Reklama

Reklama

Holidays

Trailer 1
Komedie / Horor / Povídkový
USA, 2016, 105 min
(další profese)

Snímek Holidays je filmovou antologií, která přináší neobyčejně temný a originální pohled na některé z nejznámějších a milovaných svátků všech dob. Film zpochybňuje náš folklor, tradice a předpoklady tím, že dělá z Holidays oslavu hrůzy v těchto neobyčejných každoročních svátcích. Na režii se podílely některé výrazné osobnosti Hollywoodu, například Kevin Smith (Mroží muž), Gary Shore (Drákula: Neznámá legenda), Scott Stewart (Temné nebe), Sarah Adina Smith (The Midnight Swim) nebo Adam Egypt Mortimer (Some Kind of Hate). (noelcoward73)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (46)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Valentín - Je tu snaha o odľahčenie a čo sa týka príbehu tak dáva vo svojej krátkosti logiku a tiež predostiera motivácie u postáv, hoci ako bizrané, ale s opodstatnením. 4*, Deň svätého Patrika - na mňa nechutne creepy. V tom zmysle, že to ide mimo mňa a ešte mi to spôsobuje značnú úzkosť. Nie preto že by bolo divné to o čom rozpráva, ale skôr ako je to podané. Usmievavý had na konci ale tomu ničí atmosféru.2*, Veľká noc - Ježišozajačik, alebo ako dosrala veľká noc kresťanstvo - 4* Deň matiek - Fajn prostredie, ale vo V/H/S 2 je poviedka od Garetha Evansa, ktorá je o dosť lepšia než táto feministická verzia - 2*. Deň otcov. Super atmosféra a veľmi dobrá hra so zvukom a zvukovými efektami. Vyvrcholenie mohlo byť o dosť údernejšie, takto len prefučalo, čo na takú precíznu snahu budovať atmosféru, je dosť škoda. Inak v pohode 3* Halloween a Kevin Smith. Divné a celkovo veľmi nepríjemné. Ale rozhodne jedna z najfunkčnejších poviedok 4*, Vianoce - super nápad, pekne nadnesené, ale ku koncu sa celá tá filmová realita začína postupne rúcať pod logickosťou. Seth Green ale v pohode 3*, Výborná pointa, nedobré spracovanie. Kočka veľmi pekná 3* Finálny verdikt - Išiel som to pozeral hlavne kvôli Smithovi. Ako obvykle je tam značná nekonzistentnosť v poviedok a ako celok to jednoducho nefunguje. Niektoré sú lepšie, iné horšie ale v zásade to rýchlo vyšumí z hlavy. Dávam slabé 3* ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ani v jednom případě se nejedná o film, který by vás naprosto odrovnal. "Holidays" prezentuje celkem osm krátkých filmů od některých zajímavých tvůrců - například Kevin Smith - ale ani v jednom případě se nejedná o krátký film, který by se vám dovedl vrýt do paměti. A popravdě jen málo jich má skutečně děsivou atmosféru. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Dost nevyvážené povídky, některé jsou hodně ujeté, některé nudné, některé jsou zase dost povedené. Nejvíc mě zaujala čtvrtá povídka od Scotta Burnse, která měla velmi temnou a hutnou atmosféru, výborný výběr herečky, vtáhlo mě to do děje, který byl opravdu velmi originální a nápaditý a napětí by se dalo krájet až do konce, ten bohužel nebyl to pravé, ale zbytek je opravdu suprový. Další se mi líbil od Kevina Smithe, kdo ho zná, tak hned pozná, že to je od něj. Nějaké ty nechutnosti se od něj daly čekat, když natočil toho zvláštního Mrožího muže. :D Hodnocení jednotlivých povídek: 3, 2, 2, 4+, 4, 3, 3+ = 3* ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Tak jsem zase dostal chuť na nějakou hororovou antologii a jako ve většině případů jsem se nenechal odradit zdejším hodnocením, ale nechal jsem se dost zlákat námětem. A opět se utvrzuji v tom, že tyhle antologie umí snad jenom v Thajsku, protože i tady ten výběr režisérů za moc nestál. Jsou tu sice lepší i horší povídky, ale žádná u mě nepřesáhla tři hvězdy. A jak už to u těchto povídkových hororů dělám, rozeberu každou povídku zvlášť. HODNOCENÍ JEDNOTLIVÝCH POVÍDEK: Valentýn - Taková příjemná kravinka, která sice pobaví a která má slušnou filmařskou stránku, ale dost jí kazí otřesné přehrávání hlavní záporačky a především to, že je pointa neskutečně lehce odhadnutelná... 2,5* Den Sv. Patrika - Strašně se to snaží o psycho atmosféru, ale celé je to spíš jen k smíchu - avšak obávám se, že se to celé bralo spíš vážně... 1* Velikonoce - Je to slušně natočené, má to dost podmanivou atmosféru a originální nápad, který sice zpočátku působí spíš vtipně, ale později se dost zajímavě rozjede. Jen tomu dost ubližuje to, že se absolutně nepracovalo s nějakou mytologií zatím. 3* Den matek - Otravná nudná chujovina úplně o ničem. odpad! Den otců - Nejatmosféričtější ze všech povídek, navíc s takovou dávkou mysteriózna, že jsem u toho byl dost v napětí od začátku do konce. Rozvíjelo se to dost slibně, jenže to absolutně nikam nedojde, nijak to neskončí a tak to celé vyšumí do ztracena a zůstane z toho jen promarněný potenciál. Velká škoda, protože jinak by tahle povídka byla jasně nejlepší. 3,5* Halloween - Humor Kevina Smithe mi vždycky přišel celkem mdlý, nakolik je úchylný. A tady tomu nebylo jinak. Navíc čekání na tu pointu (kde jsem chování toho chlapa moc nechápal, jelikož je mohl jednoduše přechcat) bylo celkem úmorné. 1* Vánoce - Ve chvíli, kdy je to nejzajímavější, to celé skončí. Ale špatné to nebylo, jen to nebylo nijak zvlášť zajímavé a ta pointa dost připomíná jeden dost známý film... 2* Nový Rok - Stejně jako Vánoce je to takové nemastné neslané, nijak zvlášť zapamatovatelné nebo zajímavé. A ani ta pointa není tak překvapivá. Ale taky to nebylo vyloženě špatné. 2* CELKOVÉ HODNOCENÍ: Ve finále to skutečně byla celkem slabá antologie, která je přesně taková, jako většina povídek v ní - mdlá a nezajímavá. A přitom nápad na ni byl skutečně skvělý, ale to by se holt museli sejít lepší režiséři, než tihle... 2* ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nezdá se mi to až tak strašný. Ale je fakt, že některé segmenty by si rozhodně zasloužily lepší zakončení. Skvěle rozehrané a atmosférické Velikonoce s Dnem otců jsou díky tomu úplně zabity. Dále je tu úvodní, ale naprosto tuctový Valentýn, Vánoce s poměrně bizarním dárkem ("čtečkou přání") a hned dvakrát dojde na těhulky s ošklivým překvapením uvnitř. Nejlepšími povídkami tak pro mě zůstaly Halloween, v němž nelze přehlédnout Smithův ostrovtip s kombinací úchylného nápadu, a samozřejmě závěrečný Nový rok, který snad jako jediný nabídne zábavnou a nečekanou pointu. (50%) ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama