to isté dokola a už ma to nebaví. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stranger Things byly vždy o postavách, o jejich radostech a strastech, dilematech, traumatech, a vnitřních démonech, díky čemuž s nimi dokázal divák vždy soucítit a ztotožnit se s nimi, zatímco ona mysteriózní omáčka okolo byla jen druhořadý katalyzátor děje – tentokrát je to však právě naopak a paradoxně to vůbec není ke škodě. Samozřejmě, jednotlivým protagonistům je jako vždy věnována náležitá péče, character development je i zde neodmyslitelným elementem, jenže nyní má stěžejní prim příběh, a divák si tak může užít jak dechberoucí výletovou exkurzi do Upside Down, tak důmyslnou šachovou hru, při níž tvůrci odhalí takřka všechny triky, fígle, a na stůl vyloží všechny karty, ne-li rovnou všechna esa z rukávu. Za tuhle podívanou o stopáži 100 minut by se nestyděl ani Štefan Král, natožpak Štefan Špilberg. ()

Reklama

LachtanShows 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zpočátku ty stopáže vypadaly jako šílenost, ve finále jsme za ně byli rádi a chtěli ještě nášup. Tenhle seriál se totiž vypracoval na tak precizní produkční základnu, že v mnoha svých nejsilnějších momentech strká do kapsy kdejaký vypiplaný film, a tudíž už tak nepůsobí jen šílenou minutáží. Ta ale uteče tak rychle, že ani nedutáte a už odpočítáváte dny do 1. července. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ač jsou před námi ještě dva díly čtvrté série, tak už nyní lze říci, že mnohé z předchozího děje do sebe konečně zapadlo. Samozřejmě mnohé postavy jsou pro mne krajně nesympatické, momentálně asi vede šišla (a já navíc myslel, že když už bude mít zuby, šišlat přestane), naopak jisté mé sympatie má permanentně užvaněná, ale upřímná Robin. V posledních částech jsem jen postrádal více retro muziky, v sedmé mě zaujali jen z dálky slyšitelní Duran Duran a rozhodně klasika - Phil Glass; Kate Bush je samozřejmostí. Potěšil odkaz na Poltergeista (lano mezi světy) a démon mi stále více připomínal Swamp Thing, což je v pořádku...tož těším se na další díly... ()

TomasRichtr 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zapamatujte si jméno Jamie Campbell Bower, tenhle borec to dotáhne daleko. Jinak bych tuhle parádní epizodu shrnul asi tak, že ani jsem nevěděl, jakou mám pravdu, když jsem u druhé epizody psal, že skutečné zlo se skrývá vždycky v lidech. Chtěl bych umět napsat něco tak neuvěřitelně propracovaného. // Mimochodem, připadají mi dost trapný údivy nad tím, že natáčení seriálu je drahé - 30 mil. $ na epizodu. Ty kráso, vždyť téměř každá epizoda 4. série má celovečerní (70+ min) stopáž! (kromě E03) Navíc je to narvané efektama, skvělým castem, výbornou výpravou a vizuálem. Devátá epizoda má dokonce mít 2,5 hodiny! A natočit to v průměru za 30 mega na epi, to je kurva výkon. Co by za to v Marvelu se svým průměrem 200 mega na film dali. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (1)

  • Eddie (Joseph Quinn) zmíní, že by na Steva (Joe Keery) byl hrdý i sám Ozzy, protože také kousl netopýra. Naráží tím na incident z roku 1982, kdy metalový zpěvák Ozzy Osbourne ukousl na pódiu hlavu živému netopýrovi s tím, že si myslel, že šlo o repliku. (Karlosik_4)

Reklama

Reklama