Reklama

Reklama

Hellraiser III: Peklo na Zemi

  • Česko Zplozenec pekla 3: Peklo na zemi (neoficiální název) (více)
Trailer

Peklo otevřelo své chřtány a vpustilo démony do našeho světa. Když si zhýralý playboy P. J. koupí podivnou skulpturu, ve které lze rozeznat obrysy zvláštní lidské hlavy pobité hřeby, netuší, že tenhle netradiční kus umění mu navždy změní život. Poté, co je Pinhead oživen a přiveden do našeho Světa, musí mu P. J. vodit krvavé lidské oběti. Na stopu tajemství prokleté „Kostky“ se tentokráte vydává reportérka Joey, která se musí vypořádat se zcela novou skvadrou pekelných démonů. (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (183)

Krt.Ek 

všechny recenze uživatele

Bavil mě masakr v The Boiler Room klubu a to, co následovalo (nahánění se s Joey), jistojistě jedna z nejlepších horrorových sekvenci, které jsem viděl (a že na horrory koukám relativně často), možná nejlepší část z Hellraisera vůbec. Na čtyři hvězdičky ale tato část hodnocení nevytáhla, a to ne kvůli tomu, že trvá relativně dlouhou dobu, než se film dopracuje k něčemu kloudnému (zhruba 2/3 filmu se nebojím označit za vatu), vadilo mně nové „rámování“ Pinheada. Na prvních dvou filmech se mi líbilo, že Pinhead (a cenobité vůbec) byl povznesen nad základní etické kategorie, pohyboval se mimo rámec dobra a zla. Byl to zkrátka služebník, který přinášel zapovězené rozkoše (de facto masochismus). Myslím, že je chyba, že ho pokračující filmy (tedy III a IV) nově vykreslují jako monstrum bažící po krvi, maniaka o vlastní vůli. Bojím se, že kvůli tomu mě už žádný další Hellraiser nebude bavit. Bojím se, že tahle sága právě zde nastupuje cestu od promyšlené mytologie (vize světa, kde nelze rozlišit slast od bolesti) k bezduchým vyvražďováčkám. 65 % ()

petero 

všechny recenze uživatele

Kedze v dvojke náš milovaný Pinhead zomrel, takže všetky dalšie pokračovania sú len nastavovanou kašou. No fajn, tentoraz to Pinhead a iný Cenobiti rozbalili priamo na zemi. Hlavná hrdinka je fakt simpaťáčka, dočkáme sa aj nejakých tých krvavých scén (ako v každej doterajšej časti, aj tu je obeť efektne stiahnutá z kože), naviac sa tu predstavia nové príšerky ako sú kameraman - borec má namiesto oka zabudovanú kameru ktorou veselo zazúmuje obeti priamo do hlavy, Dj - nejaké tie vinyli hojne trčiace z tváre a rád rozhadzujúci svoje cd po fanúšikoch, fajčiarka - cigaretka zapichnutá priamo v krku. Proste bordel v uliciach. ()

Reklama

akisha 

všechny recenze uživatele

Vůbec ne špatné. Budu se opakovat, ale tohle je zase jinak pojaté, než dvojka, ta byla zase jinak pojatá, než jednička, ale pokaždé zatím vyšly osobité a dobré filmy a trojka není výjimka. Je to víc přímočaré, na atmosféru se už tolik nehraje, zato se tady hodně vraždí, teče hodně krve a cenobité dostali asi nejvíc prostoru ze všech osmi Hellraiserů. A má to dvě naprosto špičkové scény: Pinhead v kostele a Pinhead ve víru diska (v tom ho trochu chápu). S tímhle dílem přichází poslední Hellraiser, jak ho máme rádi. Kněz: "You will burn in Hell for this!" Pinhead: "Burn?! Oh, such a limited imagination!" ()

Pedestrian 

všechny recenze uživatele

Typický ranný Hickox konce 80. a začátku 90. let přesně tak, jak ho mám rád. Vše rozehrává ve velkém stylu podobně jako u Voskového muzea a jeho následného sequelu. Přehršel rozmanitých démonů z pekla, spousta akce, výbuchů, krve a čerstvého masa. Závěrečná dvacetiminutovka odstartovaná nevídaným masakrem v klubu plně dostává svému názvu a servíruje skutečné Peklo na Zemi. Je to jiný Hellraiser, ale rozhodně ne špatný Hellraiser. Odpustit si tvůrci ve scénáři rušivé snové sekvence o tatínkovi padlém ve Vietnamu a Pinheada v rozkvetlé přírodě (ach, božínku), nestyděl bych se za ultimátní hodnocení. Fetišisti přes cenobity a páně Pinheada si užijí do sytosti. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Tak mně se Peklo na Zemi líbilo o dost víc než směšně bizarní dvojka. Příběh rozvíjí události minulých dílů, zodpovídá pár otázek a nepostrádá celkem strašidelnou atmosféru, především ale charizmatický Pinhead, neodolatelně nabízející zvrácená potěšení, konečně téměř nesleze z plátna. Závěrečná akční naháněná v ulicích mi už přišla trošku slabší, hodně béčková. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (14)

  • Poté, co Joey uvidí v televizi falešné zprávy, zavolá Docovi, aby si zapnul televizi na kanál 12. Když Doc přepíná, můžete mimo jiné spatřit scénu z předchozího filmu režiséra Hickoxe Voskové muzeum 2: Ztraceni v čase. (HellFire)
  • Kapela v Kotelně je Armored Saint s písní "Hanging Judge". (Dr Lizal)
  • Režisér Anthony Hickox se ve filmu objeví jako voják ve Vietnamu. (HellFire)

Reklama

Reklama