Reklama

Reklama

Blair Witch: 20 let poté

  • USA Blair Witch (více)
Trailer 2

20 let po záhadném zmizení Heather Donahue a jejího filmového štábu v burkittsvillských lesích se její bratr vydává na místo činu. Spolu se skupinou přátel je odhodlaný zjistit, co se tenkrát skutečně stalo. Jenže jejich výprava od začátku nejde podle plánů. Atmosféra houstne, ve tmě někdo čeká a z lesa není podle všeho úniku... (Magic Box)

(více)

Diskuze

Uživatel ambron smazal svůj příspěvek.

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

S.Quentin QUALE

Těžkej souhlas :-)

Pro mě je Blair Witch jeden z nejlepších hororů, a z těch novějších asi úplně nejlepší. Kvalita se pozná i podle toho, že i když už jsem to viděl asi tak sedmkrát osmkrát, tak pořád to na mě působí. Klasika.

S.Quentin QUALE

S.Quentin QUALE (hodnocení, recenze)

Pítrs85

Já ji mám :P Staří ortodoxové tím opovrhnou. Starší realisté budou smířliví. A mladí - pokud to bude dobrý, jakože to tak i vypadá, tak to zvednou, protože originál nezažili a v dnešní době na něj plujou s nezájmem k nějakým kořenům FF. Paralela k Evil Dead se nabízí, si myslím....

na příspěvěk reagoval Pítrs85

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

BloodyBeast

Nemám křišťálovou kouli, ale s docela vysokou pravděpodobností ti můžu napsat, že rozhodně neudělá. I když Blair Witch nebylo první FF, určitě bylo první, co mělo takovej sukces. Plus ta skvělá doprovodná mystifikace, že je to všechno real.

Myslím, že lesy okolo roku 1999 zely docela prázdnotou... :-)

na příspěvěk reagoval S.Quentin QUALE

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Já jsem prostě jenom zvědavej, jestli tenhle novej Blair Witch, udělá takovej poprask ve světě, jako ten první téměř dokonalej Blair Witch z roku 99 :-) ale asi už ne.

na příspěvěk reagoval Pítrs85

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Avathar

Avathar (hodnocení, recenze)

Pítrs85 , Psychor

Jo, tie hry som hral (všetky tri :)) a zrovna oni - hlavne jednotka a trojka - si tú legendu interpretovali dosť po svojom. Na jednotke ma to bavilo, v trojke mi už prišlo, že to s BW nemá moc spoločného a odkláňa sa to skôr k akčnej fantasy :)

 

Iste, marketing pôvodného filmu bol výborný, ale nebol samospásny. Prečo by som sa k tomu filmu a tomu svetu v priebehu rokov stále vracal (až dodnes)? Asi preto, že som si ho obľúbil a považujem BW za dobrý film :). Wheelcrusher chcel, mám dojem povedať, že to "niečo" bol strach z iracionálna, z neznáma - síce vieme legendu o čarodejnici, ale nikdy ju neuvidíme a jednoznačne nemôžeme povedať, či to má nejakú priamu spojitosť (napr. spomínané hry ponúkajú pomerne odlišný uhol pohľadu). Sme skrátka hodení spolu s hrdinami do lesa a nemáme šajnu čo sa to deje, prečo sa to deje, čo to znamená (čo tie zvuky v noci? detské hlasy? atď...). A film je IMHO otvorený rôznym teóriám a to je pre také ovečky, ako ja fajn :)

BloodyBeast

BloodyBeast (hodnocení, recenze)

Takže to znamená, že už je ten film hotový a mohl by se dát někde v nejbližší době stáhnout? a nebo jsem asi debil a neporozuměl jsem tomu omlouvám se.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Psychor

Psychor (hodnocení, recenze)

TO "něco" se nazývá cílený marketing, který stál 25x více než celý snímek, aby přilákal do kin nejrůznější mainstreamové ovečky. Sám přiznáváš, že racionálně nedokážeš popsat, co se ti na snímku líbilo. Podobným způsobem působí i třeba televizní reklama. Tak dlouho vidíš určitý produkt každý den v televizi, až ho máš najednou doma a netušíš proč.

na příspěvěk reagoval Castrator, Avathar

Příspěvek byl smazán administrátorem.

Pítrs85

Pítrs85 (hodnocení, recenze)

Tyjo, takhle jsem o tom nikdy nepřemýšlel, ale zajímavá teorie :-)

 

A souhlasím, už jsme to řešili u diskuze k The Blair Witch Project 3, dějová linie s Rustinem Parrem by mohla být zajímavá, kdysi jsem hrál PC hru Blair Witch, kde se tomu věnovali a bylo to dobrý psycho :-)

na příspěvěk reagoval Avathar

Nivenx

Nivenx (hodnocení, recenze)

Podle ukázek to vypadá že to bude dost našlapané. Věřím že to dopadne mnohem lépe jak 2 díl Blair Witch.

dubinak

dubinak (hodnocení, recenze)

Podle traileru se na to půjde asi dost agresivně, což přesně nechci. Jestli tohle Wingard posere....

Avathar

Avathar (hodnocení, recenze)

Zaujímavá teória :). Ja som dal dvojke až 3 hviezdy, pre mňa je to také guilty pleasure :). A jednotka je pre mňa už roky jeden z najobľúbenejších hororov. Také zosobnenie tých "campfire stories" a strachu z tmy, ako hovoríš. Aj keď chápem, že mnohým to nesadlo. Ono, ja na tej mytológii oceňujem, že je na jednej strane veľmi prepracovaná (kto nevidel, odporúčam mystifikačné dokumenty CURSE OF THE BLAIR WITCH a BURKITTSVILLE 7), ale zároveň nič explicitne neukazuje a necháva naplno pracovať fantáziu diváka. A všetky tie udalosti si každý môže v konečnom dôsledku interpretovať rôzne a to ma na tom proste baví :). Takže myslím, že ten svet má potenciál. Uvidíme ako to dopadne. Wingard je každopádne schopný tvorca, takže sa celkom teším :)

Související novinky

Záhada Blair Witch má pokračování

Záhada Blair Witch má pokračování

24.07.2016

Jestli jste se těšili na zářijový horor The Woods, ode dneška se na něj budete těšit ještě trochu víc - z nového filmu Adama Wingarda (The Guest) se totiž vyklubalo pokračování Záhady Blair Witch.… (více)

Reklama

Reklama