Reklama

Reklama

Stranger Things

(seriál)
  • USA Stranger Things
Trailer 1
Drama / Fantasy / Horor / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2016–2024), 36 h 1 min (Minutáž: 42–150 min)

Hrají:

Winona Ryder, David Harbour, Millie Bobby Brown, Finn Wolfhard, Gaten Matarazzo, Caleb McLaughlin, Natalia Dyer, Charlie Heaton, Joe Keery, Noah Schnapp (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(35)

Chlapec se ztratí neznámo kde a město začne odhalovat svoje záhady, mezi které patří i tajné experimenty, děsivě nadpřirozené síly a jedna malá podivná holka. (Netflix)

Recenze uživatele Untentrauer k tomuto seriálu (2)

Stranger Things (2016) 

Je to seriál plný temnoty, zahalené v záhadnu s hororovými prvky a s každou další sérií i obohacený o více akce. První série je velice povedená a člověk nemá tušení co přijde. V druhé sérii si říkáte co že se to má ještě stát? Vždyť se to všechno vyřešilo..Nicméně se autorům opět podařilo zaujmout a zdařile vytvořit smysluplný děj a zápletku. A zatím nakonec do třetice, kdy autoři začali sérii velice idylicky a pohodově opět potvrdili svou kvalitu pro vytvoření kvalitního příběhu tam, kde je zdánlivě vše již dokončené. Celým seriálem vás provázejí sympatický herci, mezi nimiž si snad každý najde oblíbence. Jejich výkony nádherně doplňují zdařilý děj a zápletky to celé obalené do skvělého soundtracku. V seriálu hlavní postavy řeší samozřejmě hlavní příběh, ale i své vlastní problémy. Vyzdvihuji samostatné dějové linky v každé sérii, které se nakonec vždy spojí v ucelené a logické završení. ()

Season 4 (2022) (S04) 

Přiznám se, že jsem tento seriál, přesněji tuto sérii hodnotil dvakrát a teď to je potřetí. Tato recenze je netradičně dlouhá proto, že ji chci napsat tak, jak to cítím a nedokážu přesně uchopit/vyslovit ten zásadní problém. Stále se nemohu rozhodnout mezi 3 a 4 hvězdičkami. Ze začátku mi totiž přišlo, že autoři jedou na vlně předchozího úspěchu. Snaží se využít své slávy a značky k tomu, aby udělali ještě jednu sérii, aby ještě vyždímali a vytřepali prachy. Tento můj dojem sílil s každým dalším shlédnutým dílem. Ač jednotlivým dílům nelze upřít kvalita, atmosféra, skvělá hudba a autorský um, přišlo mi to, jako zbytečnost, kterou nepřekonala ani má radost z toho, že jsem se opět shledal se starými známými - nutno říci, že někteří mne velmi překvapili, jak se vzhledově změnili...nebo spíš nezměnili? Musel jsem si díky uplynulému času a jejich věku plus dobové stylizaci k mnohým z nich opět najít cestu.....U některých se mi to nepovedlo. Z příběhu jsem měl po celou dobu pachuť ohrané desky. Prostě mi to připadalo, jako by udělali remake druhé série. Dost hororový remake! Jenže v pátém díle se vše najednou zlomí a já zjišťuji, jak pěkně to měli autoři promyšlené a že některé díly - spíše informace v nich obsažené jsou opravdu zásadní a mají smysl - takové díly a jsou to necelé 3 díly mne opravdu bavili, dokonce tyto nové informace dokázali změnit můj pohled na některé postavy a také na některé předchozí díly. Bohužel s každým dalším dílem přibývali drobnosti, které mi vadili, které, když se spojí dokáží opravdu znechutit a zkazit celý seriál. Mluvím tu o trapných vtipech, narážkách, některé postavy byli opravdu jen pouhou výplní, kterým přiřkli ve scénáři nucenou užitečnost…A teď ty podstatnější chyby a to jsou díry v příběhu, nesmyslnosti, berličky, nelogické rozhodnutí, některým postavám se díl od dílu mění povahy…A poslední díl, grand finále mi to potvrdilo. Tento poslední díl se mi až na některé skvělé momenty opravdu nelíbil a od autorů, kteří toho mají již tolik za sebou jsem čekal mnohem víc. Prostě mi to přijde již natahovaný a i když jsem se místy bavil nedokázalo mne to přesvědčit a nadchnout tolik, jako předchozí série. Celá tato série je plná protikladů, kdy mi v pouhém jednom díle z některých scén příjemně mrazí, abych o minutu později nevěřícně kroutil hlavou nad nesmyslností konkrétní scény. Přijde mi to, jako něco, co už tu bylo, jako bych jedl dokola stále stejné jídlo jen s jinou oblohou. Stále se dokola řeší to samé a aby diváci nemektali, tak tam přidali pár zásadních zvratů. Myslím si ale, že zde dvojnásob platí, že v nejlepším se má přestat. Vzhledem k tomu, že se zde dozvíme velmi podstatné informace završil bych tento seriál pouhým celovečerním filmem. Nicméně na další sérii je zaděláno a tak si milovníci seriálu opět přijdou na své. ()

Související novinky

Našel Marvel režiséra pátých Avengers?

Našel Marvel režiséra pátých Avengers?

05.06.2024

Marvel potřebuje hit jako sůl. Poslední díla jako Ant-Man a Wasp: Quantumania nebo Marvels byla přijata s nemalými rozpaky a ani na streamu komiksové studio příliš neoslňuje tak, jak bylo dříve u… (více)

Netflix chystá americkou Korunu

Netflix chystá americkou Korunu

14.10.2023

Streamovací gigant Netflix dobře ví, jaké seriály patří mezi jeho nejzajímavější. Stejně tak si jsou hlavouni z programového oddělení vědomi, že nic nejde natahovat věčně, většinou navíc nechávají… (více)

Poslední řada Koruny má datum premiéry

Poslední řada Koruny má datum premiéry

10.10.2023

Netflix oznámil, že šestá a poslední sezóna seriálu Koruna bude rozdělena do dvou částí. U velkých věcí jako jsou Zaklínač nebo Stranger Things už je tento formát pro Netflix prakticky standardem,… (více)

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

Hollywood hodlá prioritizovat jistoty

28.09.2023

Stávka scenáristů oficiálně skončila, v následujících dnech a týdnech se musí ještě vyřešit stávka herců, pomalu ale jistě to už vypadá, že se Hollywood ještě před koncem roku vrátí naplno do práce.… (více)

Reklama

Reklama